Annonce
Sydjylland

Stop med at rode i min post: Livet som roommates i coronaland

- Jeg er træt af, at høre om hans fermenterede rødbeder. Hvornår stopper han? siger Martin Rye (tv). Foto: Martin Rye.
80 kvadratmeter bliver hurtigt små, når man går op og ned ad hinanden hver eneste dag. Vi er to journalistpraktikanter på JydskeVestkysten. Vi bor sammen. Vi arbejder sammen. Vi har ikke set andre mennesker i ugevis. Vi har åbnet en lille luge ind i vores hverdag, og det her går ud til alle de andre roomies eller par, der har fået nok af hinanden.
Annonce

Martin

Vi tilbringer stort set alle døgnets timer sammen. Oveni det arbejder vi hjemme sammen i vores stue, og vi sidder overfor hinanden ved samme skrivebord og stirrer på hinanden. Jeg kan selvfølgelig bare gå ind på mit værelse og lukke døren. Men der går ikke lang tid, før du braser ind og sparker til alt mit tøj på gulvet og forventer, at jeg skal rejse mig fra min seng og hjælpe dig med din kedsomhed.

Mathias

Det sker, at jeg vader ind på dit værelse og sparker dit tøj rundt i lokalet. Det er mere et spørgsmål om, at du slapper af, og det er en kæmpe fornøjelse at ødelægge. Men det er ikke lige så grænseoverskridende som en roommate, der vil læse ens breve/kigge en over skulderen, hver gang man får en sms. Eller konstant insisterer på, at døren ind til mit værelse skal være åben. Hvorfor må jeg ikke have et privatliv?

Martin

Men du åbner aldrig din post. Den bliver bare ved med at ligge på bordet som en uspist buffet. Det er som om, at du kan se på mig, at jeg er ved flyde over indvendigt af ren nysgerrighed. Måske et skjult plot. Og nu har du smidt dit nye sygesikringsbevis væk, som stadig ligger i sin kuvert et sted i rodet på dit værelse.

Mathias

Jeg åbner min post efter behov. Det er ikke min skyld, at du altid skal have snuden i alt. Det er et fuldstændig overlagt valg, at jeg lader posten ligge og genere dig. Hvis jeg får brug for et sygesikringskort, låner jeg bare dit, ligesom du låner alle mine ting hele tiden.

Martin

Nu vi snakker om at låne ting, bliver vi nødt til at adressere din langsomme, men sikre, overtagelse af min Børge Mogensen-stol. Du tror ikke, jeg har lagt mærke til det, men det er min stol. Du må gerne låne den, men du skal ikke gøre den til din egen.

Mathias

Jeg sidder i Børge Mogensen stolen, fordi det er det eneste tilnærmelsesvis komfortable møbel i vores stue, efter sofaens ben kollapsede, mens vi så en gyserfilm. Du sad som sædvanligvis gemt bag dit tæppe og hylede hver eneste gang, der skete noget. Ligesom du hyler, hvis jeg taber en kniv eller brænder mine fingre på ovnen.

Martin

Et af de andre problemer, ved at være sammen så meget, er, at vi altid taler om det samme. For eksempel bliver du ved med at tale om din forbistrede bedekvass. En eller anden form for fermenteret rødbedesaft. Hvor mange gange har jeg ikke hørt dig skrige ude fra køkkenet: "Martin kom lige og se min kvass! Det er flot, men så flot er det heller ikke"?

Mathias

Hvorfor bringer du min rødebedekvass ind i det her? Den har ikke gjort dig noget. Men i det mindste producerer jeg noget. Jeg fermenterer, jeg bager, jeg laver aftensmad. Du lavede aftensmad tre gange i starten af februar måned, og du lever stadig højt på den bølge.

Det er også mig, der er i gang med at gro frugtbuske til vores fællesskab.

Når jeg går og bager, sidder du i stuen og hører plader. Og hvilken ung mand i midt 20'erne hører Shu-bi-dua frivilligt, når de er ædru? Det er så irriterende! Du har fået mig til at hade Shu-bi-dua.

Og hvorfor kan du ikke spise sandwich uden af at få dressing i hele fjæset?!

Martin

Hvorfor kaster du egentlig med så mange ting i lejligheden? Jeg har fundet sammenrullet durumpapir i et hjørne, mønter på gulvet og kuglepenne over alt. Den anden dag rejste jeg mig fra min Børge Mogensen-stol og trådte lige ned på en af dine henkastede kuglepenne. Saml det dog op!

Mathias

Når du står lige bag mig og smasker leverpostejsmadder og kigger over min skulder, mens jeg arbejder, opfordrer du selv til, at man kaster ting efter dig.

Durumpapiret kastede jeg efter dig, fordi du endnu engang havde dressing i hele fjæset. Det er som at se en et-årig lære at spise sovs

Martin Rye

Sikke en pernittengryn.

I det mindste tørrer jeg dressingen af i ansigtet bedre, end du gør rent efter dig selv i lejligheden. Du har efterhånden fået dit eget hjørne i stuen, hvor der fra tid til anden står daggamle tallerkener med indtørret kødsovs.

Mathias

Kødsovs JEG har lavet til os. Den dressing kan sidde i din mundvige i timesvis. Hvis jeg ikke påpeger det, så opdager du det aldrig. Det er ligesom at sætte en seddel på din ryg. Ligesom du efterlader rester af frugt overalt i køkkenet. Mine skærebrætter er blevet misfarvede af din skødesløse omgang med avocado og “sidste salgsdato-bær.”

Martin Rye

Du har efterhånden fyldt håndvasken så meget op med opvask, at man snart ikke kan se bunden.

Mathias Holm

Hold din kæft.

Den håndvask er vi lige gode om.

Martin

Ja, det er nok en holdindsats.

Martin og Mathias

Ligesom vores ølkasse ude på altanen, så deler vi det meste ligeover. Vi er begge pisseirriterende. Vi roder begge, og der er ikke nogen større glæde, end at se den anden koge over af raseri.

I bund og grund er det nok ikke så mærkeligt, at vi hele tiden finder ting at være irriteret over, når vi er så meget sammen, som vi er.

Den konstante snak om rødbedekvass og snagen i uåbnet post ville nok ikke være så irriterende, hvis man kunne få en pause fra det. Men det kan vi ikke rigtig, når arbejdspladsen er vores fælles spisebord og postkassen har begge vores navne på.

Vi kan selvfølgelig gå ture eller lukke os inde på hver vores værelse.

Men selvom det kan være irriterende, så er det rart ikke at være alene.

Martin

Lige indtil du nævner din rødbede kvass igen.

Det er mere et spørgsmål om, at du slapper af, og det er en kæmpe fornøjelse at ødelægge.

Mathias Ingemann Holm til sin roommate Martin Rye.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Falck lukker sine lyntestcentre fra februar

Annonce