Annonce
Kolding

Stor interesse for at blive poder på testcenter: - Samfundssindet er over Danmark

Ifølge sygeplejerske og daglig leder Lisbeth Ejskjær er der stor interesse for at blive ansat i testtelene og hjælpe til med at pode patienter. Arkivfoto: Mathias Svold/Ritzau Scanpix
Det går rigtig godt med at skaffe ekstra hænder til testteltene, hvor folk i stor stil har søgt om at blive podere.
Annonce

Kolding: I takt med at smittetrykket stiger rundt omkring i landet, får personalet også mere at se til i coronatest-teltene. Derfor søger Sygehus Lillebælt i øjeblikket podere til at give en ekstra hånd med i teltet.

Og processen med at skaffe mere arbejdskraft i teltene går godt. Det siger sygeplejerske Lisbeth Ejskjær, der er daglig leder ved Testcenter Danmark.

- Det går rigtig, rigtig godt med ansættelserne. Der er stor interesse for det. Man må virkelig sige, at samfundssindet er over Danmark. Så vi er rigtig godt med på ansættelser, siger Lisbeth Ejskjær.

Ifølge Statens Serum Institut er alene 3299 koldingensere blevet testet for coronavirus i løbet af de seneste syv dage. Ud af dem er 40 blevet testet postive, hvilket svarer til, at 1,21 procent af de testede er blevet konstateret smittede. I alt er 32.909 koldingensere blevet testet.

- Jo flere vi skal teste, desto flere har vi også brug for til at hjælpe, siger Lisbeth Ejskjær.

Annonce

Søger faglærte og ufaglærte

Sygehus Lillebælt søger både faglærte - det kunne eksempelvis være sygeplejersker, sosu-assistenter eller bioanalytikere - men der er også brug for personer, der ikke har en sundhedsfaglig uddannelse til blandt andet at pode patienter.


Det går rigtig, rigtig godt med ansættelserne. Der er stor interesse for det. Man må virkelig sige, at samfundssindet er over Danmark. Så vi er rigtig godt med på ansættelser

Lisbeth Ejskjær, daglig leder


"Det vigtigste er, at du er serviceminded og kan gå til opgaven med godt humør, så de borgere, du tester, får en god oplevelse," skriver sygehuset i et jobopslag.

- De podere, der står her, er en blanding af faglærte og ufaglærte. Der er altid sundhedsfagligt personale på alle vores teststationer, sådan at hvis der sker noget, så er der altid nogen til at hjælpe, forklarer Lisbeth Ejskjær.

Snart skal Testcener Danmark ved Kolding Storcenter samt teltene ved Kolding Sygehus slås sammen. Lisbeth Ejskjær oplyser dog, at hun ikke ved, om en ny placering er fundet. I Esbjerg flytter deres to test-steder sammen i en tidlig Fakta-forretning den 1. oktober, og i Aarhus skal test-teltene samles ved Skejby Sygehus.

Sådan bestiller du en tid til test

Hvis du har symptomer:

Ring til din læge, der henviser dig til test.

Har du fået en henvisning, skal du altid køre på sygehuset.

Hvis du ikke har symptomer:

Gå ind på www.coronaproever.dk og login med NemID.

Har du ikke NemID, kan du bestille en tid via telefonen. Nummeret findes på www.coronaproever.dk.

Når du har logget ind, kan du frit vælge det sted, hvor du gerne vil testes. Derefter skal du vælge en dato, og så kan du vælge en tid i testcentrets åbningstid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Mundbindskrav i den kollektive trafik vil gælde året ud

Annonce