Annonce
Sønderborg

Stor ballade på Rød Stue: SF kalder tidligere S-borgmesters læserbrev for en svinestreg mod SF

Jørgen Jørgensen, SF-spidskandidat, er skuffet og vred over Socialdemokratisk angreb på SF. Foto: Henrik Rath
SFs spidskandidat Jørgen Jørgensen er rasende over, at topsocialdemokraten Jan Prokopek Jensen i et debatindlæg advarer vælgerne mod at stemme på SF, fordi de stemmer kan være spildt eller ende i den borgerlige lejr.

Sønderborg: Tidligere borgmester og stadig aktiv toppolitiker for Socialdemokratiet, Jan Prokopek Jensen, har med et debatindlæg skabt stor skuffelse og vrede hos Socialistisk Folkepartis (SF) spidskandidat - den erfarne Jørgen Jørgensen.

"Det var noget af en sviner, forhenværende borgmester Jan Prokopek Jensen leverer mod SF", lyder det fra Jørgen Jørgensen i et svar på Prokopeks læserbrev, der er bragt i flere lokale medier.

I debatindlægget advarer Prokopek mod SF, fordi han  mener, SF kan ende med at gå med i et borgerligt flertal, at SFs valgforbund med Enhedslisten - og ikke med Socialdemokratiet - kan give stemmespild, der kan gå ud over et rødt styre - og Prokopek appellerer derfor til at stemme på en socialdemokratisk kandidat, hvis man vil være sikker på en rød borgmester: Erik Lauritzen.

Annonce

Prokopek minder om, at Jørgen Jørgensen ved kommunalvalget i 2009 gik med i en borgerlig lokal regering med Fælleslistens Aase Nyegaard som borgmester.

"Ved kommunevalget i 2009 manglede socialdemokraterne kun 230 stemmer i at sikre sig det afgørende mandat for at liste A (Socialdemokratiet, red.) kunne fastholde borgmesterposten.

SF kom ind, og indgik i et flertal, der sikrede valget af Fælleslistens kandidat som ny borgmester. Kan det ske igen? Ved dette kommunalvalg i Sønderborg Kommune risikerer stemmerne på Enhedslisten og Socialistisk Folkeparti at være spildte, hvis de ikke får stemmer nok til egne kandidater.

Ved sidste valg blev stemmerne på Ø (Enhedslisten, red.) og SF opfanget af det valgtekniske samarbejde med liste A, og gik dermed ikke til spilde, de var med til, at Erik Lauritzen kunne fortsætte som borgmester.

Lad ikke liste A mangle 230 stemmer, mød op og stem, eller brevstem på liste A, så vi kan fortsætte den gode udvikling i vores dejlige kommune, lad ikke historien gentage sig".

SF sikrede ikke blå borgmester

Men fakta er, at Jørgen Jørgensen og SF samt Slesvigsk Parti først gik med i en større koalition, efter at Aase Nyegaard og de borgerlige kunne tælle til et flertal på 16 af de 31 mandater i byrådet. Det var altså ikke SF, der sikrede Fælleslisten borgmesterposten.

Man får den tanke, at manden (Prokopek, red.) lider af fremskreden demens. Eller hukommelsestab. Eller også er han så kynisk, at han bevidst fortæller vælgerne en løgn om en samarbejdspartner, for at fremme egen vinding. Mangel på anstændighed og moral er det under alle omstændigheder.

Jørgen Jørgensen, SF-spidskandidat

Jørgen Jørgensen er blevet rasende over Prokopeks læserbrev, som han altså kalder for "en sviner".

"Man får den tanke, at manden (Prokopek, red.) lider af fremskreden demens. Eller hukommelsestab. Eller også er han så kynisk, at han bevidst fortæller vælgerne en løgn om en samarbejdspartner, for at fremme egen vinding. Mangel på anstændighed og moral er det under alle omstændigheder", skriver Jørgen Jørgensen.

SF fik to formandsposter (Slesvigsk Parti en), og Jørgensen skriver, at SF senere i perioden trak S med ind i et samarbejde om de kommende tre års budgetter. Efter at Fælleslisten var blevet splittet, og det borgerlige flertal i Sønderborg Byråd forsvandt. Fælleslisten betalte en høj pris for den brede konstituering, som han skriver.

Annonce

Et gustent overlæg

"SF har aldrig fået tak for at trække S med ind i samarbejdet. Snarere tværtimod. Hvilket Jan Prokopeks sviner er et godt eksempel på. Med et gustent overlæg, ripper Jan Prokopek nu op i en 12 år gammel historie. Hensigten er klart at beklikke SF, ved at bringe en række usandheder til torvs. Med fare for at skyde sig selv i egen fod", skriver Jørgen Jørgensen.

Han og SF har meldt ud, at de vil pege på Erik Lauritzen som borgmester.

"Det tilsagn står vi selvfølgelig ved. Vi forventer derfor også, at Erik Lauritzen offentligt tager afstand fra Jan Prokopek Jensens sviner og falske udlægning af historien", skriver Jørgen Jørgensen i sit indlæg.

Annonce

Borgmester i forsvar

Borgmester Erik Lauritzen forsøger i et svar til Jørgen Jørgensen at forklare, men han beklager ikke eller tager ikke afstand fra Jan Prokopeks debatindlæg.

Lauritzen skriver, at han ikke dvæler ved noget, der foregik for 12 år siden - længe før der var tænkt på ham som borgmesterkandidat for Socialdemokratiet.

"Men kære Jørgen Jørgensen – jeg vil gerne medgive dig at det ikke var SF-stemmer, der i 2009 afgjorde, hvem der blev borgmester. Det står der nu heller ikke i Jan Prokopeks indlæg. Der står jo, som sandt er, at SF indgik i den flertalsgruppe, der så blev dannet", skriver Erik Lauritzen.


Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Sønderborg For abonnenter

Pengetank med samfundssind: Bitten & Mads Clausen Fond fylder et halvt århundrede

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Navne For abonnenter

Han så farlig ud, var stærk som en okse og blid som et lam: Nu er stærkmanden George Olesen død

Varde For abonnenter

Naboer til monstermøller: Vi føler os lidt klemte og kan ikke plante os væk fra 180 meter møller

Aabenraa

Grænsehandlens største spiller udvider: Fleggaard åbner nyt supermarked

Esbjerg

Esbjergs nye metalfestival annoncerer koncerter: - Det er som at være 17 år igen

Aabenraa

Den Blå Oase viser vejen: Hjemmeviceværter hjælper ensomme borgere med at få livsmod

Sydjylland For abonnenter

Stævning af Tønder Bank-ledelse løfter sløret for vigtig viden for investorer: - Vores sag er styrket

Sønderborg

Opdateret: Efterlyst 40-årig mand er fundet i god behold

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg For abonnenter

Citychef slår alarm på Borgen efter endnu en lukningstruet restaurant: Byen mister de eksotiske spisesteder

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Erhverv

Specialbutik i Sdr. Bjert drømmer om mere: Vil være et andelsejet samlingspunkt med bar, bryghus og spisested

Tønder For abonnenter

Robot indtager de lokale fodboldbaner: - Det har gjort det hele en lille smule sjovere

Kolding

Trefor El-net i fuld gang med at gøre klar til flåder af elbiler

Annonce