Annonce
Erhverv

Stolt direktør: Statsministeren nævnte lokal virksomhed i sin åbningstale

Adm. direktør Mads Kirkegaard og Polytech blev nævnt i statsministerens åbningstale i Folketionget tirsdag. Foto: Christer Holte/Polytech
Da statsminister Mette Frederiksen tirsdag kl. 12 gik på talerstolen under Folketingets åbning, handlede en del af hendes tale om virksomheden Polytech i Bramming. Og det skabte lokal stolthed.

Bramming: Det hører til sjældenhederne, at en sydvestjysk provinsby nævnes i statsministerens åbningstale i Folketinget. Men ikke desto mindre var det tilfældet tirsdag middag, da statsminister Mette Frederiksen talte om Bramming efter et besøg hos Polytech den 19. august.

Virksomheden, der er leverandør til vindmølleindustrien, havde gjort et stort indtryk på Mette Frederiksen i forhold til både at skabe arbejdspladser og for arbejdet inden for den grønne omstilling.

Fra talerstolen forklarede hun, hvordan den grønne omstilling er krumtappen i at skabe vækst og nye arbejdspladser, og som virksomhed at blive nævnt på Christiansborg skabte stolthed hos adm. direktør hos Polytech, Mads Kirkegaard.

Annonce

- Så længe vi bliver nævnt i positive vendinger, er vi glade. Så kan vi godt sole os lidt i det, siger Mads Kirkegaard.

Netværket

Netop tirsdag var han i Herning for at tale om bæredygtighed ved arrangementet Wind Energy Denmark i Messecenter Herning, og her kunne Mads Kirkegaard godt mærke, at netværket  havde set og hørt dele af åbningstalen, fordi han her fik mange henvendelse og skulderklap.

Selv om han på forhånd ikke var blevet kontaktet direkte, og dermed vidste, hvad der ville ske, anede han noget var på vej, fordi han ad omveje havde erfaret, at en person fra statsministerens sekretariat havde henvendt sig til Esbjerg Kommune og spurgt ind til Polytech.

- Det giver stolthed til vores firma. Ikke kun for mig, men også for medarbejderne, og selv om en tale som denne jo nok ikke ligefrem får ordrerne til at vælte ind, så giver det et godt rygstød for Polytech. Det er altid dejligt med positiv omtale, så det er et stort skulderklap, siger Mads Kirkegaard.

Annonce

Seks ud af 10

Statsministeren forklarede i sin tale, hvordan hun besøgte Polytech, der producerer beskyttelse til vindmøllevinger.

"Og det gør Polytech så godt, at – hold nu fast – næsten seks ud af ti af alle Verdens vindmøller fra Shanghai til Californien bærer deres produkt. Der er fremgang. Der bliver ansat nye folk. Hvis de ellers er til at få. Det kan knibe. Og det førte den dag i Bramming til en god snak om, hvorfor mange unge går i gymnasiet, og for få vælger erhvervsskolen. Direktør Mads Kirkegaard er selv håndværker. Han tager ud på skoler og fortæller, hvor vigtigt det er at vælge en faglig uddannelse. Men i virkeligheden skal vi have fat i forældrene, sagde han. For det er dem, der ligger under for, at gymnasiet er finere. Og det smitter af på de unge", sagde Mette Frederiksen om Polytech fra talerstolen.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Ewii får dobbelt så mange henvendelser om elpriser som for en måned siden - men få vil have fif til at sænke forbruget

Annonce
Annonce
Annonce
Varde For abonnenter

12-årig datter til sin mor: Hvis far stiller op som borgmester igen, flytter jeg hjemmefra

Navne For abonnenter

Efter 20 år som førstemand er det snart slut: - Som borgmester står du forrest, når der er fest - men også når der falder brænde ned

Aabenraa

Efter fund af skader på de 466 nye popler: Planerne for poppelalleen må udskydes

Esbjerg

Stormløb mod berømt mange-millionærs hus: 400 troppede op

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Esbjerg For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

Erhverv

34-årig fra talentprogram skal være erhvervsdirektør for Sydbank Kolding

Kolding

Voldsomme billeder: Op mod 30 brandfolk kæmpede med stor gårdbrand

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Ribe Esbjerg HH For abonnenter

Hvor er han altså bare vild inde i målet: Søren Rasmussen burde mindst tage fem år mere

Haderslev For abonnenter

76-årig blev igen dømt for bombetrusler mod Gram Slot

Billund

Sæsonens første håndboldskuffelse: Grindsted smed et point væk i København

Annonce