Annonce
forside

Stolthed over det opnåede - nu venter 13 kampe mere

Træner Torben Sørensen er stolt af den halvsæson, som TM Tønder leverede inden jul. Nu venter 13 kampe, som afgør, om det bliver til oprykning. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard

TM Tønder tager søndag hul på anden halvdel af sæsonen i 1. division. Køge, der indtager sidstepladsen, gæster Tønder Sport- og Fritidscenter.

Tønder: Efter en imponerende halvsæson med 11 sejre og kun to nederlag tog TM Tønders håndbold-herrer i december hul på en længere pause fra betydende kampe.

Den første tid blev brugt på at slappe af væk fra håndboldhallen, og siden er træningen genoptaget.

Her har ikke alt været præcis, som træner Torben Sørensen kunne tænke sig.

- Vi har godt nok været lidt ramt af skader hen over jul, nytår og i starten af januar, så vi har ikke helt kunnet træne, som vi gerne ville. Men det er bare vilkårene i en sport, hvor der er kontakt, fortæller han.

Jesper Redlefsen har skadet sin menisk og blev opereret i sidste uge, og Thomas Clausen har lyskeproblemer - de to er ikke til rådighed.

Derudover har Rolf Ravn, Emil Bergholt og Jeppe Jonasson døjet med skader.

- Så der har været en del, men vi er ved at være tilbage igen, der hvor vi gerne vil være, fortæller Torben Sørensen.

Annonce

Kampen

TM Tønder-Køge HåndboldTidspunkt: Søndag klokken 15

Sted: Tønder Sport- og Fritidscenter - hal 2

Udgangspunktet: TM Tønder ligger nummer to i 1. division med 22 point, mens Køge indtager sidstepladsen med to point.

Respekt

Her efter jul lægger TM Tønder ud mod Køge Håndbold, der er sidst i 1. division.

Modstanderens placering er dog ikke noget, der får Torben Sørensen til at tage let på kampen.

- Hvis man går ind med den forventning, at det bliver lettere, så kan det kun ende galt. Der er ikke nogen kampe, der er lette alligevel, siger han, og peger på, at Køge efter at have været bagud med fem mål førte mod Odder, da der manglede 12 minutter.

- Så det er et hold, der kæmper to gange 30, siger Torben Sørensen, der udtrykker respekt for modstanderen.

Han udtrykker stolthed over den halvsæson, som holdet leverede før jul.

- Den havde vi nok ikke selv set komme, men jeg tror, det er resultatet af, at når vi træner godt hver gang, så bliver vi også bare gode, siger Torben Sørensen.

13 kampe venter nu TM Tønder i anden halvdel af sæsonen.

- Vi får 13 spændende kampe, siger Torben Sørensen forud for søndagens kamp.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Østergade skal være mere grøn

Vejen

Vi kan næsten ikke komme af med vandet

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Annonce