Annonce
Kolding

Stor interesse for at låne bøger efter bibliotekets genåbning: Syv-årige Emin har savnet sine fodboldbøger

Emin Ganic med sin store stak bøger, der alle handler om fodbold. Han har en forkærlighed for angribere, for mange af bøgerne handler om nogle af de bedste angribere i fodbold. Foto: Casper Vagner Christensen
I løbet af den første uge, hvor lånerne igen har kunnet komme på Kolding Bibliotek, har der cirka været 1000 lånere om dagen, hvilket er i samme lag som i rekordåret 2019. Én af dem, der har lånt bøger, er syv-årige Emin Ganic.

Kolding: Kulturtilbuddene er blandt de områder af samfundet, der rent fysisk har holdt mest og længst lukket under coronakrisen. Det gælder også bibliotekerne, som først i den forgangne uge fik lov at genåbne for lånerne. I mandags, hvor biblioteket i Kolding holdt åbent for første gang i mange uger, nåede 1300 lånere forbi, inden dagen var omme.

- Der var ikke nogen Ikea-kø, folk kom stille og roligt, men det var tydeligt, at de har savnet deres bibliotek og få nyt læsestof med hjem. I løbet af de første tre dage har vi i gennemsnit haft omkring 1000 gæster her i Kolding, og det svarer omtrent til vores gennemsnit fra sidste år, hvor biblioteket havde besøgsrekord. Det er meget motiverende for os at konstatere, at folk kan lide at komme her og savner at være i den ramme, som biblioteket her, fortæller bibliotekschef Pia Henriette Friis.

Hun tilføjer, at i denne uge har lånerne endda kun haft mulighed for at aflevere og låne bøger, man har ikke som normalt haft lov til at hygge sig i grupper eller sidde og læse en avis.

- Det bliver der heldigvis mulighed for fra næste uge, så det synes vi selvfølgelig er skønt. Vi kommer til at tage alle de forholdsregler, der i øvrigt gælder i samfundet, men ellers har folk mulighed for at bruge biblioteket, som de plejer, siger Pia Henriette Friis.

Annonce

Der var ikke nogen Ikea-kø, folk kom stille og roligt, men det var tydeligt, at de har savnet deres bibliotek og få nyt læsestof med hjem. I løbet af de første tre dage har vi i gennemsnit haft omkring 1000 gæster her i Kolding, og det svarer omtrent til vores gennemsnit fra sidste år, hvor biblioteket havde besøgsrekord. Det er meget motiverende for os at konstatere, at folk kan lide at komme her og savner at være i den ramme, som biblioteket her

Pia Henriette Friis, bibliotekschef

Fodboldbøger

En af dem, der i særdeleshed har savnet sit bibliotek er syv-årige Emin Ganic. Han har netop afleveret 13 fodboldbøger, som han har underholdt sig med under coronakrisen, og da JydskeVestkysten møder ham og hans mor, Hana Ganic, på Kolding Bibliotek, har han favnen fuld af bøger om sine favorit fodboldspillere og -hold. Alt lige fra Nicklas Bendtner og Zlatan Ibrahimovic til Manchester United og Brøndby.

- Jeg har savnet at komme her. Vi kommer hver tredje uge og låner en stak bøger med hjem, siger Emin Ganic, hvis lillesøster også holder af at låne bøger på biblioteket.

- Hun er interesseret i prinsesser, siger han.

Hana Ganic fortæller, at de i løbet af coronakrisen også har lånt digitale bøger. Men Hana og Emin Ganic har savnet at have adgang til fysiske bøger.

- Vi kan godt lide at have bøgerne i hænderne, og jeg tror, det motiverer børnene at læse en bog, som de fysisk selv har valgt. På nettet har han været med til at vælge, men det har bare ikke været det samme, siger Hana Ganic.

Flot hus

Familien bruger normalt også bibliotekets andre faciliteter, og derfor ser de frem til, at der fra næste uge bliver mulighed for at opholde sig på biblioteket i længere tid igen.

- På regnvejrsdage kan man næsten få en hel weekend til at gå herinde. Bare det at gå rundt er en oplevelse for små børn, hvis man inddrager dem i det, og det er et flot hus. Mine børn synes, at sådan noget som at tage elevatoren herinde i er sjovt, siger Hana Ganic.

- Men vi bruger mest den her side, hvor vi står nu, indskyder Emin Ganic, der selvfølgelig henviser til hylden med fodboldbøger.

Bibliotekschef Pia Henriette Friis siger, at det er motiverende at se, at borgerne har savnet deres bibliotek. Arkivfoto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Svømmehalsdirektør er dybt frustreret over lange udsigter til genåbning: Op mod 200 kunder har skrevet til Slotssøbadet

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce