Annonce
Læserbrev

Stop boliger på havnen - nu


Læserbrev: Man skulle tro, at det var en aprilsnar eller julenisser på spil. Men desværre synes nogle politikere i Esbjerg byråd, at man skal undersøge, om der skal være boligbyggeri på Esbjerg Havn.

Havnen er en livsnerve, så mange advarende ord om boliger på havnen kunne vi tage i vores mund. Havnen er et stærkt, regionalt kraftcenter for vækst, beskæftigelse og udvikling - og med særdeles lovende fremtidsudsigter. Det er simpelt hen at spille hasard med blandt andet rigtig mange virksomheders, metal- og 3F-arbejderes levebrød! Ikke uden problemer planlægges boligbyggeri i mange, hensygnende erhvervshavne, hvor der er ledige arealer efter fyringer, tabte arbejdspladser og tomme erhvervsbygninger. Nogle steder med store protester fra borgere og arbejdsgiverforeninger. Men da ikke i en vækstorienteret og succesrig havn som Esbjerg, der blandt andet er en af Europas førende havne med hensyn til havvind. Netop havvind får en central rolle i de kommende årtiers klimaindsats og grønne omstilling i Europa. Blækket er knap tørt på vores egen finanslovaftale for 2020, hvor man sætter penge af til at undersøge, hvordan blandt andet havvind kan omdannes til grøn brændsel - eksempelvis brint. Det vil da være oplagt, at netop Esbjerg havn som europæisk knudepunkt for havvind og får en central rolle også i denne spændende udvikling. Havnen forventer også nye forretningsmuligheder efter Storbritanniens farvel til EU. Og i takt med, at der skrues ned for olie- og naturgasjagten i Nordsøen, kommer der mange nye, gode arbejdspladser i at få boreplatforme med videre omdannet til genbrugsmaterialer og miljøforsvarligt affald. Derfor finder vi, at man med undersøgelser af boliger på havnen i Esbjerg, sender nogle meget uheldige signaler til omverdenen. Man bør øjeblikkeligt stoppe med at skabe usikkerhed blandt beslutningstagere, investorer, erhvervsliv og lønmodtagere omkring byens og havnens fremtid. Esbjerg Havn er en vækstmotor. De rige har rigeligt med kystnære og spændende boligarealer, hvor de kan opføre luksusvelhaverboliger med krav om støjdæmpning i nærområdet. Så stop boliger på Esbjerg Havn. Nu.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Mens regeringen tøver, holder danskerne i kø

Læserbrev: Omtrent fire måneder er der gået, siden den socialdemokratiske transportminister, Benny Engelbrecht, proklamerede i JydskeVestkysten, at han for længst er trukket i arbejdstøjet, og at der fra regeringens side bliver arbejdet hårdt på en ny infrastrukturplan. Noget vi i Venstre selvsagt var glade for at høre. Nu er der som sagt gået over fire måneder, og på kalenderen står der 2020. Mere end et halvt år er gået, siden Socialdemokratiet flyttede ind i regeringskontorerne, og danskerne er endnu ikke stillet en infrastrukturplan i udsigt. Mens trafikken på de danske veje snegler sig afsted, og borgere og virksomheder bruger mere tid på kø og trængsel, kan transportministeren end ikke sætte et årstal på en ny infrastrukturplan. Alle os sydjyder må således gå rundt i uvished – vi ved ikke, om vi er købt eller solgt. Og uvisheden skaber selvfølgelig bekymring. For hvad skal der ske med Ny Midtjyske Motorvej? E45/E20 ved Kolding? Rute 11 fra Korskro til Varde? Eller for den sags skyld opgraderingen af Rute 11 til Tønder? Ingen ved det. Sidste år kom vi i Venstre i mål med en aftale om at investere mere end 110 milliarder kronet i vores infrastruktur frem mod 2030. Investeringer, som ville sikre vækst og bosætning over alt i Danmark. Derfor er det mildest talt bekymrende, at vi i Sydjylland ikke kan vide os sikre på, om de investeringer, som vi i Venstre var med til at aftale, overhovedet bliver til noget. I Venstre vil vi arbejde for, at vi hurtigst muligt bliver indkaldt til forhandlinger om en infrastrukturaftale. Vi kan ikke vente længere. For når borgere og virksomheder holder i kø koster det samfundet 20 milliarder kroner om året. Derfor er en god og sammenhængende infrastruktur helt grundlæggende for fortsat vækst og udvikling. Noget som er altafgørende, hvis vi skal investere i velfærd og grønne løsninger. Så alt imens regeringen har skudt endnu et løfte til hjørne, må vækst og udvikling sættes på pause.

Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Annonce