Annonce
Billund

Stor interesse for konkursramt landbrug

Den Jyske Sparekasse har allerede modtaget flere henvendelser fra virksomheder, som har vist interesse for at overtage driften af Mortensen Agro A/S. Arkivfoto.

Den Jyske Sparekasse har allerede modtaget flere henvendelser fra virksomheder, som gerne vil overtage Mortensen Agro A/S på Lundhedevej.

Grindsted: Der vil fortsat blive drevet landbrug fra den store gård på Lundhedevej 25 ved Grindsted, selvom Bernhard Mortensen vil blive erklæret personligt konkurs.

Kurator Torben Korsager Andersen henviser til den største kreditor, som er Den Jyske Sparekasse, for yderligere oplysninger i sagen, og her fortæller administrerende direktør Claus E. Petersen, at der ikke er nogle planer om at lukke landbrugsproduktionen ned.

- En virksomheds værdi er stærkt afhængig af, om virksomheden er i drift, eller om den er lukket ned. Kreditorerne, hvad de kan, for at passe på værdierne, og derfor vil kreditorerne have en interesse i at drive produktionen videre, siger Claus E. Petersen, der ikke kan sige noget om, hvor stort et beløb, der skyldes.

- Der kan jo være kreditorer, hvis eksistens jeg endnu ikke kender, siger han.

Annonce

Sagen kort

Den Jyske Sparekasse eftergav i 2014 Bernhard Mortensen en gæld på 100 millioner kroner og lod ham fortsætte som leder af det store svinebrug Mortensen Agro, der har cirka 20 ansatte.I januar blev Bernhard Mortensen dog afsat som direktør i bedriften, da sparekassen vurderede, at der var behov for en ny ledelse.Fredag begærede Bernhard Mortensen sig selv personlig konkurs.

Stor interesse for ejendommen

Bernhard Mortensen begærede i sidste uge sig selv personligt konkurs, og blandt de aktiver, som nu vil blive forsøgt afhændet, er ifølge Claus E. Petersen landbrugsvirksomheden Mortensen Agro A/S. En virksomhed, der allerede er blevet vist interesse for.

- Der er en række virksomheder, herunder nogle store landbrugsvirksomheder, som helt uopfordret har ringet til mig og spurgt, om de kan få lov til at komme i betragtning, hvis ejendommen på et tidspunkt kommer til salg. Det vidner om en stor interesse, siger Claus E. Petersen.

For tre år siden eftergav Den Jyske Sparekasse 100 millioner kroner på gælden i Bernhard Mortensens selskab. Det var altså ikke nok til at vende skuden, men alligevel mener sparekassedirektøren ikke, at der var tale om en fejl.

- Hvis man havde opretholdt gælden, var det måske bare nu, det beløb skulle have været afskrevet. Hvis man ikke kunne få de penge for et eller to år siden, ville man nok heller ikke kunne få dem i dag, siger Claus E. Petersen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar til sagen fra Bernhard Mortensen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad skal vi med 1. maj?

Statsminister Mette Frederiksen (S) leverer indirekte det måske bedste bevis for, at den traditionelle fejring af arbejdernes internationale kampdag den 1. maj enten bør afskaffes eller finde en anden form: Socialdemokratiets formand stiller ikke op i Fælledparken på denne dag. Epicentret for den danske arbejdskamp, der hvor Louis Pio under Slaget på Fælleden den 5. maj 1872 blev arresteret i sit forsøg på at opnå bedre forhold for landets arbejdere, lige præcis dér ønsker formanden for Socialdemokratiet ikke at stille op. Vi ved godt, at det er hendes og regeringspartiets nærmest maniske trang til at kontrollere og polere virkeligheden, der har været udslagsgivende. For hun vil utvivlsomt, som i øvrigt forgængerne Helle Thorning-Schmidt og Poul Nyrup Rasmussen fra samme parti har oplevet det, blive udsat for larmende protester af enhver art og måske endda overdøvet for rullende kameraer, og det passer dårligt ind i den socialdemokratiske selviscenesættelse. Men det er også et stærkt tegn på, at den vigtigste kamplads for landets arbejdere altså ikke betyder alverden for statsministeren og i hvert fald ikke nok til at blive skrevet i hendes kalender på netop denne dag. I det hele taget er det på tide at kigge med friske øjne på 1. maj, der for manges vedkommende er indskrevet i overenskomsten som en hel eller en halv fridag. For ser man på tilstrømningen til denne dag landet over, er den både aftagende og aldrende. Med god grund. De store afgørende sejre for arbejdstagerne blev vundet for mange år siden; arbejdstidens nedsættelse, lønnet ferie, fem dags arbejdsuge og meget andet har været virkelighed i mange år. De historiske kampe er fortid, fordi arbejdsmarkedet har ændret sig, og den manglende tilslutning skal blandt andet findes i, at man i fagbevægelsen febrilsk klamrer sig til en stråmandsmodsætning, der ikke længere findes mellem arbejdsgivere og arbejdstagere. Det kan folk godt gennemskue. 1. maj i sin nuværende form har overlevet sig selv, der er behov for nytænkning.

Kolding

Sandsække stilles nu klar til de næste dages regnvejr: Skal forhindre nye oversvømmelser

Kolding

Sluse, pumpe og p-pladser til regnvand er klar i Kolding om tre-fire år

Annonce