Annonce
Varde

Stor elevnedgang er på vej på Varde STU Center

Billedet er fra et rejsegilde på Varde STU Center i 2016. Arkivfoto: Annett Bruhn

Gårde: Der er udsigt til store ændringer på Varde STU Center. Det er en uddannelsesinstitution for blandt andre udviklingshæmmede, der ligger på den tidligere folkeskole i Gårde.

En væsentlig ændring er, at der fra august vil være væsentlig færre elever. Det skyldes, at en ekstraordinær stor årgang begyndte på skolen for tre år siden, og nu er de snart færdige med uddannelsen.

Hvad kommer det så til at betyde? Det er umiddelbart logisk for mig, at hvis der er færre elever, så er der brug for mindre personale.

- Det er klart, at når der er færre elever, så skal der ske en form for tilpasning. Det sker alle steder. Det sker også på almindelige folkeskoler, svarer Peder Foldager (V), formand for børn og læring.

- Der er ingen planer, om at det skal flytte eller lukke eller noget. Det er tilpasninger, vi taler om.

En anden ændring er, at eleverne fremover skal mere i praktik. Det skyldes en ny vejledning fra ministeriet.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce