Annonce
Genforeningen

Stor DR-serie om Genforeningen vises snart: Kom med til drive in-forpremiere med Lars Mikkelsen

Mange sønderjyder har medvirket som statister i DR's store genforeningsserie "Grænseland". Her lagde Store Pottergade i Aabenraa for et år siden scener til optagelser. Arkivfoto: Claus Thorsted
Tv-serien "Grænseland" er flagskibet i DR's markering af 100-året for Genforeningen. Sønderjyder kan komme til drive in-forpremiere i Rødekro.

SØNDERJYLLAND: Mange sønderjyder har medvirket som statister, og nu inviterer DR til forpremiere i Rødekro på den store historiske dramadokumentar "Grænseland", hvor Lars Mikkelsen er fortæller. Det sker i samarbejde med organisationen Genforeningen 2020.

Den landsdækkende tv-premiere på serien i fire dele er søndag 17. maj kl. 20, og to dage før holdes forpremieren som drive in-arrangement i Rødekro, hvor også Kinorama har vist drive-in-bio her i coronatiden. Der er plads til 200 biler, og de gratis billetter udbydes online efter først-til-mølle-princippet fra på fredag kl. 10.

- For os er det vigtigt at bringe serien helt tæt på sønderjyderne, blandt andet med forpremieren for særligt interesserede, siger Jens Conrad-Petersen, redaktionschef for DR-Syd.

Forpremiere på "Grænseland"

Drive in-premieren holdes ved Compass Congress Center i Rødekro fredag 15. maj kl. 21.15.

Pladsen åbner kl. 20, og arrangementet slutter kl. 22.50.

Man skal have adgang til FM-radiobåndet, og man kan ikke deltage i lastbil. Høje biler bliver henvist til bageste række.

Ved drive in-visningen gælder retningslinjer som følge af corona. Blandt andet skal man så vidt muligt blive i sin bil, og der er kun begrænsede toiletfaciliteter.

Tilmelding sker fra fredag den 8. maj kl. 10 på dr.dk/forpremiere

På DR1 vises "Grænseland" 17., 24. og 31. maj samt 7. juni - kl. 20.

Program inden filmen

Ved forpremieren kan man møde Lars Mikkelsen - på afstand. Inden selve visningen af tv-seriens første afsnit er der nemlig et helt program, hvor han og andre nøglepersoner fra DR interviewes på scenen. Det sker efter en velkomst ved DR's direktør for Kultur, Børn og Unge, Henrik Bo Nielsen, og Aabenraas borgmester, Thomas Andresen, som er formand for præsidiet i Genforeningen 2020. Og ind imellem er der underholdning og fællessang med Rikke Thomsen, der synger på sønderjysk.

Man skal køre ind på området mellem kl. 20 og 21, og man opfordres til at komme i god tid, hvis man vil sikre sig en af de bedste pladser.

Annonce

Tre timers radio

Lars Mikkelsen var i 2017 fortæller i den populære serie "Historien om Danmark". I "Grænseland" zoomes ind på perioden 1840-1920, og første afsnit slutter i 1864. Historien bliver fortalt gennem dramatiseringer, og i serien optræder personer som Hertugen af Augustenborg, der drømte om at blive konge af Danmark, men endte som landsforræder, og den veltalende bonde Laurids Skau, der kæmpede for retten til at tale dansk.

DR har både landsdækkende og regionalt en række aktiviteter i anledning af 100-året for Genforeningen. Samme dag som forpremieren, fredag 15. maj, medvirker Lars Mikkelsen og P4-vært Catia Schmidt som værter for tre timers særudgave af "P4 Eftermiddag", som er dedikeret til "Grænseland" og Genforeningen.

- Efter arbejdet med "Grænseland" står det klart for mig, at i det land, hvor jeg bor, er der uendelig mange mennesker, der har kæmpet på mine vegne og for mine rettigheder, udtaler Lars Mikkelsen, der er tv-seriens fortæller. Foto: DR

Annonce
Sydjylland For abonnenter

'Væmmes ved sådan nogle som dig': Mustafa hjælper unge muslimer med at flygte hjemmefra - nu får han dagligt hadbeskeder

Danmark

Tirsdagens coronatal: Nu er 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Søsteren hjalp med at kurere Irenes leukæmi: - Hun har reddet mit liv

Tønder For abonnenter

Nis og Camilla gik i Luksusfælden med en gæld på 222.000 kroner: - Vi vidste, at de ville tage bilen

Esbjerg

Fanø 'rammes' af kritisk olieudslip: Du kan følge øvelsen fra første række

Esbjerg For abonnenter

Politikerne tøver med udstykning i Andrup: Nervøse ved udsigt til oversvømmelse af nyt boligområde

Aabenraa

Politistation bliver snart forladt: Usikkert om den skal sælges

Esbjerg For abonnenter

Havnearbejdere strammer skruen: Blokade om undervandsbåd lammer Esbjerg Havn

Kultur

Grindsted Skakklub er truet på eksistensen

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aabenraa For abonnenter

Daniela droppede jobbet som speditør med stress og jag: Nu går hun glad på job i hjemmeplejen

Danmark

Hun så sin konto gå i nul, mens hun talte i telefon med svindleren

Esbjerg For abonnenter

Politikere splittede i stor sag om 132 nye lejligheder i Gl. Gjesing: Borgerligt flertal gennemtrumfer nybyggeri

Esbjerg For abonnenter

Software fra Danmarks største it-firma kan ende i blodig krig: Sagen har forbindelse til familieselskab i Esbjerg

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Soulas skal finde fodfæste og må afvente superligabold for SønderjyskE: Onsdag skal han vise sig moden i pokalkamp på Fyn

Annonce