Annonce
112

Stoffer, brandstiftelse og truende adfærd: Grøn Koncert fik politiet på arbejde

Der var liv og glade dage blandt publikum. Men for nogle tog rusen og glæden overhånd. Foto: André Thorup
Politiet kom torsdag på hårdt arbejde, da Grøn Koncert ramte Esbjerg. Flere var i besiddelse af stoffer, mens andre havde svært ved at styre alkoholens berusende dråber.

ESBJERG: Overordnet set var Grøn Koncert ved Skibhøj i Esbjerg en succes. Varmen bragede ned over pladsen, musikerne lagde op til fællessang og generelt var der, ifølge Syd- og Sønderjyllands Politi, god ro og orden.

Alligevel var der en række sager, der var med til at trække vurderingen af torsdagens arrangement i en mere negativ retning.

Stoffer er således også en del af billedet, når op imod 15.000 mennesker samler sig til fest og farver. Syd- og Sønderjyllands Politi kan berette om mindst fire sager, hvor unge mennesker bliver sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer.

Det var især hash, der sendte politiet på arbejde. Tre personer, heriblandt en kvinde på 20 år, blev taget med hash i tasken. Den ene af de sigtede havde hele tre joints med sig til den grønne koncert.

Et andet sted på pladsen blev en 26-årig mand fra Esbjerg snuppet med 0,7 gram kokain på sig. Han sigtes ligeledes.

Annonce

Promiller og ild

Alkoholen og promillerne er også en fast del af Grøn Koncert. Og for nogle personer tog de berusende dråber overhånd. To mænd fra Esbjerg, den ene en 29-årig mand uden bopæl, blev taget med i detentionen for at sove rusen ud.

Den anden, 27-årig mand, bliver sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, da han udviste aggressiv og truende adfærd overfor flere personer på pladsen.

Allersidst på aftenen, klokken 21.25, blev en 25-årig mand taget på fersk gerning, da han var i færd med at sætte ild til noget papir, der sad fast i et træ. Branden blev hurtigt slukket, men da situationen blev vurderet som meget farlig på grund af det tørre vejr, bliver manden sigtet for overtrædelse af beredskabsloven.

Også udenfor pladsen

I området tæt ved Skibhøj, hvor Grøn Koncert blev afviklet, fandt der i øvrigt to episoder til med voldelig adfærd.

Lige før klokken 18 blev to mænd taget med til afrusning på politigården. De sad i området ved Lykkegårdsvej nær Skibhøj. Her udviste begge, en mand fra Varde og en mand fra Esbjerg, støjende, truende og voldeligt adfærd. Den ene, en 41-årig mand, bliver sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce