Annonce
Aabenraa

Stor investering: Efter 20 år skifter sygehuset tunge senge ud for patienterne og portørernes skyld

De første 72 af 480 nye senge ankom til Sygehus Sønderjylland i Aabenraa i denne uge. De blev hurtigt samlet og sendt videre til sygehusets egen tekniske afdeling til finjustering, inden de kom en tur i sengevaskeren. Snart er de ude hos patienterne. Foto: Mette Christine Schulz
480 senge på Sygehus Sønderjyllands tre matrikler i Aabenraa, Sønderborg og Tønder er i gang med at blive skiftet ud til fordel for nye senge, som skal lette portørernes arbejde og give patienterne en bedre komfort.

Aabenraa: En madras er ikke bare en madras, og når den skal tjene sit formål på et sygehus, skal den opfylde rigtig mange krav.

I denne uge ankom de første 72 af de 480 nye senge og madrasser, som Sygehus Sønderjylland er i gang med at skifte ud på dets tre matrikler i Aabenraa, Sønderborg og Tønder.

Forud for leveringen er der blevet lavet et stort stykke arbejde for at finde den bedste seng og madras til at opfylde krav og ønsker om arbejdsforhold, hygiejne og komfort.

Annonce

- Vi har haft et madrasudvalg, og det har været en længevarende proces at vælge de nye madrasser, da der er mange hensyn at tage. Vi har også haft patienter inde for at afprøve forskellige madrasser, så vi kunne finde den højkvalitets skummadras med bedst trykaflastende effekt og god komfort. Selve skumopbygningen i en madras er ren videnskab, fortæller sårsygeplejerske på Sygehus Sønderjylland i Aabenraa Tine Jakobsen.

God søvn er vigtig

Selvom liggesår kun forekommer i meget få tilfælde på det lokale sygehus, så har sygeplejefaglig direktør Eva Nielsen en ambition om, at tallet skal være nul, og derfor er det vigtigt, at madrasserne har en trykaflastende effekt.


De gamle senge var over 20 år gamle, og som portør går du mellem 25.000 og 30.000 skridt om dagen, så lettere senge sammen med sengevaskeren betyder meget for deres arbejdsvilkår.

Tom Johansen, chefportør


- Det vigtigste i forebyggelsen af liggesår er stadig ikke at ligge ned, men at skifte stilling, vende sig og mobilisere sig, men hvis det er nødvendigt at blive i sengen, så har vi nu fået en god trykaflastende og åndbar madras, som også har en god komfort, hvilket også er vigtigt, da en god søvnkvalitet betyder meget for velværen og for at blive rask, forklarer Tine Jakobsen.

Annonce

Opfylder alle krav

De nye senge er en del af den investering, som sygehuset gjorde tidligere i år med den automatiske sengevasker til en værdi af fem millioner kroner. Fra at vaske, tørre og spritte sengene af med håndkraft på 20 minutter er portørernes arbejde i dag lettere, da maskinen fungerer som en vaskehal, og det tager kun 4 minutter at vaske og tørre sengene.

- Nye senge gør portørernes arbejde nemmere. De gamle senge var over 20 år gamle, og som portør går du mellem 25.000 og 30.000 skridt om dagen, så lettere senge sammen med sengevaskeren betyder meget for deres arbejdsvilkår. En moderne hospitalsseng betyder også meget for hygiejnen, og den her nye seng opfylder alle de krav, vi havde, fortæller Tom Johansen, som er chefportør på Sygehus Sønderjylland.

De nye senge koster 17.000 kroner stykket og bliver udskiftet løbende over de næste måneder.

Sygehus Sønderjylland

  • Sygehuset i Aabenraa er udvidet fra oprindelige 25.600 kvadratmeter til 80.000 kvadratmeter.
  • Efter udbygningen har sygehuset plads til 210.000 ambulante besøg, 36.000 indlæggelser og andre former for patientkontakt i løbet af året.
  • Sygehuset i Aabenraa har fremover i alt 270 sengepladser.
  • Der er 1800 medarbejdere ansat på akutsygehuset i Aabenraa, 1140 ansatte i Sønderborg og 60 i Tønder.
  • I alt tæller sygehuset 3000 ansatte.
  • Det nye akutsygehus i Aabenraa blev indviet af kronprins Frederik i februar 2020.
Annonce
Aabenraa For abonnenter

Analyse: De Konservative er parate til at samarbejde med det yderste højre

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
EfB

JV erfarer: Målmand er færdig hos EfB, der har mulig hollandsk afløser til prøvetræning

Sydjylland For abonnenter

Elever tog kvælertag, uddelte blå mærker og sparkede Charlotte: Alligevel fortsætter hun som speciallærer

Aabenraa

Hjulspin og ræs skræmmer turisterne væk fra lystbådehavnen: Nu vil du oftere støde på politiet i området

Varde For abonnenter

Oswald er den manglende brik: Han giver ro, tryghed og snevejr

Haderslev For abonnenter

Offer for knivstik flygtede gennem Knud-Eriks lejlighed: Det hele var ret chokerende

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Aabenraa For abonnenter

Digter tilbage i barndommens landskab: Janus Kodal tog skridt for skridt og ord for ord på kunstnerisk vandring

Sydjylland

Tommy Ahlers stopper i Folketinget: For meget spil og for få visioner

Danmark

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

Sønderborg

Nanna er ny på JydskeVestkysten: Vil fortælle grønne historier

Haderslev For abonnenter

Dødsulykke: Frontalt sammenstød skete i den dræbtes side

Erhverv

Skal du ud og spise i Flensborg? Flere restauranter kræver stadig test, selvom myndighederne har lempet reglerne

Annonce