Annonce
Læserbrev

Stop med autogenererede regnskabstal og handler


Annonce

Læserbrev: Ifølge Jysk Fynske Medier er der ikke forskel på autogenererede vejrudsigter, sportsresultater, regnskaber og hushandler.

Blandt revisorerne i Tønder kommune har vi dog en helt anden holdning til dette. Mens sportsresultater og vejrudsigter som regel er af almen interesse, så er regnskaber og hushandler meget personlige oplysninger, som i princippet ikke er interessante for avislæsere. Hvis man interesserer sig for disse ting, så kan man jo bare selv slå dem op på nettet. De ligger frit tilgængelige.

Inde bag de autogenererede oplysninger om regnskabstal findes der faktisk nogle rigtige mennesker – helt almindelige mennesker som du og os, som nu lige pludselig føler sig sat i en offentlig gabestok. Det er disse mennesker vi som revisorer møder hver dag, og ind til nu har vi ikke mødt en eneste kunde, som synes, at det er fantastisk at få listet sine regnskabstal op i avisen sammen med nogle sparsomme kommentarer til hovedtallene i regnskabet. Vores kunder siger:”Havde vi da bare ladet være med at lave et selskab”.

Vi har faktisk heller ikke mødt andre mennesker og avislæsere, som køber JV, fordi regnskabstallene eller naboens hushandel står i avisen. Tværtimod har vi mødt nogle mennesker, som har opsagt deres abonnementer og annonceaftaler med Jysk Fynske Medier af samme grund.

Vores opfordring til JydskeVestkysten skal derfor være: Stop med at offentliggøre autogenererede regnskabstal og hushandler og kom ud og lav noget god journalistik om rigtige mennesker. Der er mange gode historier at fortælle – også fra virksomheder med underskud.

Svar fra chefredaktør Mads Sandemann:

Både selskabers regnskaber og oplysninger om ejendommes handelspriser er oplysninger, som lovgiverne har ønsket skal være offentligt tilgængelige for på den måde at bidrage til gennemsigtighed.

Vi fastholder, at vores formidling af disse oplysninger efter vores opfattelse er relevant lokalstof.

Robotartiklerne er dog kun et supplement til den store og daglige mængde af journalistik om mennesker i Tønder Kommune lavet af mennesker på redaktionen i Tønder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Smitten har bredt sig de seneste uger: Derfor er eksperter alligevel fortrøstningsfulde

Trekantområdet

Strandkoncerter udskydes: 'Vigtigt at begrænse smittespredning i en fart'

Annonce