Annonce
forside

Stor grå ensrettet masse

Læserbrev: Kommunale plejecentre og dermed ansatte, er én stor ensrettet grå masse, udtaler Venstres Daniel Staugaard. Onsdag aften var Sønderborg Byråd inviteret til møde på Dalsmark Plejehjem i Rinkenæs, og der var i alt 15 byrådsmedlemmer fra forskellige partier, der havde takket ja til invitationen. Den socialdemokratiske gruppe var lamslået over Daniel Staugaard fra Venstre, som åbenhjertet berettede overfor de omkring 170 fremmødte, at han betragter de kommunale plejecentre og dermed medarbejderne i Sønderborg Kommune, som én stor grå ensrettet masse. Daniel Staugaard er sammen med det øvrige byråd arbejdsgiver for samtlige kommunale medarbejdere. Vi i den socialdemokratiske gruppe undrer os over Daniel Staugaards holdning til den store indsats, som medarbejderne i de kommunale plejecentre yder hver eneste dag. Vi håber han står alene i Venstre med den holdning.

SVAR

Jeg mener, at den kommunal plejesektor i Sønderborg Kommune gør et godt stykke arbejde, og det kan bestemt være en farverig oplevelse at bo på et af de kommunale plejecentre. Jeg mener dog, at der skal være et privat alternativ, da de kommunale plejecentre jo alle er underlagt den samme ensrettede kommunale styring. I den kontekst udtalte jeg "...den ensrettede grå masse i kommunen", som et sprogligt billede af noget som er ens. Jeg undskylder, hvis jeg har trådt nogen over tæerne.

Daniel Staugaard, Sundgade 6, Egernsund

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce