Annonce
Vejen

Stopfyldt fernisering: 150 gæster på Galleri 46 i Holsted St.

150 gæster i 1 galleri. Der har vist aldrig været så mange gæster til en fernisering i Holsted St. Foto: Steen Rasmussen

HOLSTED: Sydjysk Kunstforening bød fredag eftermiddag velkommen til en kæmpeudstilling i Galleri 46 i Holsted St. med deltagelse af ikke mindre end 24 kunstnere. Og ferniseringen blev af samme dimension. Der var propfyldt. Omkring 150 gæster klemte sig ind i de to tidligere klasseværelser på den gamle skole i Fredensgade, hvor galleriejer, billedkunstner Jørgen Steinicke holder til.

Anledningen var galleriets 20 års fødselsdag.

- Nu samles altså mere end tyve af de udstillere, som gennem årene har haft en særlig tilknytning til galleriet. Det drejer sig om billedkunstnere, billedhuggere og kunsthåndværkere. Det bliver således en kalejdoskopisk udstilling med både tilbageblik på de tyve år – og et kig ind i fremtiden med nye spændende kunstværker, flere skabt specielt til udstillingen her.

Jørgen Steinicke holdt tale, og den lokale sanger Emelie Blomgren underholdt, før smagsløgene blev forkælet med små lækkerier sponsoreret af Preben Madsen fra Herregårdskælderen på Sønderskov Slot.

Der er fri adgang til udstillingen kl. 11-16 her i weekenden.

Annonce

Disse kunstnere deltager

Billedkunst:

Karen T (Thomsen)

Anibal Kislo-Nielsen

Ingrid Katrine Villesen

Margit Enggaard Poulsen

Filip Ohrt

Erik Bøgh

Villy Fyhn

Lise Buurgaard

Hanne Knudsdatter

Pernille Bejer

Kate Skjerning

Alice Frost

Agnete Brinch

Jørgen Steinicke

Skulptur og keramik:

Lis Andersen

Ole Videbæk

Lars Waldemar

Bjørn Thomsen

Kirsten Winther

Dorrit Knudsen

Randi Platz

Bibi Hansen

Marianne Steenholdt Bork

Sten Børsting

Fernisering i Galleri 46 i Holsted St. Foto: Steen Rasmussen
Fernisering i Galleri 46 i Holsted St. Foto: Steen Rasmussen
Fernisering i Galleri 46 i Holsted St. Foto: Steen Rasmussen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding

Efter oversvømmelser: Central gade midt i Kolding åbner igen

Annonce