Annonce
Sport

Stolt Lyngby-boss: Efteråret har været helt fantastisk

Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Lyngbys sportschef Birger Jørgensen har været dybt imponeret af holdets præstationer i efteråret.

Oprykkerne fra Lyngby har i efteråret hentet 28 point i 20 kampe i 3F Superligaen, og de flotte præstationer og resultater har imponeret sportschef Birger Jørgensen.

Jørgensen roser holdet for at kunne køre videre på sidste sæsons overraskende oprykning fra 1. division.

- Efteråret har været helt fantastisk. Det har absolut været bedre, end jeg havde turde håbe på, siger han.

- Vi havde et utrolig flot forår og har bygget videre på oprykningsgejsten, og jeg synes, det er fantastisk, vi kan følge op på en succes med endnu en succes.

- Ofte ser man, at holdet taber pusten, men vi har haft en ny optur, og det er høj klasse, siger sportschefen.

Samme holdning har Lyngbys træner Christian Nielsen, som søndag kunne se sit hold tage den syvende sejr i 11 kampe på hjemmebane, da medoprykkerne fra Silkeborg blev slået 1-0.

Trods de flotte resultater og afstanden til bundholdene er træneren ikke klar til at fejre noget endnu.

- 2019 kunne næsten ikke være skrevet bedre for os, og vi havde ikke troet på det, hvis nogen havde sagt, at vi ville stå med 28 point efter 20 runder i Superligaen, siger Nielsen.

- Man kan ikke være andet end positivt overrasket. Vi er stolte af, hvad vi har nået indtil videre, men vi tager som oprykker ikke noget for givet, og vi har ikke opnået noget endnu.

- Vi er stadig en del af nedrykningsræset, og vi kigger nedad, indtil vi er sikret en ny sæson, og det er vi langt fra endnu.

Mens Lyngby-træneren er forsigtig, er Silkeborg-træner Kent Nielsen sikker på, at Lyngby undgår nedrykning i denne sæson.

- Jeg er slet ikke i tvivl om, at Lyngby ikke kommer i nedrykningsfare. Jeg tror mere på, at de med denne medvind kan spille med om top-6, siger Silkeborg-træneren.

- De har en fin holdånd, hvor de slider sig til sejrene, når spillet ikke fungerer. De har nogle erfarne spillere, som holder lidt i trådene og har noget kvalitet og kreativitet til at afgøre kampene.

Mens Lyngby har 28 point i Superligaen, ligger Silkeborg på sidstepladsen med ti point.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

3F Kolding er uforstående over for at Danfoss flytter fabrik til Polen

Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Annonce