Annonce
Aabenraa

Stoppet før byrådet: Borgmester mægler i udvalg

Covid-19-restriktioner gjorde den traditionelle nytårsdukkert ved Sønderstrand umulig i år. Nu trækker det ud med at bevilge ellers budgetaftalte 2,8 millioner kroner til bedre faciliteter til vinterbaderne. Arkivfoto: Claus Thorsted
Et nej til at frigive budgetaftalte midler til vinterbadefaciliteter fik udvalgsformand til begære sagen i byrådet. Det mente en partifælle, borgmester Thomas Andresen (V), ikke var en god idé.

Aabenraa: Kultur- og fritidsudvalget må om ikke i badetøjet igen, så i hvert fald i arbejdstøjet.

Beslutningen om at frigive 2,8 millioner kroner til vinterbadefaciliteter ved Sønderstrand skal alligevel ikke i byrådet, som den ellers var begæret af udvalgsformand Lars Kristensen (V).

Det blev udkommet af behandlingen på økonomiudvalgets møde tirsdag. I kultur- og fritidsudvalget kom Venstres Lars Kristensen og Carina Underbjerg Hansen sammen med Dansk Folkepartis Jette Julius Kristiansen i undertal, da udvalgets tre socialdemokrater – Christian Panbo, Signe Bekker Dhiman og Jonas Haase - sammen med Slesvigsk Partis Kurt Andresen stemte imod at frigive pengene.

Annonce

Flertallet ønskede at koble det konkrete projekt sammen med planerne for en vandsportsarena ved Sønderstrand. Mindretallet pegede derimod på, at anlægsbevillingen er en del af det budgetforlig, alle partier i byrådet indgik i efteråret 2020.

- Vi havde en god debat om sagen, som jeg satte til afstemning, hvor socialdemokraterne stemte imod med samme begrundelse som deres medlemmer af kultur- og fritidsudvalget, forklarer borgmester Thomas Andresen (V).

Udvalgsformand fortryder

Den fortsatte uenighed i udvalget fik Thomas Andresen til at bebude, at han ville indkalde partierne bag budgetforliget til et videomøde, så det videre forløb og om der var tale om forligsbrud kunne drøftes. Troen på, at det kunne flytte noget, havde han imidlertid ikke.

- I stedet tog jeg i går (tirsdag, red.) en snak med Lars Kristensen, hvor jeg sagde, at en god sag ikke skal blive til en dårlig sag. I princippet kunne vi bare stemme vinterbadefaciliteterne igennem på byrådsmødet, men så ville det formelle om økonomien og budgetaftalen fylde mere end selve sagen, mener Thomas Andresen.

- Derfor bad jeg Lars om at trække sagen, og så har jeg skrevet rundt til økonomiudvalget i dag (onsdag, red.), forklarer borgmesteren, hvis partifælle altså imødekom opfordringen.

Thomas Andresen vil nu deltage i et møde i kultur- og fritidsudvalget for at gyde olie på vandene i sin egenskab af tovholder for budgetaftalen. Samtidig vil han foranledige et overblik over undersøgelsen af badefaciliteter og vandsportsarena.

- Det skal vise, at det er to vinkler på at benytte Aabenraa Fjord. Og så er der altså heller ikke økonomi i budgetaftalen til at indfri andre ambitioner end de 2,8 millioner kroner til vinterbadefaciliteter, siger Thomas Andresen.

Annonce

S følte sig presset i budgetforlig

For Socialdemokratiet er den største anke den måde, projektet til de 2,8 millioner kroner blev en del af budgetaftalen på.

- Sagsbehandlingen har været nogenlunde lige så dårlig, som det kunne lade sig gøre. Borgmesteren, Lars (Kristensen, red.) og Jette (Julius Kristiansen, red.) har talt med vinterbadeklubben, og så har de fået forvaltningen til at lave et projekt, siger Erik Uldall Hansen.

- Da Povl (Kylling Petersen, red.) og jeg sad sammen Thomas (Andresen, red.) og Kirsten (Nørgård Christensen, red.) og skulle have budgettet på plads, var det første gang, vi havde indflydelse på sagen. Vi kunne sige ja til hele budgettet på fire milliarder kroner, inklusive denne sag, eller sige nej til det hele, fortæller Erik Uldall Hansen.

Mens Socialdemokratiet ønsker ændringer i selve projektet, er Kurt Andresen (SP) mere åben for en dialog med Venstre og udvalgsformand Lars Kristensen inden den fornyede behandling i kultur- og fritidsudvalget.

- Jeg vil tage en drøftelse med Lars inden mødet, hvor jeg kan fortælle om vores betænkeligheder, og så vil jeg træffe en beslutning ud fra det, lyder det fra Kurt Andresen.

Det næste møde i kultur- og fritidsudvalget holdes den 3. februar.


Hvis sagen kommer tilbage, og der ikke er sket ændringer, har jeg svært ved at se, at vi kan ændre holdning.

Erik Uldall Hansen (S), gruppeformand


Det siger budgetforliget for 2021

  • Der afsættes 2,8 millioner kroner til et projekt, der kan forbedre forhold på Sønderstrand herunder vinterbadefaciliteter, toiletforhold og tryghedsskabende initiativer, som for eksempel videoovervågning.
  • Der gennemføres en undersøgelse af indhold af badefaciliteter/en vandsportsarena og herunder muligheder for placeringer omkring stenmolen ved Sønderstrand.
Annonce
Aabenraa For abonnenter

Beboer midt i kanonslagenes minefelt: - Det føles nogle gange som en krig

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Så er arbejdet skudt i gang: Politikere sender tommel op til Europas største brintfabrik og 300 nye job i Esbjerg

Varde For abonnenter

Claus er skuffet efter frifindelse for uagtsomt manddrab: - Det er ham, der er kørt ind i min mor og far

Sydjylland

Ny smitterekord på landsplan: Stigninger i alle ti kommuner i Syd- og Sønderjylland

Esbjerg For abonnenter

Er østers i Vadehavet blevet forgiftet? Esbjerg Kommune vil have undersøgt skaldyr for farligt stof

Sundhedsstyrelsen opgiver at bremse Omikron: Slut med isolation for nære kontakter til nære kontakter 

Aabenraa For abonnenter

Fire øjne ser bedre i to udvalg end i ét udvalg: En af valgnattens store sejrherrer forsvarer opdeling af udvalg

Aabenraa

Omfattende nedrivning er afsluttet: Ny borgmester vil se tiden an i Nørreport

Kolding

Frygt for at løbe tør for pladser til de mindste:  Nu vil kommunen finde 90 nye pasningspladser i en fart

Se med lige nu: Sundhedsmyndighederne giver status på corona-situationen

Billund

Om halvandet år har Grindsted en efterskole: Forstander bliver ansat i nærmeste fremtid

Haderslev For abonnenter

Forsker: - Farligere at bevæge sig ud i trafikken end at gå tur i naturnationalparken

Vejen

Nomineret til stor hæder: Mathias Lund kan blive årets gokartkører

Annonce