Annonce
Erhverv

Erhvervsforening efterlyser svar om havnens fremtid: Usikkerhed er gift for virksomheder og investorer

Pierre Legarth, der i slutningen af februar 2019 blev valgt til formand for Foreningen Business Kolding, håber, at der kommer en hurtig afklaring af, hvad der nu skal ske på Kolding Havn, efter politikerne har droppet ideen om at afvikle erhvervshavn. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Planen for, hvad der skal ske på Kolding Havn, skal være konkret og den skal ligge klar inden for ganske få måneder, lyder det fra formanden for Foreningen Business Kolding i kølvandet på, at planen om at afvikle erhvervshavnen er taget af bordet.
Annonce

Kolding: Det er gift for virksomheder og investorer, når der opstår usikkerhed, lyder det fra Pierre Legarth, der er formand for Foreningen Business Kolding. For 13 måneder siden skulle havnen afvikles, nu arbejdes der med en plan, hvor byudvikling, boliger og erhvervshavnen går hånd i hånd.

- Vi har brug for en strategi, der ligger helt fast. Det er meget vigtigt. På en måde er det Koldings fremtid, du gambler med, siger Pierre Legarth, der håber, at den kommende plan bliver meget konkret, og der er ikke plads til at vakle igen.

- Lige nu er det vigtigt, at vi får en politisk aftale hurtigt, så vi ikke skræmmer kommende investorer væk i forhold til byudvikling på havnen. Det er den store udfordring set med mine øjne. Der er plads til både byudvikling og havnen i den kommende løsning, hvis det kan rummes inden for lovgivningen, siger Pierre Legarth, der ejer Pierre Ejendomme, og i februar blev han valgt som formand for Foreningen Business Kolding.

- Vi har brug for en strategi, der ligger helt fast. Det er meget vigtigt. På en måde er det Koldings fremtid, du gambler med.

Pierre Legarth, formand for Foreningen Business Kolding

Annonce

Planen skal være konkret

Han krydser fingre for, at politikerne inden for ganske "få måneder" kommer frem med en plan, så potentielle investorer, der har interesse i at bygge blandt andet boliger på havnen, ved hvad de skal forholde sig til.

- Usikkerhed er altid gift for virksomheder, der vil investere. Det gælder generelt for byens udvikling og derfor også i forhold til havnen. Investorerne mister motivationen til at kigge mod Kolding, når der opstår usikkerhed. Det er selvfølgelig politikerne, der lægger strategien. Men det er vigtigt, at der hurtigt kommer noget meget konkret, som investorerne kan forholde sig til, siger Pierre Legarth.

Du har været fortaler for afviklingen af havnen. Hvad tænker du om, at både havn og byudvikling går hånd i hånd?

- Jeg har været fortaler for, at der kunne bygges boliger på havnen. Men kan du kombinere havn og byudvikling, inden for lovgivningen, så kan det godt være løsningen, siger Pierre Legarth.

Hvad har fået dig til at ændre opfattelse?

- Der er mange følelser omkring hele havnen. Og der er også nogle virksomheder på havnen, der gerne vil udvikle deres forretning. Dem skal vi også tage hensyn til. Men det var et enigt byråd, der tog beslutningen om at afvikle erhvervshavnen, og det bakkede jeg egentlig bare op om. Men nu kan jeg godt bakke op om kombinationen. Den mulighed skulle have været på bordet for mange år siden. Det er jo ret tydeligt, hvordan andre byer har udviklet deres havneområde, siger Pierre Legarth.

Kort om Foreningen Business Kolding

Foreningen Business Koldings virke kan spores tilbage til 1942, hvor en forening til fremme af erhvervene blev dannet. Business Kolding, der har mere end 540 medlemmer, har netop fusioneret med Kolding Handelsråd, der har godt 300 medlemmer, og Kolding Turistforening, der har 130 medlemmer. Foreningen afholder flere gange årligt store arrangementer. Det var Foreningen Business Kolding, som arrangerede præsident Barack Obamas besøg i Kolding i 2018.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Efter brutalt corona-knæk blomstrer turistbranchen igen: Udlejere jubler over reddet og forlænget højsæson

Esbjerg

Hverdagen

Annonce