Annonce
Regionalt

Stor interesse for Esbjerg-skole: Skal lokke flere studerende vestpå

Til september 2022 åbner kandidatuddannelsen i medicin i Esbjerg. Blandt andet for at lokke studerende til byen og uddannelsen afvikler Sydvestjysk Sygehus en sommerskole. Arkivfoto: Annett Bruun
64 ansøgere til 40 pladser. Sydvestjysk Sygehus afvikler for andet år i træk en sommerskole for medicinstuderende fra Odense, og sygehusdirektøren glæder sig over den store interesse. Han håber på, det kan lokke flere til at studere i Esbjerg på en kommende medicinuddannelse.
Annonce

Uddannelse: Mens det for tiden diskuteres, hvorfor landets studerende fravælger Esbjerg, når de skal søge uddannelse, ser Sydvestjysk Sygehus et lys i mørket.

Til september 2022 åbner byens kandidatuddannelse i medicin, og allerede nu er rekrutteringsarbejdet i gang. For anden sommer i træk afvikler sygehuset nemlig en sommerskole, hvor de inviterede deltagere alle er optaget på bacheloruddannelsen i medicin på Syddansk Universitet i Odense.


Det skal give dem en fornemmelse af, at Esbjerg er en rar by at være i. Der er nok mange af de, der skal til at studere i Odense, som ikke har ret stort kendskab til Esbjerg, og i evalueringen fra sidste sommer var der faktisk flere, som skrev, at det havde højnet deres interesse for at studere her.

Per Busk, administrerende sygehusdirektør, Sydvestjysk Sygehus


Skolen har plads til 40 deltagere, og i alt var 64 studerende interesserede i at være med. Det ser administrerende sygehusdirektør Per Busk som en sejr, og han kalder det for ''sommerens bedste nyhed''.

Han mener, at skolen kan være med til at lokke de studerende til at tage kandidatuddannelsen i Esbjerg, når de er færdige med deres bachelor i Odense. Men selvom der var interesse fra endnu flere studerende, mener han ikke, at sygehuset burde udvide skolen.

- Vi har lagt antallet af deltagere i en størrelsesorden, som vi synes, at vi kan gabe over. Og så synes vi heller ikke, at det gør noget, hvis det er lidt eksklusivt at deltage, siger han.

Annonce

Kendskab til byen

30 af de deltagende er nyoptagede og skal først starte på uddannelsen i Odense efter sommerferien. De resterende 10 er gengangere fra en tidligere skole. Udover at få kendskab til arbejdet på et sygehus og lægemiljøet, er sommerskolen tænkt som et tiltag for at vække de studerenes interesse for at læse videre i Esbjerg. Og den effekt mener Per Busk godt, at skolen kan få, selvom der er stor forskel på en sommerskole og en kandidatuddannelse.

- Det giver dem et kendskab til byen. Det er ikke hele skolen, som kommer til at foregå på selve sygehuset, for vi tager dem også med ud i byen, de skal sejle kajak, og der bliver lavet sociale arrangementer, siger han.

- Det skal give dem en fornemmelse af, at Esbjerg er en rar by at være i. Der er nok mange af de, der skal til at studere i Odense, som ikke har ret stort kendskab til Esbjerg, og i evalueringen fra sidste sommer var der faktisk flere, som skrev, at det havde højnet deres interesse for at studere her, siger sygehusdirektøren.

Sommerskolen blev afviklet for første gang sidste år. Denne sommer foregår den fra den 24. til og med den 28. august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Esbjerg

Bisiddere nægtes fortsat adgang til møder på jobcenter: - Uværdigt, at systemet tromler borgerne

Annonce