Annonce
Sport

Stolpe ud: Energy taber tæt kamp i Herlev

Der var god trafik foran begge mål i opgøret, hvor det blev til ni mål og 73 skud. Arkivfoto: John Randeris

Esbjerg Energy kunne med en sejr søndag rykke et gevaldigt skridt nærmere ligaens fire øverste hold, der sidder på hjemmebanefordelen i slutspillet. Sådan gik det dog ikke. For med et stolpeskud i overtiden efterfulgt af en Herlev-mål måtte Energy nøjes med et enkelt point efter en aldeles tæt kamp, og det rykker ikke meget i tabellen.

Nederlag: En puck, der pludselig skifter retning. En stav, der knækker. Eller et skud på mål, der rammer stolpen.

Nogle gange er det marginalerne, der afgør kampe.

Og dem manglede Esbjerg Energy, da vestjyderne fredag aften måtte indkassere et overtidsnederlag til Herlev på udebane, efter ellers at have sendt et skud på stolpen et lille minut inde i overtiden.

Det var ellers gæsterne fra vestkysten, der kom bedst fra start med et mål af Colin Vock efter syv minutters spil. Kort før den første pause fik hjemmeholdets William Qvist dog udlignet, så de to hold kunne starte anden periode præcis som den første.

Hjemmeholdet havde dog ingen planer om at fortsætte parløbet, og efter blot halvandet minut af den anden periode stod der pludselig 3-1 på måltavlen. Men Energy gav sig ikke fortabt, og Andreas Grundtvig kunne kort efter reducere til 3-2 fulgt op af et mål fra Felix Scheels stav til 3-3.

Tredje periode blev som de to første: Helt lige. Et hurtigt mål fra hjemmeholdets Brett Thompson blev fulgt op af en overtalsscoring fra Niklas Andersen, som sikrede point og overtid.

Og her afgjorde marginalerne den tætte kamp.

Det blev som bekendt stolpe ud for Energy, og den marginalt skarpere William Qvist kunne sikre Herlev to point.

Esbjerg Energy ligger dermed stadig på ligaens femteplads med ti point op til fjerdepladsen.

Annonce

Kampen i tal

Herlev Eagles - Esbjerg Energy 5-4 (1-1, 2-2, 1-1, 1-0)Målscorere: 0-1 Colin Vock, assist Marc Hagel og Max French (06.58), 1-1 William Quist (18.41), 2-1 Brett Thompson (21.10), 3-1 Remy Giftopoulos (21.39), 3-2 Andreas Grundtvig, assist Oliver Kjær og Sune Hjulmand (25.20), 3-3 Felix Scheel, assist Anders Krogsgaard, Mark Delargo (31.59), 4-3 Brett Thompson (40.54), 4-4 Niklas Andersen, assist Kim Karlsson og Anders Krogsgaard, 5-4 William Qvist (62.50)

Udvisninger: Herlev Eagles: 5x2 minutter, 1x5 minutter og 1x20 minutter, Esbjerg Energy 6x2 minutter

Næste kamp bliver tirsdag, hvor Esbjerg Energy hjemme tager imod netop Herlev Eagles.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Sydjylland

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce