Annonce
Tønder

Stjernestund: Pony, børn og julemanden skabte glæde på plejehjem

Mosbølparken i Skærbæk fik lørdag besøg af både julemanden, lokale børn og en pony. Foto: Mads Grinderslev
Lørdag fik plejecenteret Mosbølparken i Skærbæk besøg af nogle af byens børn, julemanden og en pony. Der var julestjerner til alle beboerne.

Skærbæk: Lørdag var en særlig dag på plejecenteret Mosbølparken i Skærbæk. Her fik beboerne besøg af både nogle af byens børn iført nissehuer, julemanden i egen røde person og sidst men absolut ikke mindst en pony.

Børnene delte julestjerner fra Skærbæk Erhverv ud til beboerne, og der blev også tid til en julesang. Besøget vakte glæde.

- Det er skønt og mit barnebarn var med - det var det største øjeblik, fortalte Sonja Bjerrum, der fik overrakt julestjernen af sit barnbarn.

Sonja Bjerrum, der har boet i Mosbølparken et år og nogle måneder, havde glædet sig til dagen. At ponyen var med vakte også begejstring.

- Det er skønt. Det kan jeg godt lide, slog Sonja Bjerrum fast.

Annonce
Det er skønt og mit barnebarn var med - det var det største øjeblik.

Sonja Bjerrum, beboer på plejecenteret Mosbølparken

Fjerde gang

Skærbæk Erhverv har gennem mange år stået bag uddeling af julestjerner til ældre på byens plejehjem, og sådan var det altså også i år. Deltagelsen af en pony kom i stand for nogle år siden, da Emma Kjær Lind meldte sig på banen med idéen.

Hun var med for fjerde gang - i år var det med en ny pony - og synes, de ældre fortjener et besøg og julestemning på plejehjemmet.

- Jeg synes, det er hyggeligt og prioriterer det hvert år, fortalte Emma Kjær Lind.

Gunnar Vind fra Skærbæk Erhvervs aktivitetsudvalg gik med rundt til de ældre i Mosbølparken, hvor julestjernerne blev uddelt.

- Vi synes, de alle har fortjent det. De har jo handlet i butikkerne alle årene, fortalte han.

- Så synes vi, det er en god tradition - især efter vi har fået Emma med, lød det.

Glade beboere

Christa Degn Thyssen, der arbejder på plejecenteret Mosbølparken, er begejstret for dagen med besøg af julemand, børn og pony.

- Det gør beboerne utrolig glade, fortalte hun og forklarede, at det er en dag, der ses frem til.

Lørdag var det lille juleoptog på besøg på Rosenvænget forud for rundturen i Mosbølparken.

Beboerne i Mosbølparken fik alle en julestjerne af Skærbæk Erhverv. Julestjernerne blev delt ud af lokale børn. Foto: Mads Grinderslev
Mosbølparken i Skærbæk havde lørdag blandt andet besøg af lokale børn med nissehuer og julemanden. Foto: Mads Grinderslev
Lørdagens besøg skabte liv på plejehjemmet. Foto: Mads Grinderslev
Emma Kjær Lind og Jacob Bull Møller dannede et makkerpar på plejehjemmet. Emma styrede ponyen, der er Jacobs, mens Jacob gik bagved med en spand til hestepærer. Foto: Mads Grinderslev
Afgang fra Mosbølparken efter et veloverstået besøg. Foto: Mads Grinderslev
Mosbølparkens Christa Degn Thyssen tog imod ved indgangen. I baggrunden kan ses de mange julestjerner, der skulle uddeles. Foto: Mads Grinderslev
Mosbølparken i Skærbæk fik lørdag besøg af både julemanden, lokale børn og en pony. Foto: Mads Grinderslev
Mosbølparken i Skærbæk fik lørdag besøg af både julemanden, lokale børn og en pony. Foto: Mads Grinderslev
Mosbølparken i Skærbæk fik lørdag besøg af både julemanden, lokale børn og en pony. Foto: Mads Grinderslev
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Esbjerg

Borgmester kalder partifælles selv-erklærede mærkesag for fuldstændig urealistisk: Vil koste 63,7 millioner kroner om året

Annonce