Annonce
Kolding

Skaber nye job: Stor emballagevirksomhed investerer 53 millioner kroner

Bølgepapfabrikken Smurfit Kappa investerer 53 millioner kroner i Kolding-fabrikken. - Hvis du skal overleve som moderne bølgepapfabrik, så skal du automatisere. Men det gælder jo ikke kun vores industri. Du er nødt til at investere i robotteknologi, hvis du skal klare dig, siger direktør Ole Møller Hansen. Arkivfoto: Søren Gylling / Ritzau Scanpix
Smurfit Kappa investerer i et rullebånd, der erstatter trucks indenfor. Det betyder, at 15 truckførere omskoles, og derudover skal der hyres ekstra folk i foråret, når fabrikkens konkurrencedygtighed vokser.
Annonce

Kolding: Emballagegiganten Smutfit Kappa har besluttet at investere massivt i fabrikken i Kolding, og den store investering er medvirkende til, at virksomheden i foråret får brug for nye medarbejdere.

- Jeg vil tro, at vi skal ansætte 15-20 omkring april, siger Ole Møller Hansen, der er administrerende direktør i Smurfit Kappa Danmark.

På verdensplan beskæftiger virksomheden 46.000 ansatte, og heraf arbejder 350 på fabrikken i Kolding, der også er dansk hovedkontor. Bølgepapproducenten, der har base på Jens Holms Vej, vil fra slutningen af 2020 og frem til april 2021 installere et nyt rullebanesystem til samlet 53 millioner kroner på fabrikken.

Det betyder, at de trucks, der tidligere kørte pap ud til maskinerne, nu går på pension, og det vil gøre fabrikken mere konkurrencedygtige, fortæller direktøren.


Det oplagte spørgsmål er selvfølgelig, om det koster arbejdspladser. Det gør det ikke.

Ole Møller Hansen, direktør Smurfit Kappa


- Vi har fem-seks trucks, der kører på hvert skift, og den del bliver nu automatiseret. Fra bølgepapmaskinen bliver pappet kørt på rullebånd ud til maskinerne, hvor pappet bliver stanset. Pallerne bliver automatisk sendt det rigtige sted hen, siger Ole Møller Hansen, der er administrerende direktør i Smurfit Kappa Danmark, der samlet beskæftiger omkring 680 ansatte.

Annonce

Større konkurrencedygtighed

Den store investering betyder, at dele af produktionen skiftevis bliver lukket ned, mens systemet installeres, og de 15 ansatte, der i dag kører truck inde på fabrikken, bliver tilbudt at blive omskolet til at stå ved maskinerne. Derudover skal der altså ansættes flere i produktionen i foråret.

Investeringen i et rullebånd på fabrikken i Kolding betyder, at der i fremtiden ikke er brug for trucks indenfor. Truckførerne bliver ikke opsagt, men får tilbuddet om at blive omskolet til at stå ved maskinerne.  Arkivfoto: Søren Gylling / Ritzau Scanpix

- Det oplagte spørgsmål er selvfølgelig, om det koster arbejdspladser. Det gør det ikke. Når vi sparer de 15 ansatte og deres truck, så betyder det, at vi bliver mere konkurrencedygtige. De berørte truckførere bliver tilbudt at bliver omskolet. Så vi skal ikke afskedige folk på den baggrund. Vi skal faktisk ansætte flere på grund af større konkurrencedygtighed, siger Ole Møller Hansen.

Udover at virksomheden bliver mere konkurrencedygtig, så har emballagevirksomheden også fået medvind under coronakrisen. Smurfit Kappa har oplevet større efterspørgsel blandt andet på grund af stigende e-handel, og lige nu er det producenter inden for langvarige forbrugsgoder som møbler, køkkener og madrasser, der får efterspørgslen på bølgepap til at stige.

- Folk har ikke brugt pengene på ferie, så nu køber de mere langvarige forbrugsgoder. Så lige nu er det nonfood området, der vækster mest, siger Ole Møller Hansen.

Annonce

Bliver i 100 år

Smurfit Kappas store fabrik ligger på Kolding Havns område, og den nuværende lejeaftale med den kommunalt ejede havn løber frem til 2040.

Det er en stor investering på 53 mio. kroner, så hvordan ser du på fremtidsudsigter på havnen i forhold til den debat, der har været om havnens fremtid?

- Vi bliver da boende. Vi er jo heller ikke med i de planer, der har været fremme. Der har man tegnet uden om fabrikken. Det er vi glade for, og det er også derfor, at vi kan investere. Vi bliver her de næste 100 år, siger Ole Møller Hansen.

Investeringen i rullebåndet betyder, at der i fremtiden ikke er trucks inden for på fabrikken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Næsthøjeste smittestigning nogensinde: De fleste kommuner rammes

Annonce