Annonce
Haderslev

Stop det vanvid: Søslangen kæmper til det sidste

Erik Knutzen har kæmpet alt, hvad han kunne. Ellers ville jeg ikke kunne se mig selv i øjnene, siger han. Torsdag opfordrer han på repræsentantskabsmødet Haderslev Boligselskab/Domea til at trække sig ud af Honnørkaj-projektet. Foto: Inge Rogat Møller
Erik Knutzen, afdelingsformand i Søslangen, vil have Haderslev Boligselskab ud af Honnørkaj-projektet og føler, at politikerne blot trækker på skulderen af hans og de øvrige beboere i Søslangens bekymringer.
Annonce

- Der bliver jo ikke engang plads til en sandkasse til børnene!

Erik Knutzen, afdelingsformand for Haderslev Boligselskab/Domeas 90 almene boliger i Søslangen, er frustreret. Godt og grundigt.

Alt tyder nemlig på, at han og de øvrige beboere i Søslangen i nær fremtid ikke blot kan se frem til at få et op til 55 meter højhus som nærmeste nabo, men at Haderslev Boligselskab/Domea også vil bygge almene boliger langs Gasværksvej i op til otte etager - 28 meter. Byggerier, der i højden bliver betydeligt større end Søslangen og af samme grund vil overskygge det almene boligbyggeri en stor del af året og også ændre vindforholdene på havnen.


Det er vanvid, og det bør stoppes.

Erik Knutzen, afdelingsformand i Søslangen


- Det er vanvid, og det bør stoppes, siger Erik Knutzen, der har fuld opbakning fra afdelingsbestyrelsen i Søslangen, når han på repræsentantskabsmødet i Haderslev Boligselskab/Domea torsdag stiller spørgsmål til, hvorfor Haderslev Boligselskab/Domea er gået med i den investorgruppe, der vil bygge så højt og så tæt ved Honnørkajen, at der, som Erik Knutzen siger, ikke engang bliver plads til en sandkasse til børnene.

- Bebyggelsesprocenten på området bliver 185, hvem vil dog bo så tæt, siger Erik Knutzen, der føler, at både boligselskab og politikerne overhører alle protester og er komplet ligeglade med alle indsigelser:

Annonce

Jeg kunne kun se skyggerne

- Jeg tog lørdag den 7. november ud til Benny Bonde for at aflevere en underskriftsindsamling med over 100 underskrifter. Her viste han mig et stort billede, som han havde fået, da de var på besøg hos investorgruppen efter høringsperioden. Han var så stolt og spurgte, om det da ikke bare var flot. Det eneste, jeg kunne se var, hvor skarpt skyggerne stod på de eksisterende ting på billedet, mens skyggerne  fra de nye bygninger kun fremgik lidt mørkere end solsiden. Jeg gjorde derfor Benny opmærksom på det nye forsøg fra investorernes og arkitekternes side på at manipulere med folks og politikernes syn på projektet, men det var efter Bennys mening uden betydning for projektet, lyder det fra Erik Knutzen, som har kæmpet imod alt, hvad han kan, inden byrådet træffer endelig beslutning tirsdag.

Annonce

Stop det

Erik Knutsen vil have Haderslev Boligselskab/Domea til at trække sig ud af projektet og til at genoptage ideen om at bygge X-House - et projekt fra 2013 - ved kommunens nuværende materialegård ved havnen.

JydskeVestkysten har spurgt Haderslev Boligselskab/Domea om, hvorfor boligselskabet har skrinlagt X-House-planerne og er gået med i projektet på Honnørkajen.

JydskeVestkysten har også spurgt bestyrelsen om, hvorvidt den mener, at det bliver et attraktivt byggeri for kommende lejere, når bebyggelsesprocenten bliver på 185, samt om bestyrelsen kan forstå, at deres egne lejere i Søslangen er vrede.

Bestyrelselsesmedlem Claus Juhl har på vegne af formand Lone Birch mandag oplyst, at bestyrelsen for boligselskabets repræsentantskab vil svare på JydskeVestkystens spørgsmål efter torsdagens repræsentantskabsmøde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Tosprogede elever får lavere karakterer, og færre på Kolding Gymnasium har forældre med videregående uddannelse

Coronavirus

Live: Pfizer kan ikke levere - Danmark får 100.000 færre doser i første kvartal

Navne For abonnenter

Edel er ny leder på Koldinghus: Som barn tænkte, at når jeg bliver voksen, så køber jeg slottet og flytter ind

Annonce