Annonce
Erhverv

Stor bilkæde lukker afdelinger og udvider på to adresser: Benhård prioritering er nødvendig

Autocentralen er ejet af familien Jensen fra Kolding. Det er sønnerne Palle Jensen, der salgsdirektør, og administrerende direktør Anders Jensen (billedet), der står for den daglige drift. Virksomheden er grundlagt af Karen og Knud Jensen. Arkivfoto: Søren Gylling
En af Sydjyllands største bilkæder, Autocentralen, har sat gang i en større ændring af strukturen. Bilkæden siger farvel til Opel, og det betyder blandt andet, at kæden lukker deres aktiviteter i Vejle og bilbutikken på Fynsvej i Kolding. Til gengæld udvider man på to adresser i Kolding.

Kolding: Autocentralen, der har forhandlet Opel siden 2008, kører bilmærket ud på et sidespor, og beslutningen sætter gang i en større ændring af koncernen, der årligt sælger cirka 11.000 bil fra adresserne i Kolding, Vejle, Haderslev, Vejen, Esbjerg og Horsens.

Den nye struktur betyder, at de godt 400 ansatte bliver reduceret til cirka 350 ansatte, når ændringerne er faldet på plads. Ændringen betyder blandt andet, at man lukker ned for aktiviteter i Vejle fra foråret 2020. Ud af de godt 65 ansatte i Vejle risikerer knap halvdelen at miste sit arbejde.

Koncernen bygger nyt bilhus i Horsens, og der bliver udvidet på de to lokationer i Kolding. Det gælder bilkædens adresse på Egtved Allé, hvor de i blandt andet sælger Honda, Nissan og Citroën, og på Dieselvej, hvor Volkswagen Kolding ligger i dag.

- Der er ikke præsteret på Opel i Autocentralens forretninger, og man er derfor blevet enig med Interdan (importør af Opel, red.) om, at det er bedre, andre forhandlere prøver kræfter med Opel. I 2008 opkøbte vi firmaet Tegllund, der har Opel, og det er flere af disse aktiviteter, der nu lukkes, sammenlægges og om muligt sælges fra, udtaler Anders Jensen i en pressemeddelelse.

Annonce

Kort om Autocentralen

Autocentralens nye struktur betyder, at bilkæden har samlet seks afdelinger, to i Kolding, Haderslev, Vejen, Esbjerg, og Horsens. Autocentralen er autoriseret forhandler og serviceværksted for Citroën, Honda, Hyundai, Nissan, Skoda, Volkswagen samt Audi og Opel servicepartner og fra 2020 tilføres Seat i flere afdelinger.

Lukker afdelinger

Den familieejede virksomhed, der har Anders Jensen i spidsen, har præsenteret pæne overskud, og sidste år kom koncernen, der har base i Kolding, ud med et overskud på 18 millioner kroner før skat. Forventningen til 2019 er, at man lander på et tilsvarende niveau i år til trods for blandt andet øgede omkostninger til nedlukning af aktiviteter.

- Det er svært at tjene penge i branchen, hvis man ikke tager nogle svære valg og laver en prioritering. Vi har gennem mange år haft svært ved at tjene penge i enkelte af vores forretninger og har derfor trukket store ressourcer på de af vores forretninger, der leverer en flot bundlinje. Vi har naturligvis forsøgt mange tiltag og synergier, men er nået til den erkendelse, at en benhård prioritering er nødvendig, udtaler administrerende direktør Anders Jensen.

I Kolding betyder lukningen på Fynsvej, at Hyundai og Opel service flytter ind på Egtved Allé, hvor udstillingen og værkstedet udbygges. På Dieselvej bliver Volkswagen Kolding udbygget til 10 lifte, og der bliver etableret et nyt klargøringscenter. Autocentralen har tidligere luftet tanken om at samle bilhusene i Kolding på en kæmpe grund i det nordlig Kolding, men de planer er nu lagt i skuffen.

Nyt bilhus

I Horsens tager koncernen snart første spadestik til et bilhus på 6.000 kvadratmeter, der kan stå klar den 1. november. Afdelingen i Horsens har i dag salg og autoriseret service af VW og Skoda samt autoriseret service af Audi. I den nye butik kommer der også Seat i butikken ligesom Seat kommer ind i flere af bilkædens andre butikker i løbet af 2020.

Efter nedlukningen i Vejle fra den 1. maj 2020 vil den 18.000 kvadratmeter store grund, der er bebygget med knap 9.000 kvadratmeter, der ligger ud til Fredericiavej, blive sat til salg eller udlejet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Se de nyeste tal: 77 indlagte corona-patienter i Region Syddanmark

Danmark

Live: Nu har 179 personer med coronavirus mistet livet i Danmark

Esbjerg

Esbjerg løber sammen og hver for sig

Annonce