Annonce
forside

Stol til 70.000 stjålet fra sommerhus

En rød udgave af Hans J. Wegners bamsestol er stjålet ved et indbrud på Rømø. Stolen har en værdi af 70.000 kroner. Stolen på billedet har ikke noget med den aktuelle sag at gøre. Arkivfoto

HAVNEBY: En sommerhusejer måtte 2. juledag midt på eftermiddagen konstatere, at en tyv havde fået en kostbar genstand med sig fra sommerhuset i Havneby.

Ifølge politiet i Tønder er en ukendt gerningsmand stukket af med en rød bamsestol. Bamsestolen er designet af Hans J. Wegner i 1951, og kan være særdeles kostbar. Ifølge politiet har modellen med rødt betræk en værdi af 70.000 kroner, men nyprisen for stolen med læderbetræk og eksotiske træsorter er helt op til 180.000 kroner.

Ifølge politikommissær Svend Erik Paulsen er tyven kommet ind i sommerhuset på Vestergårdsvej ved at afliste en rude i tidsrummet klokken 11 til 14.

Huset bruges til udlejning, og af billedmateriale på nettet fremgår stolen dog også.

- Tyven er gået målrettet efter stolen, for der er ikke andet i huset, der er rørt, siger Svend Erik Paulsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce