Annonce
Kolding

Stor bygning i Østergade rives ned: Ny butik og fire lejligheder på vej

Inden længe er bygningen her, Østergade 12, fortid. Inden månedens udløb skal den gamle bygning rives ned, hvorefter der skal opføres et nybyggeri med butikslokale i stuen og lejligheder på 1. og 2. sal. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Bygningen Østergade 12, som tidligere har huset Matas, skal rives ned. Efter planen skal der om cirka et år stå en ny bygning klar med butikslejemål og fire lejligheder.

Kolding: Det er en særdeles gammel bygning, der lige om lidt forsvinder fra Østergade. Dele af ejendommen Østergade 12-14 stammer ifølge BBR-registret helt tilbage fra 1860, men i løbet af de næste par uger begynder nedrivningen af bygningen, som tidligere blandt andet har lagt lokaler til Matas.

Det er Claus Holm-Søberg, der ejer bygningen, som han købte i 2016 gennem sin virksomhed Stranden Ejendomme ApS. Oprindeligt var hans tanke, at den gamle ejendom i Østergade skulle igennem en større ombygning, men det har vist sig ikke at kunne hænge sammen, forklarer han.

- Det er utrolig svært at bygge om på noget, der er så gammelt, så det har været nødvendigt at starte forfra. Den gamle bygning bliver taget helt ned, og så bliver den bygget op i samme stil, som den har i dag, siger han.

Annonce

Tæt på lejer

Nedrivningsarbejdet begynder efter planen inden månedens udgang, og om cirka et år skal der så stå en ny bygning klar. Nybyggeriet kommer til at indeholde et butikslokale på cirka 300 kvadratmeter og fire lejligheder på de to øverste etager.

Ifølge Claus Holm-Søberg er butikslokalet endda allerede meget tæt på at være lejet ud.

- Jeg har en lejer, der forhåbentlig skal flytte ind om et års tid. Vi er meget meget tætte på hinanden, og jeg regner med, at det snart kan offentliggøres, hvem det er, fortæller han.

Sådan kommer Østergade 12-14 til at se ud, når den nye bygning står færdig i løbet af det næste års tid. Den nye ejendom vil blandt andet få facader med store vinduespartier, og der bliver gennemgang til Borchs Gård. Illustration: Felthaus Arkitekter A/S

Selvom nedrivning og genopbygning kommer til at koste en del penge, så er Claus Holm-Søberg helt tryg ved, at det kan betale sig at starte helt forfra med et nybyggeri.

- Med den her nybygning har det været muligt at skabe lidt mere økonomi i både lejligheder og butikslokalet, så det kan godt hænge sammen for mig, siger han.

Jeg har en lejer, der forhåbentlig skal flytte ind om et års tid. Vi er meget meget tætte på hinanden, og jeg regner med, at det snart kan offentliggøres, hvem det er.

Annonce
Kolding For abonnenter

Endelig færdigvaccineret og klar til charterferie uden børn: Det er første gang, jeg skal være væk fra dem i mere end to dage i træk

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Desperate beboere lever i frygt, lyshelvede og støj: Nu har de fået nok af gigantiske vindmølletransporter

Sydjylland For abonnenter

Fem børn mistede deres mor: 35-årige Nanna døde på sin søns fødselsdag

Haderslev

Efter 12 domme er det ud af landet: Vred serbisk far truede to lærere og tre børn

Esbjerg For abonnenter

Beboere råber stop: Når mølletransporterne ruller forbi slår huset revner og tv-signal og internet forsvinder

Aabenraa

Bil bragede ind i traktor: Promillen var over det tilladte

Vejen For abonnenter

20-årige Mathilde var halvanden time fra at dø: Nu er hun tjener med en halv arm

KIF Kolding

Der er masser at arbejde med: KIF Kolding skal i den grad have strammet op

Tyskland

Tyskland går til valg: De unge må vente på den store omvæltning

Danmark

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Tønder For abonnenter

Mere end hver tyvende borger i Tønder Kommune er dårlig betaler viser ny analyse

Haderslev For abonnenter

Mor og datter stiller op til valget som debutanter: - Vi er rå og nye

Danmark

Gigantisk donation: Lego Fonden giver en milliard kroner til covid-19-ramte børn

Annonce