Annonce
Esbjerg

Stor interesse for Fanø Dagbog på Christiansborg

Kulturminister Joy Mogensen (S) glædede sig over de smukke fotos og fik også et kig på Fanø-dragten i kraft af deltagelse af en delegation fra øen. Foto: Robert Attermann, Red Star Photo
Fanø Dagbog blev særdeles godt modtaget på Christiansborg torsdag, da der var fernisering på folketingsmedlem Anders Kronborgs (S) kontor, hvor dele af den omfattende fotokunst-udstilling nu opholder sig.

Esbjerg/København: Det skortede ikke på interessen, da nogle af billederne fra den meget roste, visuelle fortælling Fanø Dagbog rykkede ind på Christiansborg, hvor de blev modtaget af kulturminister Joy Mogensen (S).

Esbjerg og Fanøs socialdemokratiske folketingsmedlem, Anders Kronborg havde udlånt sit kontors vægge til de smukke billeder, og i løbet af den time, der var sat af til ferniseringen, vrimlede det ind med interesserede landspolitikere, men også nogle af vore lokale politikere fra Esbjerg og Fanø havde fundet vej til hovedstaden - foruden selvfølgelig kunstneren selv, Ole Joern, .

Blandt gæsterne sås foruden kulturminister Joy Mogensen (S) folketingsmedlem og forhenværende minister, Eva Kjer Hansen (V), folketingsmedlemmerne Jan E. Jørgensen (V), Rasmus Horn Langhoff (S), Erling Bonnesen (V), Henning Hyllested (EL), Bjarne Laustsen (S), Jeppe Bruus (S), Bjørn Brandenborg (S), Henrik Møller (S), Niels Flemming Hansen (K), Malte Larsen (S), Kim Valentin (V), Jan Johansen (S), Kasper Roug (S), Troels Ravn (S), Daniel Toft Jakobsen (S), Camilla Fabricius (S), Marie Bjerre (V) og Aki-Matilda Høegh-Dam fra Siumut.

Niels Heinel (Miljølisten), der er formand Børne- og kulturudvalget på Fanø, var også tilstede sammen med Johan Brink Jensen (S), der er formand for Social- og Sundhedsudvalget på Fanø, Fanøs tidligere borgmester og nuværende byrådsmedlem, Erik Nørreby (V) dukkede også op, og Esbjerg-borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) med Esbjerg Kommunes økonomichef, Eddie Dydensborg slog ligeledes vejen forbi, da de i forvejen var på tur til Folketinget med henblik på foretræde for Folketingets Social- & Indenrigsudvalg.

Kulturministeren får sig en snak med Jørgen Seyfarth, bestyrelsesmedlem i Fanø Dagbog. Hans hustru, Christel Seyfarth, er formand for Fanø Dagbog, strikkedesigner, kvinden bag Fanø Internationale Strikkefestival og med-initiativertager til den visuelle fortælling om Fanødragten. I baggrunden ses Erik Nørreby, tidligere borgmester på Fanø. Foto: Robert Attermann, Red Star Photo

Forhistorien

Fanø Dagbog kom oprindelig til verden, fordi tre personer gik i gang med at lave en bog. Christel Seyfarth, strikkedesigneren fra Fanø og kvinden bag Fanø Internationale Strikkefestival, skulle i 2017 udgive en strikkebog. Den var inspireret af Fanødragten og miljøet på øen. Fotograf Ole Joern tog billeder, og Kis Sharasuvana fra Fannikerdagene, ekspert i Fanødragten, bidrog med sin viden.

Det var et spændende arbejde, og de blev enige om, at der skulle fortælles meget mere om Fanødragten og dens kulturhistoriske betydning. Snart var der født en ide om at lave en udstilling med billeder af forskellige Fanødragter og sætte dragterne ind i de rette rammer. Det blev til omkring 50 gigantiske fotos af kvinder i Fanødragter i det rette egnsmiljø, og nu hænger nogle af dem altså på Christiansborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Oprensning af åen forhindrer ikke oversvømmelser: - Vi kan grave åen fem meter dybere, uden at det vil gavne noget som helst

Annonce