Annonce
Kolding

Super godt gået: Sdr. Bjert Kro vandt kokkekonkurrence for anden weekend i streg

Emil Rask Bahr og Frederik Ribberholt Pedersen fra Sdr. Bjert Kro vandt søndag konkurrencen Årets Øko Kok. Det er anden weekend i træk, de to vinder en førsteplads i prestigefyldt kokkekonkurrencen. Arkivfoto: Lena Juul  
Annonce

Sdr. Bjert:  Så gjorde de det for anden weekend i træk.  Emil Rask Bahr og Frederik Ribberholt Pedersen fra Sdr. Bjert Kro fik førstepladsen i en kokkekonkurrence. Først vandt de Schiøtzprisen, der er en prestigefyldt, fynsk kokkekonkurrence, og søndag vandt de titlen som Årets Øko Kok 2020 på Brandbygegaard, der ligger ved Odder.

Årets Øko Kok er en konkurrencen, der hylder de restauranter, der er gået foran i branchen og har opnået Det Økologiske Spisemærke. Sdr. Bjert Kro dystede med kolleger fra restauranterner Brace, Alimentum, Hærværk og  L’estragon.

- For mig er Årets Øko Kok den bedste kokkekonkurrencen i Danmark, fordi den er så naturtro. Man starter med ingenting, og så skal man selv ud og høste alle råvarerne. I år havde de fanget hummer i Aarhus Bugten for os, men de var levende, og vi skulle selv slå dem ihjel, fortæller Emil, der sammen med sin hustru overtog Sdr. Bjert Kro for to år siden.

Frederik er souschef på kroen.

De to lokale gourmetkokke havde  fem timer til at sammensætte en tre retters menu. Forretten var en fortolkning af stuvet hvidkål. Hovedretten var bygget op omkring den friske hummer, hvor hele hummeren blev brugt. Det var et krav i konkurrencen, at æbler skulle indgå i menuen, så desserten var en choux au craqueline, en slags vandbakkelse,  med æblekompot på aromatiske æbler af sorten discovery og saltkaramelmousse.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce