Annonce
Sønderborg

Stor brand i industriområde: 3000-4000 liter olie brændte

Opdateret: Sent onsdag aften er status fra brandvæsenet, at ilden fortsat er under kontrol, og at der vil være en brandvagt til stede hele natten. Læs mere her.

Gråsten: En voldsom brand er brudt ud i et industriområde på Sundsnæs i Gråsten. Ifølge avisens oplysninger er branden opstået hos ingredienskoncernen Essentia Protein Solutions, som har sit hovedsæde i Gråsten.

Det drejer sig om 3000-4000 liter olie, der brænder, oplyser Nikolaj Hølmkjær, vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi, hvor man modtog anmeldelsen om branden klokken 19.47.

- Det er en ret stor brand, som giver en kraftig røgudvikling, men olien er inddæmmet i en tank, og vinden er svag, så der er ikke risiko for, at ilden breder sig. Det er under kontrol, og naboerne behøver ikke være bekymrede, lyder vagtchefens første melding til avisen kort efter klokken 20.

Klokken 21.20 er branden ifølge politiet stadig i gang, men røgudviklingen er blevet mindre og knap så sort som tidligere. Avisens reporter på stedet melder om, at der er tilkaldt brandfolk fra flere forskellige stationer til at bekæmpe flammerne, ligesom politiet også er på stedet.

Først når ilden er slukket, kan de tekniske undersøgelse begynde, som skal forsøge at afdække, hvad der har startet branden.

Annonce
En stor tank med olie brænder i Gråsten onsdag aften. Foto: Localeyes
En stor tank med olie brænder i Gråsten onsdag aften. Foto: Localeyes
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Esbjerg

Fællesdag med musik i Skads-Andrup

Annonce