Annonce
Genforeningen

Stor DR-serie om Genforeningen vises snart: Kom med til drive in-forpremiere med Lars Mikkelsen

Mange sønderjyder har medvirket som statister i DR's store genforeningsserie "Grænseland". Her lagde Store Pottergade i Aabenraa for et år siden scener til optagelser. Arkivfoto: Claus Thorsted
Tv-serien "Grænseland" er flagskibet i DR's markering af 100-året for Genforeningen. Sønderjyder kan komme til drive in-forpremiere i Rødekro.
Annonce

SØNDERJYLLAND: Mange sønderjyder har medvirket som statister, og nu inviterer DR til forpremiere i Rødekro på den store historiske dramadokumentar "Grænseland", hvor Lars Mikkelsen er fortæller. Det sker i samarbejde med organisationen Genforeningen 2020.

Den landsdækkende tv-premiere på serien i fire dele er søndag 17. maj kl. 20, og to dage før holdes forpremieren som drive in-arrangement i Rødekro, hvor også Kinorama har vist drive-in-bio her i coronatiden. Der er plads til 200 biler, og de gratis billetter udbydes online efter først-til-mølle-princippet fra på fredag kl. 10.

- For os er det vigtigt at bringe serien helt tæt på sønderjyderne, blandt andet med forpremieren for særligt interesserede, siger Jens Conrad-Petersen, redaktionschef for DR-Syd.

Forpremiere på "Grænseland"

Drive in-premieren holdes ved Compass Congress Center i Rødekro fredag 15. maj kl. 21.15.

Pladsen åbner kl. 20, og arrangementet slutter kl. 22.50.

Man skal have adgang til FM-radiobåndet, og man kan ikke deltage i lastbil. Høje biler bliver henvist til bageste række.

Ved drive in-visningen gælder retningslinjer som følge af corona. Blandt andet skal man så vidt muligt blive i sin bil, og der er kun begrænsede toiletfaciliteter.

Tilmelding sker fra fredag den 8. maj kl. 10 på dr.dk/forpremiere

På DR1 vises "Grænseland" 17., 24. og 31. maj samt 7. juni - kl. 20.

Annonce

Program inden filmen

Ved forpremieren kan man møde Lars Mikkelsen - på afstand. Inden selve visningen af tv-seriens første afsnit er der nemlig et helt program, hvor han og andre nøglepersoner fra DR interviewes på scenen. Det sker efter en velkomst ved DR's direktør for Kultur, Børn og Unge, Henrik Bo Nielsen, og Aabenraas borgmester, Thomas Andresen, som er formand for præsidiet i Genforeningen 2020. Og ind imellem er der underholdning og fællessang med Rikke Thomsen, der synger på sønderjysk.

Man skal køre ind på området mellem kl. 20 og 21, og man opfordres til at komme i god tid, hvis man vil sikre sig en af de bedste pladser.

Annonce

Tre timers radio

Lars Mikkelsen var i 2017 fortæller i den populære serie "Historien om Danmark". I "Grænseland" zoomes ind på perioden 1840-1920, og første afsnit slutter i 1864. Historien bliver fortalt gennem dramatiseringer, og i serien optræder personer som Hertugen af Augustenborg, der drømte om at blive konge af Danmark, men endte som landsforræder, og den veltalende bonde Laurids Skau, der kæmpede for retten til at tale dansk.

DR har både landsdækkende og regionalt en række aktiviteter i anledning af 100-året for Genforeningen. Samme dag som forpremieren, fredag 15. maj, medvirker Lars Mikkelsen og P4-vært Catia Schmidt som værter for tre timers særudgave af "P4 Eftermiddag", som er dedikeret til "Grænseland" og Genforeningen.

- Efter arbejdet med "Grænseland" står det klart for mig, at i det land, hvor jeg bor, er der uendelig mange mennesker, der har kæmpet på mine vegne og for mine rettigheder, udtaler Lars Mikkelsen, der er tv-seriens fortæller. Foto: DR

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Advokatundersøgelse uddeler kraftige tæv til tidligere VUC Syd-ledelse: Dårlig ledelse, inhabilitet og dokumentsjusk

CORONAVIRUS

Liveblog: Stort flertal bag ny hjælpepakke - her er de vigtigste punkter

Danmark

Få overblikket: Må man ikke længere invitere 12 familiemedlemmer til 50-års fødselsdag?

Annonce