Annonce
112

Stoffer, håndvåben og stjålne biler: 30-årig mand tiltalt for 62 forbrydelser

I første omgang erklærede den tiltalte sig ikke-skyldig i 36 forhold, men ved afhøring kom det frem, at han ikke kunne huske, hvad der var sket i 11 yderligere forhold. I alt endte han med at benægte sig skyld i 47 ud af 62 forhold, han var tiltalt for. Arkivfoto.
En 30-årig mand fra Kolding var mandag i Retten i Kolding tiltalt for hele 62 forhold, men han havde svært ved at huske, hvad der er sket i nogle af sagerne, der går mere end fem år tilbage.
Annonce

Kolding: En 30-årig mand fra Kolding var mandag morgen tiltalt for hele 62 forbrydelser ved Retten i Kolding. Forbrydelserne, som har fundet sted mellem oktober 2014 og september 2018, inkluderer tyveri af biler, ulovligt videresalg af nummerplader, butikstyveri, besiddelse af stoffer og håndvåben, samt forseelser som kørsel uden kørekort og kørsel med stoffer i blodet.

- Til at starte med skal det nævnes, at sagen er blevet så gammel, at den har fået sit eget liv. Nogle af forbrydelserne er sket for mange år siden, og det er ikke sikkert, at min klient kan huske det hele så godt længere, lagde forsvareren ud.

Herefter begyndte anklageren at liste samtlige 62 forhold op, som den 30-årige er tiltalt for. En efter en. Der er tale om så mange forhold, at det tog anklageren hele 38 minutter at fremlægge dem alle.

Den tiltalte erklærede sig ikke-skyldig i 47 ud af de 62 forhold, han er tiltalt for. Som hovedregel var det de forbrydelser, der omhandlede stjålne biler samt de mest alvorlige anklager om besiddelse af narkotika og håndvåben, han ikke erkendte skyld i.

Jeg kan ikke huske noget som helst. Jeg var pisse påvirket af clonazepam, og så mister man hukommelsen.

Tiltalte.

Annonce

"Det kan jeg ikke huske"

- Det tror jeg ikke. Det kan jeg ikke huske. Det siger mig ikke noget.

Sådan lød forklaringen fra den 30-årige langt hen ad vejen. Han forklarede, at forbrydelserne fandt sted for mange år siden, og det var svært at huske så langt tilbage. Han har også haft et stort forbrug af hash, amfetamin og lægemidlet clonazepam, der ligeledes har sløret hans hukommelse.

- Jeg kan ikke huske noget som helst. Jeg var pisse påvirket af clonazepam, og så mister man hukommelsen, sagde den 30-årige, da han blev spurgt ind til en stjålet VW Polo, han er tiltalt for at have kørt fra Kolding til Horsens i september 2016.

Enkelte gange var den 30-åriges hukommelse dog lidt mere samarbejdsvillig. Han kunne med sikkerhed sige, at han ikke begik indbrud på materialegården i Kolding i marts 2016, og det var bestemt ikke ham, der var ejeren af et haglgevær, som han efter sigende skulle have opbevaret.

Annonce

Stort hashmisbrug

Ligeledes kunne den 30-årige mand fra Kolding også specificere, at de cirka 2,4 kilo hash, som han er tiltalt for at have forsøgt at videresælge i august 2016, altså var til eget forbrug.

- Jeg havde et hashmisbrug dengang, hvor jeg røg mere end 10 gram om dagen. Jeg købte det hele på en gang, fordi jeg nødigt ville løbe tør, forklarede han.

Dertil er han flere gange blevet stoppet af politiet, mens han var i besiddelse af ulovlige håndvåben, herunder knive, knojern og en enkelt totenschlæger. Til disse punkter erkendte han sig skyldig og forklarede, at han havde købt våbene i Tyskland for at beskytte sig mod nogle rockere, der var ude efter ham.

- Jeg tror, jeg skulle bruge den til beskyttelse, sagde han om en springkniv, han fik konfiskeret i september 2016.

Den 30-årige fortalte efterfølgende, at han i kølvandet af en turbulent opvækst på børnehjem har levet et liv med kriminalitet og stoffer, men at han nu har fået sit liv på nogenlunde rette spor. Han er i øjeblikket på kontanthjælp og leder efter et fast arbejde eller lærerplads.

Sagen genoptages onsdag i retten i Kolding, hvor vidner i sagen skal afhøres.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce