Annonce
Sydjylland

Stop for ridesportens anarkistiske tilstande: Ridehallerne skal lukke

De fleste heste kan rides udendørs, men unge heste og heste med særligt temperament kan ikke altid, så derfor må alle heste motioneres indendørs i ridehaller under corona-krisen, fastslår Rigspolitiet. Foto: Lars Stokbro
Rideklubber, der udnytter smuthuller for at undgå nedlukning af ridehaller, giver uro. Dansk Ride forbund går til Dansk Idrætsforbund for at få klare regler for al indendørs sport og fastholder lukning, selv om Rigspolitiet har undtaget netop ridehaller for forbud mod indendørs idræt.
Annonce

Idrætsfolk og deres klubber er i vildrede om, hvad de må i deres idrætshaller. Slingrekursen med nogle rideklubber med forbud og andre rideklubber med kreative ideer til at omgå reglerne har givet uro og usikkerhed blandt ryttere, rideklubber og helt op i Dansk Ride Forbunds top. Men Dansk Ride Forbund fastslår, at alle ridehaller skal lukkes for alle aktiviteter.

- Der hersker anarkistiske tilstande, hvor nogle rideklubber kører videre med indendørs ridning trods vores anbefalinger om at lukke ridehallerne, siger direktør Morten Rodtwitt fra Dansk Ride Forbund.

Forbundet ønsker nu klare regler og har bedt Dansk Idræts Forbund om at tage sagen op.

- Der er flere andre idrætsforbund under DIF, der ønsker klarhed om, hvad de må af sport indendørs, fortsætter Morten Rodtwitt.

Rideforbundet anbefaler fortsat rideklubberne til at lukke alle ridehaller.

Men på samme tid fastslår Rigspolitiet i en skrivelse, at rideheste må motioneres i ridehal - altså at ridning indendørs alligevel er tilladt.

- Alle heste må motioneres i ridehal, er Rigspolitiets opfattelse, forklarer pressechef i Rigspolitiet, Tommy Kristensen. Det sker med henvisning til lov om hestehold, som kræver, at heste skal motioneres jævnligt.

Begrundelsen for at 70.000 danske ryttere som de eneste DIF-sportsfolk er undtaget for reglerne om stop for indendørs sport er, at nogle heste - eksempelvis ungheste og heste med særligt temperament - ikke kan motioneres udendørs.

RIDEFORBUNDET OG CORONA-KRISEN

  • Alle indendørs faciliteter (ridehaller) skal lukkes for al aktivitet.
  • Klubbens ledelse kan kun i helt ekstraordinært særlige tilfælde, og med begrundelse i hestevelfærd, vælge at dispensere fra ovennævnte - i dette tilfælde anbefaler DRF klubbens ledelse at kontakte den lokale politimyndighed og gøre opmærksom på årsagen til dispensationen.
Annonce

Rideforbundet tager ansvar

- Vi beder stadig klubberne lukke ridehallerne, men vi har på tværs af idrætten i Danmark behov for klare udmeldinger fra Rigspolitiet, siger rideforbundets direktør.

- Politikredsene tolker reglerne for brug af ridehallerne forskelligt. Men vi holder fast i vores beslutning om at lukke ridehallerne for at bidrage maksimalt til at begrænse smitten og for at undgå yderligere forvirring. Politiet har desværre ikke hjulpet ridesporten ved at lave en tolkning, som kan læses som markant lempeligere, end hvad gælder for andre sportsgrene, siger Morten Rodtwitt videre.

Han fraråder alle til at udnytte eventuelle uklarhed i reglerne. Rideforbundets anbefaling er at lukke for al indendørs ridning. I særlige tilfælde med ungheste og specielle heste bør man henvende sig til det lokale politi og få en aftale om motionering af disse i ridehal.

- Vi tager ansvar og handler solidarisk ved at lukke ridehallerne, og så skal man ikke søger efter smuthuller til at omgå dette, siger Morten Rodtwitt, der fortsætter:

- Det kan godt være, at der er smuthuller, men det her handler om, at ridesporten også tager ansvar og respekterer den alvorlige situation og hjælper til med at begrænse smitten mest muligt.

Hvis en rideklub mod rideforbundets anbefaling åbner for ridning i ridehal, skal man holde afstand til hinanden og undlade at være for mange samlet. Der må ikke foregå undervisning og holdtræning. Og forbuddet mod at forsamles mere end 10 gælder også.

Hele diskussionen om indendørs ridning skyldes en undtagelse for stoppet for indendørs sport er, at nogle få heste - eksempelvis ungheste og heste med særligt temperament - ikke kan motioneres udendørs. Denne regel udnyttes i nogle rideklubber til, at et større antal ryttere rider på skift i ridehallerne enten enkeltvis eller helt op til 10 ryttere på samme tid i samme indendørs ridehal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Maria starter som mobilfrisør

Leder

Hvorfor er aktivister så forudsigelige?

Annonce