Annonce
Vejen

Stor debat i byrådet om daginstitution i Bække: - Når der skal træffes en beslutning, skal det være på et ordenligt grundlag

Jesper Wolf Schmidt-Hansen, der stiller op for Det Konservative Folkeparti til det kommende kommunalvalg, står her sammen med Angela Jensen på den grund, hvor byrådet tirsdag besluttede, at daginstitutionen skal ligge. Begge bor i byen, og sammen med flere andre borgere har de kæmpet for at få placeret daginstitutionen ved Bulderbo-grunden. Foto: Mia Bentzen. 
Bækkes nye daginstitution bliver placeret på samme grund som byens skole. Det blev vedtaget på et byrådsmøde tirsdag eftermiddag, men forud for beslutningen fulgte en ivrig debat og flere indsigelser.

Bække: Der var livlig debat i byrådssalen i Vejen, da punktet omkring placeringen af den nye daginstitution i Bække var på dagsordenen tirsdag eftermiddag. For mens byrådets fire konservative medlemmer samt Liberal Alliances Martin Boye stemte imod, at Bækkes nye daginstitution skal placeres i forlængelse af skolen, så stemte de øvrige 20 byrådsmedlemmer for. Fraværende fra mødet var de to løsgængere Maya Ryom Mønster og Claus Grimm. For mindretallet gjaldt det, at de gerne ville have beslutningen sendt tilbage til Udvalget for skoler og børn.

- Når der opstår tvivl om, hvorvidt alle scenarier er belyst, så skal borgerne inddrages igen. Lokalrådet skal høres, og alene det er nok til, at vi lige skal sende den her tilbage til udvalget, så lokalrådet får den medbestemmelse, som vi selv har besluttet, at de skal have, forklarede Martin Boye.

Udmeldingen fra Martin Boye skal ses i lyset af, at flere Bække-borgere i den seneste tid har stået sammen og opponeret imod, at den nye daginstitution skal ligge i forlængelse af skolen. De ønsker i stedet scenarie A, hvor institutionen placeres på Bulderbo-grunden.

Annonce

- Det har været en lang proces, hvor alle har haft mulighed for at komme med input - også lokalrådet. Som politikere er det os, der skal træffe den endelige beslutning, men det vigtige i den her sag er, at alle er blevet hørt. En god dialog mellem borger og kommune er vigtig for, at ildsjæle ikke brænder ud. Om vi kan gøre tingene bedre i forhold til inddragelsen af borgerne - det tænker jeg godt, at vi kan, sagde Marion Mortensen fra Venstre.

Scenarierne

Der har været fire scenarier at forholde sig til i diskussionen om, hvor den nye daginstitution i Bække skal placeres:

Scenarie A: En ny daginstitution på Bulderbo-grunden med mulighed for at udvide på kommunalt jord i forlængelse af grunden.

Scenarie B: Møllebo-grunden med mulighed for at bruge Bulderbo-grunden som grøn udesatellit.

Scenarie C: Ny fritliggende daginstitution på skolens grund med mulighed for tæt samspil med Hærvejshallen.

Scenarie D: Ny daginstitution på skolens grund sammenbygget med indskoling/SFO.

Der er på nuværende tidspunkt afsat 21,79 millioner kroner til projektet.

Holdingsskifte i Det Konservative Folkeparti

På et møde i Udvalget for skoler og børn i sidste måned var det ellers et enigt udvalgt, der indstillede scenarie D, som vil samle daginstitutionen og skolen på samme grund. På byrådsmødet gik et af udvalgsmedlemmerne, Knud Peter Wad fra De Konservative, dog imod den indstilling, han oprindeligt havde stemt for. Han gav udtryk for, at han siden udvalgsmødet var blevet bekendt med, at bilag og argumenter fra de lokale borgere i Bække ikke var kommet med i sagsfremstillingen fra forvaltningen.


Før man kaster sig over Det Konservative Folkeparti og siger, at vi er på slingrekurs, så er en væsentlig årsag til, at der kan træffes en beslutning også, at man har et ordentligt grundlag at gøre det på.

Frank Schmidt-Hansen


- Der er blevet redigeret i materialet, og der mangler noget. Når der kommer noget fra forvaltningen, så går jeg ud fra, at det hele er der. Jeg er blevet klogere, og det er ikke en skam at blive det. Jeg synes, at borgerne i Bække skal have en ny institution ved Bulderbo, sagde Knud Peter Wad på byrådsmødet.

Ifølge løsgængeren Anni Grimm har processen dog været fin, og hun argumenterede for, at byrådet burde følge indstillingen trods lokal modstand.

- Når der er nogle få borgere, der mener noget andet og så i et valgår, så er der altid politikere, der løber efter det, og det er lidt ærgerligt. Måske skulle man have fulgt bedre med i timen. Her har man to ligeværdige projekter, som der er blevet lagt mange kræfter i, og så bør man have den berømte legmesdel i bukserne og holde ved, sagde Anni Grimm.

Knud Peter Wad fik dog undervejs i mødet opbakning fra sin partifælle Frank Schmidt-Hansen.

- Før man kaster sig over Det Konservative Folkeparti og siger, at vi er på slingrekurs, så er en væsentlig årsag til, at der kan træffes en beslutning også, at man har et ordentligt grundlag at gøre det på.

At der skulle mangle perspektiver fra Bække-borgerne og lokalråd i forhold til scenarierne, var dog ikke noget, som Venstres Claus Kulmbach kunne genkende.

- Vi er fuldstændig oplyst. Jeg har i hvert fald ikke hørt ting den seneste uge, som har været nyt for mig. Der er ikke kommet nogle argumenter, som jeg ikke har set i forvejen, sagde Claus Kulmbach, der er formand for Udvalget for skoler og børn.

Beslutningen om at placere daginstitutionen i forlængelse af Bække Skole er dermed endelig, og nu begynder processen med forprojektering, hvor stregerne skal sættes.

Annonce
Vejen For abonnenter

Lokalråd med klar opfordring til kommunen: Giv borgerne mulighed for at komme til orde

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Farvel til kæmpe-sommerhuse og mini-hoteller: Tre nye lokalplaner for Blåvand skal bane vej for kvalitets-turisme

Haderslev For abonnenter

Rystet vidne til vanvidskørsel: – Det overlever jeg ikke

Alarm 112

Drama da bil kørte i lystbådehavnen: To unge gutter reddede ældre mand fra druknedøden

Billund

Kommunen indfører whistleblower-ordning: Ansatte skal kunne sladre anonymt

Billund For abonnenter

For otte år siden kunne han ikke et ord dansk. Nu stiler han efter at blive forsker i Danmark

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Vejen

En læser får svar: Kunne man med fordel have gjort bybussen gratis?

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg

Et af landets største entreprenørfirmaer overtager NemByg fra Esbjerg

Kultur

Barchef lovede gratis omgang for hvert mål: Måtte forære over 1000 fadøl til euforiske fans

Aabenraa For abonnenter

Historisk badehotel: Nu er nye forpagtere klar

Team Esbjerg For abonnenter

Kommentar: Team Esbjerg er 99 procent sikker på deltagelse i Champions League

Vejen

Enigt byråd stod bag beslutningen: Bybussen kører snart for sidste gang i Vejen

Annonce