Annonce
Tønder

Stoppet grøft: Vand løb ind i ældre ejendom

Indsatslederen sørgede for, at der blev sendt bud efter en slamsuger og et skadesservicefirma. Arkivfoto: André Thorup

SEJERSLEV: Den megen nedbør har voldt en del problemer flere steder, og nu er ejeren af en ældre ejendom fra Sønder Sejerslev blandt de skadeslidte.

Tirsdag morgen ved syvtiden opdagede en morgenfrisk forbipasserende, at der var høje vandstande og endda oversvømmelser omkring Nylandsvej. Vandet fra en grøft stod så højt, at det var løbet ind i den stråtækte mere end 200 år gamle ejendom på Nylandsvej 9.

- I cirka en tredjedel af bygningen stod der op til 10 centimeter vand, oplyser indsatsleder ved Brand og Rednings Sønderjylland, Thomas Lund Sørensen, Tønder.

Oversvømmelsen skyldtes ifølge ham en tilstoppet grøft. Derfor blev der sendt bud efter Tønder Forsyning, der med en slamsuger sørgede for, at vandet kunne trække væk. Desuden blev der sendt bud efter et skadesservice-firma til at tage affære i den vandskadede bygning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En læge er en læge is a doctor

Selvfølgelig skal læger på danske sygehuse kunne tale og forstå dansk. Det er sund fornuft, og det er fuldstændigt ligegyldigt, om lægen kommer fra eksempelvis Rumænien eller Indien.Forskellen på de to lande – i denne sammenhæng – er, at det ene, Rumænien, er et EU-land, og det er det andet, Indien, ikke. En læge fra Indien vil derfor skulle bestå en særlig danskprøve for at kunne få en dansk lægeautorisation. Det samme sprogkrav findes ikke til en læge fra et EU-land, og derfor kan vedkommende i princippet praktisere overalt i unionen. Det siger sig selv, at det er noget rod. Kan man som patient ikke forstå det, lægen siger, er det jo ligegyldigt, om det er rumænsk eller indisk, man ikke forstår. Man forstår ikke. Det burde egentlig ikke være en sag, der løses på det regionale niveau, men omvendt er regionen som arbejdsgiver ansvarlig for, at medarbejderne kan udfylde de tiltænkte roller, ikke bare forsvarligt men godt. Region Syddanmark tager nu fat om problemet og laver ens sprogregler for alle udenlandske læger på sine sygehuse. Det manglede bare. Der lægges op til en pragmatisk løsning. Den lokale sygehusledelse kan dispensere, og det er faktisk også sund fornuft. Først og fremmest skal vi nemlig have læger på vores sygehuse, og selv om der ikke findes en præcis opgørelse over antallet af udenlandske læger på syddanske sygehuse, er det givet, at vi vil være ilde stedt som patienter, hvis ikke det var for de udenlandske læger. Ifølge Sundhedsdatastyrelsen arbejder omring 2200 udenlandske læger i Danmark, godt 1200 af dem kommer fra EU-lande. Sundhedsvæsnet ville helt regulært bryde sammen, hvis ikke det var for de udenlandske læger. Står valget mellem en læge, der er udfordret på dansk på det korrekte niveau, og slet ikke nogen læge, er der derfor reelt ikke et valg. Sprogkravet i forbindelse med ansættelse af læger på regionens sygehuse er en helt fin og rigtig ambition. Men i praksis vil indsatsen for efterfølgende at opkvalificere sprogfærdighederne fortsat være helt nødvendig – og måske skulle man også skrue op for ambitionerne her. Det må være et ret centralt parameter i vores sundhedsvæsen, at lægen er til at forstå – for patienter og det øvrige sundhedspersonale.

Kolding

Lysfestivalens nye, store satsning er blevet ødelagt af nattens stormvejr: - Det er ærgerligt for at sige det pænt

Annonce