Annonce
Tarm

Stolte borgere i Ringkøbing-Skjern

Borgerpanelet i Ringkøbing-Skjern Kommune har svaret på, om de er stolte af at bo i kommunen, og om de vil anbefale kommunen til andre. PR-foto
Borgerpanelundersøgelse viser, at 58 procent af de adspurgte er stolte over at bo i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Ringkøbing-Skjern: De skammer sig ikke over noget, borgerne i Ringkøbing-Skjern Kommune. I en undersøgelse svarer næsten seks ud af ti, at de er stolte over at bo i kommunen.

Det er borgerpanelet i Ringkøbing-Skjern Kommune, der består af cirka 2000 borgere over 18 år, som fordelt på køn, alder og geografi udgør et repræsentativt udsnit af kommunens knap 57.000 borgere, der har svaret. I alt blev 1964 borgerne bedt om at byde ind med deres holdning til en række emner inden for profilering og bosætning. 1571 svarede, hvilket giver en svarprocent på 80.

Heraf svarede kun én procent, at de "slet ikke" er stolte over at bo i kommunen, mens fire procent svarede, at de "i mindre grad" er stolte over at bo i kommunen. 47 procent svarede, at de "i høj grad" er stolte, mens 11 procent, at de "i meget høj grad" er stolte. 32 procent har svaret, at de "i nogen grad" er stolte af at bo i kommunen.

Annonce

Bosætnings-ambassadører

- I praksis kan vi se af undersøgelsen, at borgere, der er stolte af at være borger i Ringkøbing-Skjern Kommune også er mere tilbøjelige til at anbefale andre at flytte til kommunen, siger Søren Elbæk, viceborgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune og formand for Erhvervs- og Vækstudvalget, i en pressemeddelelse.

Borgerpanelundersøgelsen viser nemlig, at 54 procent har anbefalet venner, familie eller kollegaer at flytte til kommunen. Blandt udsagnene lyder: "Vi har nærvær, godt naboskab og godt sammenhold i lokalområdet" og "Jeg tror, at vores område er et af de steder, hvor man stoler mest på hinanden".

- Borgerpanelundersøgelsen bekræfter for os, at der er et stort potentiale i at bruge borgerne som ambassadører for promovering af kommunen og for øget bosætning. Og det er egentlig logisk nok; borgerne kender hverdagen i kommunen bedst - og har derfor en meget høj troværdighed hos deres familie, venner og kollegaer, når de anbefaler Ringkøbing-Skjern Kommune som et attraktivt sted at bo, siger Søren Elbæk.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Tønder

Over 100 får måtte reddes fra vandmasser på mark

Annonce