Annonce
Læserbrev

Stop udvidelsestanker i Morsbølsøparken

Læserbrev: Sydøstlige målepunkt viste 80% overskridelser af kræftfremkaldende stof i 2006. Rapport fra Region Syd omtaler i 2018, at forureningen fra den gamle losseplads endnu ikke har nået Åen. Det er aldrig gentestet, og ingen ved, hvor meget grænseværdierne er overskredet i dag.

En professorafhandling fortæller, at den gamle losseplads vil afgive stoffer til forureningsfanen i 5.000 år.

Ud fra et forsigtighedsprincip kan det ikke retfærdiggøres at sælge flere byggegrunde, før der ligger friske data. Som jeg ser det, bør der etableres yderligere et målepunkt i skæringspunktet af de fire eksisterende, da det er midt i forureningsfanen. Kommunen har allerede opkøbt et par ejendomme, hvor en nærmest sætter rekord med cirka seks millioner kroner i indkøbspris og fremtidige indkøbspriser vil blive påvirket af dette.

At investere på denne måde i et område, som ingen kan udelukke bliver sundhedsskadeligt at bo på, kalder jeg risikovillig investering for skattepenge.

Samtidigt opfordre jeg diverse medier til ikke at skrive om test, efter de har været gennem regionens beregningsmodeller og dæmpningsfaktor, men direkte data holdt op imod grænseværdier. Grindsted-borgere bliver ført bag lyset ellers.

For mange artikler viderebringer resultater divideret med 100 (dæmpningsfaktor 100). Hvis bilister kunne bruge samme dæmpningsfaktor, skulle de køre mere end 4.999 km/timen gennem Grindsted for at køre over de tilladte 50 km/timen.

Jeg bor selv i forureningsfanen, 1.000 meter fra giftdepot Grindsted nord, som indeholder 10.890 kubikmeter farligt kemiaffald, der er kun 2.2 meter til ikke-testet grundvandsspejl målt fra ulovlig haveboring.

Vi har spurgt kommunen og regionen, om jeg kunne få vores hus testet for afgasning, altså indeklima. Svaret var nej.

Derefter kontaktede jeg firmaet, som allerede testede i Grindsted, og vi kom langt i snakken. Men da det gik op for firmaet, at jeg boede i Grindsted, kunne de ikke hjælpe mig. Svaret var, at de allerede arbejdede for Region Syd, og de måtte ikke arbejde for andenpart.

Giv borgerne reelle data holdt op mod grænseværdier og få målt poreluft i vores huse.

Billund Kommune har planer for et nyt boligområde i Morsbøl. Illustration: Billund Kommune
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Politiet i opråb: Uklare GDPR-regler forsinker opklaring af kriminalitet

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se billederne fra en lukket covid-afdeling: Sådan modtages corona-patienterne

Annonce