Annonce
Sport

Stolpe ud: Energy taber tæt kamp i Herlev

Der var god trafik foran begge mål i opgøret, hvor det blev til ni mål og 73 skud. Arkivfoto: John Randeris

Esbjerg Energy kunne med en sejr søndag rykke et gevaldigt skridt nærmere ligaens fire øverste hold, der sidder på hjemmebanefordelen i slutspillet. Sådan gik det dog ikke. For med et stolpeskud i overtiden efterfulgt af en Herlev-mål måtte Energy nøjes med et enkelt point efter en aldeles tæt kamp, og det rykker ikke meget i tabellen.

Nederlag: En puck, der pludselig skifter retning. En stav, der knækker. Eller et skud på mål, der rammer stolpen.

Nogle gange er det marginalerne, der afgør kampe.

Og dem manglede Esbjerg Energy, da vestjyderne fredag aften måtte indkassere et overtidsnederlag til Herlev på udebane, efter ellers at have sendt et skud på stolpen et lille minut inde i overtiden.

Det var ellers gæsterne fra vestkysten, der kom bedst fra start med et mål af Colin Vock efter syv minutters spil. Kort før den første pause fik hjemmeholdets William Qvist dog udlignet, så de to hold kunne starte anden periode præcis som den første.

Hjemmeholdet havde dog ingen planer om at fortsætte parløbet, og efter blot halvandet minut af den anden periode stod der pludselig 3-1 på måltavlen. Men Energy gav sig ikke fortabt, og Andreas Grundtvig kunne kort efter reducere til 3-2 fulgt op af et mål fra Felix Scheels stav til 3-3.

Tredje periode blev som de to første: Helt lige. Et hurtigt mål fra hjemmeholdets Brett Thompson blev fulgt op af en overtalsscoring fra Niklas Andersen, som sikrede point og overtid.

Og her afgjorde marginalerne den tætte kamp.

Det blev som bekendt stolpe ud for Energy, og den marginalt skarpere William Qvist kunne sikre Herlev to point.

Esbjerg Energy ligger dermed stadig på ligaens femteplads med ti point op til fjerdepladsen.

Annonce

Kampen i tal

Herlev Eagles - Esbjerg Energy 5-4 (1-1, 2-2, 1-1, 1-0)Målscorere: 0-1 Colin Vock, assist Marc Hagel og Max French (06.58), 1-1 William Quist (18.41), 2-1 Brett Thompson (21.10), 3-1 Remy Giftopoulos (21.39), 3-2 Andreas Grundtvig, assist Oliver Kjær og Sune Hjulmand (25.20), 3-3 Felix Scheel, assist Anders Krogsgaard, Mark Delargo (31.59), 4-3 Brett Thompson (40.54), 4-4 Niklas Andersen, assist Kim Karlsson og Anders Krogsgaard, 5-4 William Qvist (62.50)

Udvisninger: Herlev Eagles: 5x2 minutter, 1x5 minutter og 1x20 minutter, Esbjerg Energy 6x2 minutter

Næste kamp bliver tirsdag, hvor Esbjerg Energy hjemme tager imod netop Herlev Eagles.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Borgerlige må ind i kampen

Socialdemokratiet kan glæde sig over det borgerlige Danmarks tillid. Den kommer til udtryk, hver gang socialdemokraterne overtager regeringsmagten. Det er jo ikke verdens undergang og skal såmænd nok gå alt sammen. Sådan plejer det jo at være, lyder det borgerlige kor så. Erkendelsen er korrekt. Med de ulyksalige 1970-ere som den eneste, alvorlige undtagelse har ingen regeringer i efterkrigstiden uanset kulør ført en politik, som tilnærmelsesvis har bragt vores sikkerhed eller velstand i fare. Den nuværende regering er ingen undtagelse. En stram udlændingepolitik, endnu hårdere kurs mod kriminelle, et robust forsvar samt velfærd er mærkesager. Alt dette skal gå hånd i hånd med en ansvarlig økonomi, som den skarpe, interne debat med støttepartierne om minimumsnormeringer viste. Og så skal der kæmpes for klimaet. Ovenstående turde også være målene for enhver borgerlig regering, efter man også til højre for midten har sat miljø øverst på dagsordnen. Eneste stridspunkt mellem regeringen og de borgerlige kunne være skattepolitik og marginale forskelle på, hvordan man vil fordele samfundskagen. Er der et borgerligt projekt? Spørgsmålet er berettiget, for vi har intet hørt om det. Blandt andet lover Venstre blot, at være endnu grønnere end regeringen. Til gengæld hersker der åbenbart intern uenighed om udlændingepolitikken i det største borgerlige parti, hvis profil for øjeblikket står alt andet end skarpt. Alt dette må udløse selvransagelse hos deltagerne i Venstres landsmøde i denne weekend. Men også fra de øvrige, borgerlige partier savner vi visioner. Måske var det ikke blot en påstand, men den fulde sandhed , da Venstre i valgkampen forklarede, partiet ville ganske det samme som Socialdemokratiet – blot uden skattestigninger. Ja, det kan såmænd vise sig at være fortællingen om hele det borgerlige Danmark. Det er - undskyld udtrykket – fesent. Det borgerlige projekt er for vigtigt til, at ansvaret for det (alene) kan betros Socialdemokratiet.

Annonce