Annonce
Tønder

Stoppet grøft: Vand løb ind i ældre ejendom

Indsatslederen sørgede for, at der blev sendt bud efter en slamsuger og et skadesservicefirma. Arkivfoto: André Thorup

SEJERSLEV: Den megen nedbør har voldt en del problemer flere steder, og nu er ejeren af en ældre ejendom fra Sønder Sejerslev blandt de skadeslidte.

Tirsdag morgen ved syvtiden opdagede en morgenfrisk forbipasserende, at der var høje vandstande og endda oversvømmelser omkring Nylandsvej. Vandet fra en grøft stod så højt, at det var løbet ind i den stråtækte mere end 200 år gamle ejendom på Nylandsvej 9.

- I cirka en tredjedel af bygningen stod der op til 10 centimeter vand, oplyser indsatsleder ved Brand og Rednings Sønderjylland, Thomas Lund Sørensen, Tønder.

Oversvømmelsen skyldtes ifølge ham en tilstoppet grøft. Derfor blev der sendt bud efter Tønder Forsyning, der med en slamsuger sørgede for, at vandet kunne trække væk. Desuden blev der sendt bud efter et skadesservice-firma til at tage affære i den vandskadede bygning.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Palle og de udstoppede fugle

Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce