Annonce
Læserbrev

Stop med autogenererede regnskabstal og handler


Læserbrev: Ifølge Jysk Fynske Medier er der ikke forskel på autogenererede vejrudsigter, sportsresultater, regnskaber og hushandler.

Blandt revisorerne i Tønder kommune har vi dog en helt anden holdning til dette. Mens sportsresultater og vejrudsigter som regel er af almen interesse, så er regnskaber og hushandler meget personlige oplysninger, som i princippet ikke er interessante for avislæsere. Hvis man interesserer sig for disse ting, så kan man jo bare selv slå dem op på nettet. De ligger frit tilgængelige.

Inde bag de autogenererede oplysninger om regnskabstal findes der faktisk nogle rigtige mennesker – helt almindelige mennesker som du og os, som nu lige pludselig føler sig sat i en offentlig gabestok. Det er disse mennesker vi som revisorer møder hver dag, og ind til nu har vi ikke mødt en eneste kunde, som synes, at det er fantastisk at få listet sine regnskabstal op i avisen sammen med nogle sparsomme kommentarer til hovedtallene i regnskabet. Vores kunder siger:”Havde vi da bare ladet være med at lave et selskab”.

Vi har faktisk heller ikke mødt andre mennesker og avislæsere, som køber JV, fordi regnskabstallene eller naboens hushandel står i avisen. Tværtimod har vi mødt nogle mennesker, som har opsagt deres abonnementer og annonceaftaler med Jysk Fynske Medier af samme grund.

Vores opfordring til JydskeVestkysten skal derfor være: Stop med at offentliggøre autogenererede regnskabstal og hushandler og kom ud og lav noget god journalistik om rigtige mennesker. Der er mange gode historier at fortælle – også fra virksomheder med underskud.

Svar fra chefredaktør Mads Sandemann:

Både selskabers regnskaber og oplysninger om ejendommes handelspriser er oplysninger, som lovgiverne har ønsket skal være offentligt tilgængelige for på den måde at bidrage til gennemsigtighed.

Vi fastholder, at vores formidling af disse oplysninger efter vores opfattelse er relevant lokalstof.

Robotartiklerne er dog kun et supplement til den store og daglige mængde af journalistik om mennesker i Tønder Kommune lavet af mennesker på redaktionen i Tønder.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Læserbrev

Mens regeringen tøver, holder danskerne i kø

Læserbrev: Omtrent fire måneder er der gået, siden den socialdemokratiske transportminister, Benny Engelbrecht, proklamerede i JydskeVestkysten, at han for længst er trukket i arbejdstøjet, og at der fra regeringens side bliver arbejdet hårdt på en ny infrastrukturplan. Noget vi i Venstre selvsagt var glade for at høre. Nu er der som sagt gået over fire måneder, og på kalenderen står der 2020. Mere end et halvt år er gået, siden Socialdemokratiet flyttede ind i regeringskontorerne, og danskerne er endnu ikke stillet en infrastrukturplan i udsigt. Mens trafikken på de danske veje snegler sig afsted, og borgere og virksomheder bruger mere tid på kø og trængsel, kan transportministeren end ikke sætte et årstal på en ny infrastrukturplan. Alle os sydjyder må således gå rundt i uvished – vi ved ikke, om vi er købt eller solgt. Og uvisheden skaber selvfølgelig bekymring. For hvad skal der ske med Ny Midtjyske Motorvej? E45/E20 ved Kolding? Rute 11 fra Korskro til Varde? Eller for den sags skyld opgraderingen af Rute 11 til Tønder? Ingen ved det. Sidste år kom vi i Venstre i mål med en aftale om at investere mere end 110 milliarder kronet i vores infrastruktur frem mod 2030. Investeringer, som ville sikre vækst og bosætning over alt i Danmark. Derfor er det mildest talt bekymrende, at vi i Sydjylland ikke kan vide os sikre på, om de investeringer, som vi i Venstre var med til at aftale, overhovedet bliver til noget. I Venstre vil vi arbejde for, at vi hurtigst muligt bliver indkaldt til forhandlinger om en infrastrukturaftale. Vi kan ikke vente længere. For når borgere og virksomheder holder i kø koster det samfundet 20 milliarder kroner om året. Derfor er en god og sammenhængende infrastruktur helt grundlæggende for fortsat vækst og udvikling. Noget som er altafgørende, hvis vi skal investere i velfærd og grønne løsninger. Så alt imens regeringen har skudt endnu et løfte til hjørne, må vækst og udvikling sættes på pause.

Annonce