Annonce
Erhverv

Stor kontorejendom solgt for 21 millioner kroner til investorer fra Vejle og Aarhus

To investorer fra Vejle og Aarhus har købt ejendommen på Trianglen, hvor tøjfirmaet CNS Group, der gik konkurs i foråret 2019, havde domicil. Foto: EDC Erhverv Poul Erik Bech i Kolding
To investorer fra Aarhus og Vejle har sammen købt en stor kontorejendom i Kolding. De nye ejere håber, at ejendommen på 4350 kvadratmeter kan være udlejet til sommer.

Kolding: Der kommer nyt liv i en stor kontorejendom på Trianglen efter to investorer gennem et nyoprettet ejendomsselskab, T-24, har købt ejendommen for 21,2 millioner kroner. Tidligere har ejendommen været base for tøjfirmaet CNS Group, der gik konkurs sidste forår.

De nye ejere er aarhusianske Ole P. Nielsen, der i 2019 solgte softwarefirmaet Scanmarket til en norsk kapitalfond og Peter Aalbæk fra Vejle, der i 2015 solgte Aalbæk Specialiteter. Nu er de sammen gået ind i ejendomsbranchen, og ifølge Ole P. Nielsen, der er bestyrelsesformand i ejendomsselskabet, så har de fundet en attraktiv ejendom.

- Det er en fantastisk ejendom med en super beliggenhed i Trekantområdet og med et fedt design. Den har et meget stramt og nordisk design, og så er der så mange muligheder i forhold til at dele ejendommen op. Den er bygget i 2009 og i en høj kvalitet, og der var allerede dengang tænkt i, at den kunne splittes op i forskellige lejemål. Så kombinationen af alle de ting gjorde, at vi bød på ejendommen, siger Ole P. Nielsen.

Annonce

- Det er en fantastisk ejendom med en super beliggenhed i Trekantområdet og med et fedt design. Den har et meget stramt og nordisk design

Ole P. Nielsen, bestyrelsesformand i ejendomsselskabet T-24.

Det rigtige prisleje

Forhandlinger endte med, at investorerne skulle lægge 21,2 millioner kroner for ejendommen, der har 80 parkeringspladser, kontor- og mødelokaler fordelt på to etager og en kælder på 1450 kvadratmeter.

I har købt den uden lejere. Hvordan tør I løbe den risiko?

- Sådan en ejendom vil koste 40 millioner kroner at opføre i dag. Gå ind og kig på Tinglysningen, så kan du se, at vi har givet 21,2 millioner kroner. I sådan en sag handler det om, at du finder det rigtige prisleje i forhold til den risiko, vi løber. Vi havde ikke købt en tom ejendom til 40 millioner kroner. Det kan godt være, at der vil være noget tomgang, men vi er helt sikre på, at den er så attraktiv, at vi rimeligt hurtigt kan udleje ejendommen, siger Ole P. Nielsen.

Mange muligheder

De nye lejere kan være et tøjfirma, servicevirksomheder som revisionsvirksomheder eller et advokatkontor eller en handelsvirksomhed, der har brug for en smule lager.

- Der er et stort spænd af muligheder, og vi er allerede i dialog med mulige lejere. Vi forventer, at de første lejere flytter ind snart, og omkring sommerferien kan ejendommen godt være fuldt udlejet. Vi taler både med nogen, der er interesseret i det hele, og nogle, der kun har brug for en fjerdedel. Der er stor fleksibilitet, siger Ole P. Nielsen.

Investorerne har købt ejendommen af den norske bank DNB, der overtog ejendom efter det norske selskab Conseptor, der ejede ejendommen, gik konkurs. Krakket kom efter, at det danske datterselskab CNS Group, der blandt andet stod bag Solid, gik konkurs. Godt halvdelen af medarbejdere i CNS Group blev reddet, da DK Company købte en del af selskabet kort efter konkursbegæringen i maj sidste år.

- Det kan godt være, at der vil være noget tomgang, men vi er helt sikre på, at den er så attraktiv, at vi rimeligt hurtigt kan udleje ejendommen, siger Ole P. Nielsen, der er bestyrelsesformand i ejendomsselskabet T-24. Foto: EDC Erhverv Poul Erik Bech i Kolding
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Sønderborg

Evakuerede beboere kunne vende tilbage efter natlig indsats: Svajende skorsten på 40 meter er revet ned

Annonce