Annonce
Kolding

Største jordhandel siden storcentret: Stor logistikvirksomhed på vej til Kolding

Det er arealet markeret med grønt, som en endnu ukendt virksomhed vil købe. Så sent som i forrige uge købte det lokale projektudviklingsfirma Stender A/S et næsten lige så stort areal lige ved siden af lidt længere ude ad Tankedalsvej på den anden side af TV Syd. Så nu får den regionale tv-station snart nogle meget store naboer. Kort: Kolding Kommune
En endnu ukendt logistikbaseret virksomhed er på vej til Tankedalsvej i det sydlige Kolding. Stort lager skal bygges i løbet af kort tid, og projektet vil tiltrække omkring 200 arbejdspladser, vurderer borgmester Jørn Pedersen (V).

Kolding: En meget stor, endnu ukendt logistikvirksomhed er på vej til Tankedalsvej i Kolding.

Efter mange års stilstand og absolut ingen køberinteresse for de enorme erhvervsarealer ved Tankedalsvej, hvor Business Kolding for år tilbage totalt fejlslagent forudså en grøn, it-erhvervspark, så er Kolding Kommune nu i løbet af få uger på vej med den anden kæmpestore jordhandel i området.

Så sent som 10. december kunne JydskeVestkysten fortælle, at det lokale projektudviklingsfirma Stender A/S har købt 295.000 kvadratmeter jord ved Tankedalsvej med henblik på at opbygge et stort logistik- og transportcenter med flere - også her indtil videre ukendte - aktører og investorer. Et chaufførhotel er også på tale.

Og nu sælger Kolding Kommune så yderligere hele 355.000 kvadratmeter i området til en anden køber til en pris af godt 30 millioner kroner - og dermed Kolding Kommunes største jordhandel siden Kolding Storcenter.

Annonce

Helt vildt

Det store areal ligger lige i trekanten mellem motorvejen ved afkørsel syd ved Vonsild og Tankedalsvej og har dermed facade direkte ud mod begge stærkt trafikerede veje.

Ifølge udbudsmaterialet skal arealet udvikles til et logistikområde med lager, parkering og administration - og hertil et grønt område. Handlen er betinget af, at Kolding Kommune i en fart laver en lokalplan, der åbner op for de anvendelser - og det er der ifølge borgmester Jørn Pedersen (V) ingen ben i.


Det er jo helt vildt. Nu er TV Syd snart ikke længere det lille hus på prærien.

Jørn Pedersen (V), borgmester


Borgmesteren kan endnu ikke afsløre, hvem køberen er, ud over, at virksomheden "er logistikbaseret", og "at det første, de gør, er at bygge et stort lager, som realiseres i fuld skala med det samme". Han anslår, at projektet rummer 200 nye arbejdspladser - oveni i de 250 arbejdspladser, som det er vurderingen, at Stender-projektet vil trække til.

- Det er jo helt vildt. Nu er TV Syd snart ikke længere det lille hus på prærien, siger Jørn Pedersen med henvisning til, at den regionale tv-station har boet helt alene i området siden 2011, da den blve lokket dertil med et favorabelt købstilbud.

Borgmesteren er ikke i tvivl om, at det er samfundets øgede behov for logistik, transport og leveringen af varer, der er baggrunden for den ukendte virksomheds interesse for en placering i Kolding.

- Der er både et øget behov for logistik og et øget fokus på at samle sig i stedet for at have mange lokationer. Og vi ligger jo utroligt centralt placeret ikke bare i Danmark med i hele Norden og med direkte adgang til motorvejsnettet. Og så slår det her fast med syvtømmersøm, at Kolding Kommune sammen med resten af Trekantområdet er Danmarks logistikcenter nummer et, siger Jørn Pedersen.

Nordic Synergy Park

  • Kolding Kommune har 87 hektar jord til udvikling af det, der i sin tid blev døbt Nordic Synergy Park, fordi man ville udvikle området til et stort it-erhvervspark.
  • Hidtil er der kun solgt grunde til TV-Syd og Daugaard Pedersen.
  • Kommunen og Business Kolding har i mange år brugt masser af kræfter på at forsøge at få solgt jord i Nordic Syngergy Park - blandt andet var en hel bestyrelse sat på opgaven på et tidspunkt.
  • Det var Business Kolding, der udtænkte planen om Nordic Synergy Park i 2008. Dengang forlød det, at erhvervsparken inden 2028 ville være udviklet til et område med 30.000 nye arbejdspladser.
  • Koldings politikere besluttede i 2018, at de vil åbne op for mere traditionelle erhvervsvirksomheder og produktions- og transporterhverv i området. 


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Spejdercenter efterspørger den gode gerning fra Vejdirektoratet i grotesk skiltesag

Annonce