Annonce
Sønderborg

Stor brand i industriområde: 3000-4000 liter olie brændte

Opdateret: Sent onsdag aften er status fra brandvæsenet, at ilden fortsat er under kontrol, og at der vil være en brandvagt til stede hele natten. Læs mere her.

Gråsten: En voldsom brand er brudt ud i et industriområde på Sundsnæs i Gråsten. Ifølge avisens oplysninger er branden opstået hos ingredienskoncernen Essentia Protein Solutions, som har sit hovedsæde i Gråsten.

Det drejer sig om 3000-4000 liter olie, der brænder, oplyser Nikolaj Hølmkjær, vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi, hvor man modtog anmeldelsen om branden klokken 19.47.

- Det er en ret stor brand, som giver en kraftig røgudvikling, men olien er inddæmmet i en tank, og vinden er svag, så der er ikke risiko for, at ilden breder sig. Det er under kontrol, og naboerne behøver ikke være bekymrede, lyder vagtchefens første melding til avisen kort efter klokken 20.

Klokken 21.20 er branden ifølge politiet stadig i gang, men røgudviklingen er blevet mindre og knap så sort som tidligere. Avisens reporter på stedet melder om, at der er tilkaldt brandfolk fra flere forskellige stationer til at bekæmpe flammerne, ligesom politiet også er på stedet.

Først når ilden er slukket, kan de tekniske undersøgelse begynde, som skal forsøge at afdække, hvad der har startet branden.

Annonce
En stor tank med olie brænder i Gråsten onsdag aften. Foto: Localeyes
En stor tank med olie brænder i Gråsten onsdag aften. Foto: Localeyes
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

134 klager på fem måneder: Tolkefirma har spændt ben for politiet i Syd- og Sønderjylland

Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce