Annonce
Tønder

Stor burgerkæde er på vej til Tønder: Slår sig ned over for konkurrent

Burger King er på vej til Tønder. Inden sommer åbner en filial af burgerkæden over for den allerstørste konkurrent på verdensplan, McDonalds. Burger King skal ligge på græsarealet i midten af billedet. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Lang tids rygter taler sandt. Burger King rykker til Tønder som nabo til McDonalds. Den nye fastfood-restaurant ventes at åbne inden, det bliver sommer.

TØNDER: Rygterne har længe floreret i Tønder; At Burger King slår sig ned i byen. Men rygtet er ikke bare et rygte, det er også sandt, forlyder det nu fra Burger King.

Ifølge JydskeVestkystens oplysninger bliver den nye burgerrestaurant nabo til byens gamle fastfood-restaurant, McDonalds, der ligger ved rundkørslen Nordre Landevej/Østre Omfartsvej/Aabenraavej - også kendt som McDonalds-rundkørslen.

Ejeren af området, Hans Schmidt, bekræfter, at han har solgt 2000 kvadratmeter jord til Burger King, som overtager arealet den 1. januar.

Hans Schmidt er glad for, at lang tids indsats endelig viser sit værd.

- I sin tid var det Burger King, der henvendte sig til mig. Det er noget, jeg har arbejdet på i to år, siger Hans Schmidt.

Annonce

Burger King

The Burger King Corporation driver i 67 lande cirka 12.000 restauranter, hvoraf cirka 200 af dem står under navnet "Hungry Jack" (Australien).

Burger King har dagligt 11,4 millioner kunder, det vil sige at hver filial i gennemsnit har 1.040 kunder per dag.

Burger King har 57 fastfood-restauranter i Danmark.

Kilder: Burger King Danmark og Wikipedia

McDonalds vs. Burger King

Af Det Centrale Virksomhedsregister fremgår det, at Burger King Tønder, der er etableret den 24. juni i år, får adresse på Nordre Landevej 32. Men det passer ikke, oplyser Hans Schmidt. For her ligger i forvejen en syns- og vaskehal samt McDonalds. Den nye fastfood-restaurant får til gengæld adresse på Nordre Landevej 28.

- Det ligger lige over for McDonalds. Det vil sige, når man kører ind ad stikvejen, ligger McDonalds på højre hånd, tankstation og synshal lige ud, mens Burger King kommer til at ligge på venstre hånd - lige over for McDonalds, forklarer Hans Schmidt.

Nummer 58 på vej

I en mail til JydskeVestkysten skriver Burger Kings marketingschef, Daniel Schröder, at virksomheden glæder sig til at komme til Tønder.

- Vi ser frem til at åbne en ny Burger King i Tønder. Restauranten byder naturligvis på alle vores velkendte klassikere og nye oplevelser som vores plantebaserede Rebel Whopper, siger Daniel Schröder.

Ifølge Burger King går arbejdet i gang med at bygge restaurantbygningen i starten af det nye år. Det forventes, at Burger King i Tønder åbner inden sommer.

Der er i dag 57 Burger King-restauranter i Danmark. Restauranten i Tønder bliver dermed den 58. Burger King i landet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
EfB

EfB henter polsk VM-spiller

Kommentar For abonnenter

Garden på den kommunale finanslov

Der er jo ikke ligefrem, fordi pengene hænger på træerne, når det gælder økonomien i Vejen Kommune. I torsdagsavisen bragte vi her i avisen historien om, at Vejen Garden kan se frem til et tilskud på 75.000 kroner. Det blev politisk bestemt på det seneste møde i Udvalget for sundhed, kultur og fritid. Næppe var avisen på gaden denne grå og triste torsdagsmorgen, før en læser var i røret for at gøre opmærksom, at vi ikke skal længere tilbage end ved budgetvedtagelsen i november, da Vejen Byråd godkendte et budget med nedskæringer på ældreområdet. Hvordan kunne det så være rimeligt at bevilge penge til noget, der ikke ligefrem er velfærd? Holdningen fra vedkommende læser er taget til efterretning, og den pågældende blev også opfordret til et debatindlæg. Men der blev takket nej. Det var alene holdningen, der skulle afleveres. Der kan sagtens være dem, som ser en sådan bevilling i et kritisk lys, når politikerne i forbindelse med budgettet vedtager nedskæringer på eksempelvis ældreområdet. Ikke desto mindre så er holdningen herfra entydig; Det er altså at blande æbler og pærer. Det ville være alt for let – og også forkert – at sige nej til et kulturelt fyrtårn, som Vejen Garden vitterlig er, fordi der nu engang er foretaget nedskæringer på andre områder. Gardens præstationer i ind- og udland er indiskutable – og har været det i en endog ganske lang årrække. Vejen Gardens talentfulde unge og erfarne kræfter har adskillige gange været på podiet rundt omkring, og alene de mange danske mesterskaber, som er hentet hjem, vækker begejstring. Der skal for mange såmænd ikke mere til, end at garden trækker op ved et arrangement, før stoltheden melder sig. Det er ikke kun herhjemme, at Vejen Garden nyder respekt. Det gør garden også i udlandet, og forude venter eksempelvis deltagelse ved Berlin Tattoo senere i år samt EM i Rastede i 2021 og medvirken i Bremen Tattoo ligeledes i 2021. Garden er med til at sætte Vejen på kortet – også internationalt. Det hører ligeledes med, at Vejen Garden langt fra kun er de talentfulde drenge og mænd, som udgør fællesskabet. Bag garden er der et effektivt og travlt bagland, som med en stor frivillig indsats arbejder på at skabe de bedst mulige betingelser og rammer for, at garderne kan udfolde deres talenter. At der skal bruges penge på professionelle instruktører viser blot, at Vejen Garden er kommet op i en liga, hvor det koster at være med. Derfor er der ikke noget at indvende imod, at garden er kommet på den kommunale finanslov. GOD SØNDAG

Danmark

Hård straf for at bruge mobilen bag rattet: Så mange har fået et klip i kørekortet

Annonce