Annonce
Debat

Stop jagten på de udenlandske lastbilchauffører

Annonce

Læserbrev: Transportminister Benny Engelbrecht vil nu til at forstærke ”jagten” på udenlandske lastbilchauffører, der er tvunget til at parkere ulovligt på motorvejenes parkeringspladser, med flere bøder og voldsommere inddrivelse heraf - herunder eventuelt ”klampe” nogle af bilerne.

Men ministeren har slet ikke forstået problemet med den ulovlige (uheldige) parkering, som efter min mening skal belyses langt mere nuanceret.

I Nordeuropa er der en stor mangel på egne chauffører. For at fabrikkerne kan få råvarer ind og transporteret færdigvarer ud, for at få varer på hylderne i butikkerne, er det derfor en uomgængelig nødvendighed med udenlandske vognmænd med udenlandske chauffører (fra Rumænien, Bulgarien, Moldova, Litauen, etc. etc.) til at transportere for os.

Uden dette går det danske samfund i stå. Der kommer ikke en eneste ny dansk chauffør ind i eksportbilerne ved at genere de udenlandske chauffører.

Danmark har – desværre – indført en (EU)regel om, at lastbilerne ikke må holde over 25 timer på en rasteplads. Hvordan skal chaufføren så holde sin 45 timers pause, som han skal holde hver anden uge? Det er dette forhold, som transportministeren burde forholde sig til. Og finde løsninger på.

Der er nemlig ikke almindelige parkeringspladser nok, og der er slet ikke langtidsparkeringspladser nok.

Så chaufførerne har valget mellem at parkere ulovligt, fordi der ikke er pladser nok, eller også køre videre og overtræde køre- og hviletidsreglerne. Dette er ikke et rimeligt valg for dem at skulle træffe. Opkrævningen af bøder skal stilles i bero, ellers får vi slet ikke chaufførerne til at komme her efter vores varer. Allerede nu kan vi i vores firma ikke skaffe biler nok til vores eksport og går derfor glip af ordrer hver eneste dag.

Nej, transportminister, løsningen er flere parkeringspladser – hurtigt – både korttids- og langtidsparkeringspladser langs motorvejene og indtil da at indstille jagten på vore dygtige og afholdte (og meget nødvendige) udenlandske chauffører.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Vejen til en normal hverdag: Her får du de to stik mod covid-19

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce