Annonce
Kolding

Stor international handelskoncern samler aktiviteterne i Kolding: Byggeplaner for en halv milliard kroner

Den internationale handelskoncern Schou har købt 36 hektar jord af Kolding Kommune og investerer cirka en halv milliard kroner i nyt kæmpe lager og hovedsæde. Både borgmester Jørn Pedersen (V) og hovedaktionær i koncernen, Jørgen Schou, glæder sig over, at den traditionsrige virksomhed vender hjem og skaber udvikling og arbejdspladser. Pressefoto: Palle Peter Skov
Handelskoncernen Schou med dybe rødder i Vamdrup har købt et kæmpemæssigt areal ved Tankedalsvej, hvor virksomheden vil investere en halv milliard kroner i kæmpelager, administration og showroom.

Kolding: I løbet af kort tid skyder et kæmpemæssigt logistik-, lager- og transportcenter op ved Tankedalsvej ved motorvejsafkørslen i Kolding syd. Kolding Kommune har nemlig netop afsluttet den anden kæmpemæssige jordhandel i området i løbet af blot få uger - og denne gang er der tale om den største kommunale handel med erhvervsjord i Kolding siden Kolding Storcenter.

Det er den internationale handelskoncern Schou med dybe rødder i Vamdrup, der har købt 36 hektar jord af kommunen for 33 millioner kroner med henblik på at samle de fleste af sine aktiviteter på Tankedalsvej.

Her vil koncernen investere omkring en halv milliard kroner i et nyt kæmpemæssigt lager, nyt hovedsæde og nyt showroom - i alt cirka 100.000 kvadratmeter. Der skal blandt andet opføres et 42 meter højt højlager og et almindeligt 15 meters lager på arealet, som har facade direkte ud til motorvejen.

Annonce

For dyrt

Schous hovedsæde ligger i dag på Nordager - og det skal flyttes til Tankedalsvej sammen med lagrene i Børkop, Horsens og Sverige, oplyser hovedaktionær Jørgen Schou, som ejer Schou-koncernen sammen med LLG A/S.

Schou, der er Nordens største engrosforhandler af nonfood-varer, bibeholder sine lagre i Vojens og Stavanger i Norge.

Jørgen Schou oplyser til JydskeVestkysten, at koncernen med den enorme investering ønsker at effektivisere og sikre sig plads til senere ekspansion.


At det så også passer med hjertet, at det er i Kolding, er bare dejligt.

Jørgen Schou, ejer af Schou-koncernen


- Det er for dyrt at have lagre på flere lokationer. Vi kan skabe synergi og få et optimalt og helt automatiseret lager, hvor vi bare sender pallerne med varer ind og henter dem ud igen, når de skal distribueres. Der behøver ikke engang at være lys derinde, fortæller Jørgen Schou, som forventer, at lokalplanen for projektet kommer på plads hurtigt, så de første bygninger står klar i juni 2022.

Annonce

Tallene passer

Hvorfor har I valgt at samle aktiviteterne i lige netop Kolding?

- Vi har haft flere konsulentbureauer på opgaven, og logistikmæssigt ligger Kolding helt optimalt i forhold til distributionen i hele Europa af vores varer, som vi for det meste får ind via containere til havnene i Århus og Hamborg.

- At det så også passer med hjertet, at det netop er i Kolding, er bare dejligt, og det er dejligt, at vores nuværende medarbejdere kan beholde deres job. Men havde tallene ikke passet, var det ikke blevet Kolding, fastslår Jørgen Schou, som også ser frem til at blive nabo til det transport- og logistikcenter, Hub 65, som Stender A/S har undervejs på nabogrunden.

- Det giver god mening, at vi bliver nabo til Stenders projekt, som har en fin synergi med vores planer, siger Jørgen Schou.

Når hele det byggeri, der er på tegnebrættet nu, står færdigt, vil det huse hovedparten af Schou-koncernens 300 medarbejdere og have en lagerkapacitet på over 100.000 pallepladser, og der vil stadig være plads til overs til ekspansion og eventuelt andre mindre virksomheder på det areal, som Schou har købt.

- Og jo, vi har forespørgsler, fortæller Jørgen Schou.

Schou

  • Schou er Nordens største engrosvirksomhed inden for non-food produkter.
  • Virksomheden lagerfører et bredt sortiment inden for områderne bolig og isenkram,
    havemøbler, have og fritid, auto og cykel samt værktøj og maskiner.
  • Schou har lagre og afdelinger i Kolding, Børkop, Horsens, Vojens, Norge, Sverige og Kina.
  • Koncernen har cirka 300 ansatte.
  • Virksomheden blev grundlagt i Vamdrup i 1963 af købmand Andreas Schou. 
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Spejdercenter efterspørger den gode gerning fra Vejdirektoratet i grotesk skiltesag

Erhverv For abonnenter

Kunde fik 300 kroner for et P. S. Krøyer-værk: Er det rimeligt, at antikvitetshandleren nu sælger det for 7.000 kroner?

Navne

Minibo i Holsted kommer til salg

Annonce