Annonce
Erhverv

Erhvervsforening efterlyser svar om havnens fremtid: Usikkerhed er gift for virksomheder og investorer

Pierre Legarth, der i slutningen af februar 2019 blev valgt til formand for Foreningen Business Kolding, håber, at der kommer en hurtig afklaring af, hvad der nu skal ske på Kolding Havn, efter politikerne har droppet ideen om at afvikle erhvervshavn. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Planen for, hvad der skal ske på Kolding Havn, skal være konkret og den skal ligge klar inden for ganske få måneder, lyder det fra formanden for Foreningen Business Kolding i kølvandet på, at planen om at afvikle erhvervshavnen er taget af bordet.

Kolding: Det er gift for virksomheder og investorer, når der opstår usikkerhed, lyder det fra Pierre Legarth, der er formand for Foreningen Business Kolding. For 13 måneder siden skulle havnen afvikles, nu arbejdes der med en plan, hvor byudvikling, boliger og erhvervshavnen går hånd i hånd.

- Vi har brug for en strategi, der ligger helt fast. Det er meget vigtigt. På en måde er det Koldings fremtid, du gambler med, siger Pierre Legarth, der håber, at den kommende plan bliver meget konkret, og der er ikke plads til at vakle igen.

- Lige nu er det vigtigt, at vi får en politisk aftale hurtigt, så vi ikke skræmmer kommende investorer væk i forhold til byudvikling på havnen. Det er den store udfordring set med mine øjne. Der er plads til både byudvikling og havnen i den kommende løsning, hvis det kan rummes inden for lovgivningen, siger Pierre Legarth, der ejer Pierre Ejendomme, og i februar blev han valgt som formand for Foreningen Business Kolding.

Annonce

- Vi har brug for en strategi, der ligger helt fast. Det er meget vigtigt. På en måde er det Koldings fremtid, du gambler med.

Pierre Legarth, formand for Foreningen Business Kolding

Planen skal være konkret

Han krydser fingre for, at politikerne inden for ganske "få måneder" kommer frem med en plan, så potentielle investorer, der har interesse i at bygge blandt andet boliger på havnen, ved hvad de skal forholde sig til.

- Usikkerhed er altid gift for virksomheder, der vil investere. Det gælder generelt for byens udvikling og derfor også i forhold til havnen. Investorerne mister motivationen til at kigge mod Kolding, når der opstår usikkerhed. Det er selvfølgelig politikerne, der lægger strategien. Men det er vigtigt, at der hurtigt kommer noget meget konkret, som investorerne kan forholde sig til, siger Pierre Legarth.

Du har været fortaler for afviklingen af havnen. Hvad tænker du om, at både havn og byudvikling går hånd i hånd?

- Jeg har været fortaler for, at der kunne bygges boliger på havnen. Men kan du kombinere havn og byudvikling, inden for lovgivningen, så kan det godt være løsningen, siger Pierre Legarth.

Hvad har fået dig til at ændre opfattelse?

- Der er mange følelser omkring hele havnen. Og der er også nogle virksomheder på havnen, der gerne vil udvikle deres forretning. Dem skal vi også tage hensyn til. Men det var et enigt byråd, der tog beslutningen om at afvikle erhvervshavnen, og det bakkede jeg egentlig bare op om. Men nu kan jeg godt bakke op om kombinationen. Den mulighed skulle have været på bordet for mange år siden. Det er jo ret tydeligt, hvordan andre byer har udviklet deres havneområde, siger Pierre Legarth.

Kort om Foreningen Business Kolding

Foreningen Business Koldings virke kan spores tilbage til 1942, hvor en forening til fremme af erhvervene blev dannet. Business Kolding, der har mere end 540 medlemmer, har netop fusioneret med Kolding Handelsråd, der har godt 300 medlemmer, og Kolding Turistforening, der har 130 medlemmer. Foreningen afholder flere gange årligt store arrangementer. Det var Foreningen Business Kolding, som arrangerede præsident Barack Obamas besøg i Kolding i 2018.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Annonce