Annonce
Haderslev

Stor fest i Damparken aflyst: Gymnasieelever er forstående

Jennifer (tv) og Michelle er netop startet i 1.g på Haderslev Katedralskole, og de ærgrer sig over den aflyste fest i Damparken. Foto: Frederik Brogaard
En stor, planlagt fest i Damparken for Haderslevs gymnasieelever er nu aflyst. Det sker  efter, at borgmester H. P. Geil i  går var ude og advare de unge om, at en stor fest vil skabe stor risiko for smittespredning.
Annonce

Haderslev: Det har været en meget stille sommer for landets unge. Diskotekerne har været lukkede siden det tidlige forår, festivaller har været aflyst, og der har været forbud mod større forsamlinger.

Nu må Haderslevs unge kigge langt efter den planlagte fest for de nye gymnasieelever, som skulle have fundet sted i Damparken fredag. Det sker efter borgmester H. P. Geil (V) i går advarede de unge om risikoen for spredning af corona-virus i forbindelsen med en så stor fest.

Annonce

Ærgerligt, men forståeligt

På Haderslev Katedralskole ærgrer eleverne sig over, at festen ikke bliver til noget, men de elever, som JydskeVestkysten talte med torsdag middag, forstår også godt hvorfor, det ikke kan lade sig gøre at holde festen i år.

- Vi forstår selvfølgelig godt hvorfor festen er aflyst, men vi synes også det er nederen, fortæller Jennifer, der går i 1.g.

Hun og veninden Michelle fortæller desuden, at folk generelt har været gode til ikke at samles få personer ad gangen, når de har været til fester i løbet af sommeren.

I stedet for den store fest i Damparken er det nu planen, at de nye 1.g-klasser mødes hver for sig, fortæller flere elever til JydskeVestkysten.


Vi forstår selvfølgelig godt hvorfor festen er aflyst, men vi synes også det er nederen,

Jeniffer, 1.g-elev på Haderslev Katedralskole


Annonce

Rektor: Vi vil allesammen gerne i skole

Haderslev Katedralskoles rektor, Ruth Funder, kan sagtens forstå, at de unge har et behov for at feste, men appellerer til, at eleverne tænker sig om i deres fritid.

- Der er ingen, der synes det var sjovt at sidde derhjemme bag skærmene, så det er vi nødt til at hjælpe hinanden med ikke sker igen, siger Ruth Funder.

Katedralskolens rektor, Ruth Funder, appellerer til at eleverne bruger deres sunde fornuft, når de mødes uden for skoletiden. Arkivfoto: Ludvig Dittmann

Haderslev Katedralskole har også måttet tænke i alternativer, når det komme til sociale arrangementer. Det plejer blandt andet at være en tradition, at de nye 1.g'ere mødes og spiser morgenmad sammen på første skoledag. Det kunne i år ikke lade sig gøre på grund af corona-virussen.

- Hver enkelt klasse har i stedet fået 500 kr., så klasserne kan samles hver for sig og for eksempel spise pizza sammen, siger Ruth Funder.

Damparken vil henover weekenden være et såkaldt hotspot, hvilket betyder, at politiet kan lukke Damparken, hvis der er for mange mennesker forsamlet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce