Annonce
Team Esbjerg

Stor målvogterpræstation: Vi viste fighterhjerte og professionalisme

Rikke Poulsen stod en rigtig fin kamp i Team Esbjerg-målet, da polske Lubin blev besejret med 28-22. 33-årige Poulsen blev kåret til kampens bedste spiller. Foto: Sportxpress/ Ritzan Scanpix
Rikke Poulsen stod en flot kamp, da Team Esbjerg sejrede i Champions League. Den rutinerede målvogter uddelte særligt store roser til én af holdkammeraterne.

TEAM ESBJERG: Det kunne have været Sonja Frey.

Det kunne også have været Sanna Solberg eller måske Vilde Mortensen Ingstad, men valget som kampens spiller fuldt fortjent på Team Esbjerg-målvogter Rikke Poulsen.

Hun holdt højt niveau gennem hele kampen, hvilket betød, at kollega Rikke Marie Granlund kun var inde ved et enkelt straffekast.

Rikke Poulsen var naturligvis et stort smil efter sejren, men det var en kamp, hvor hun og holdkammeraterne måtte hele følelsesregistret igennem.

- Første halvleg var ikke god. Vi spillede for langsomt og lavede for mange store individuelle fejl - og i forsvaret fik vi heller ikke flyttet fødderne hurtigt nok, mente hun.

- Det foregik for meget på deres præmisser. Vi får også nogle udvisninger, og det gør de selvfølgelig heller ikke nemmere.

Holdet fik en berettiget røffel af cheftræner Jesper Jensen, da der var fløjtet til pause med en føring på 15-12 til Perla Lublin.

- Jeg hørte ikke så meget af det. Jeg var hurtigt ude på banen igen for at finde ud af, hvad min taktik skulle være, hvis kampen skulle forløbe på samme måde i anden halvleg.

Det blev så ikke tilfældet.

- I anden halvleg var der meget mere fart over os. Vi går meget mere direkte mod mål, og det gør, at vi kommer til meget bedre chancer.

Lublin scorede bare syv mål i kampens sidste halvdel.

- Vi får dem afvist noget bedre, og vi bliver nede på fløjene. Vi får løbet noget mere med dem, og jeg tror, at de blev lidt trætte. Vi bakker hinanden meget bedre op, og det gør også, at det hele ikke kommer til at se så voldsomt ud. Vi er smartere.

Rikke Poulsen havde stor ros til holdkammerat Line Jørgensen.

- Hun laver nogle mega gode mål. Hun bliver bragt i en masse gode situationer, og hun kommer op på første skridt. Vi fik virkelig udnyttet hendes potentiale - og det var en fornøjelse. Hun er uhyggelig, når hun kommer med høj fart.

- Vi får tingene rettet til. Det gjorde forskellen. Det er utrolig dejligt, at vi får vist, at vi virkelig er i stand til at steppe op. Jeg synes vi på det seneste har haft en del kampe, hvor vi har haft mere i os. Det har været lidt uforløst, men nu fik vi vist noget fighterhjerte og noget professionalisme.

Og nu skal Rostov-Don ikke føle sig alt for sikre på lørdag i Blue Water Dokken, eller hvordan?

- I den kamp bliver det super vigtigt, at vi har et angrebsspil, hvor vi sætter hinanden i gode situationer. I den kamp må vi bare ikke give noget væk.

Men først venter der en ligakamp på onsdag i Viborg. Det er Rikke Poulsen tidligere klub.

- Ja, jeg er klar. Jeg er helt klar, sagde hun med et stort grin.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce