Annonce
Kolding

Stor nordisk kapitalfond vil løfte Tresu til nye højder

- Det er interessant for os, at Altor også ejer andre virksomheder inden for maskinbygger-industrien. Det håber vi selvfølgelig, at vi kan drage fordel af, siger Søren Maarsø, der er direktør i Tresu. De tidligere ejere, kapitalfonden Erhvervsinvest, har netop solgt til kapitalfonden Altor. Arkivfoto: Jacob Schultz

I år skal omsætningen i Tresu løftes mere end 200 millioner kroner til 640 millioner kroner. Den nye ejer, Altor, har købt en virksomhed i voldsom vækst, der samtidig er svær at kopiere, siger investeringsmanager.

Annonce

Kolding: Tresu i Bjert, der i syv år har været ejet af kapitalfonden Erhvervsinvest, er solgt til den store, nordiske kapitalfond Altor, der samlet har investeret 27 milliarder kroner i 40 virksomheder primært i Norden.

Altor køber en virksomhed i kraftig vækst. Tresu havde i seneste regnskab en omsætning på 434 millioner kroner og et overskud før skat på 39 millioner kroner.

- Vi har positive erfaringer med lignende selskaber i Danmark. Den her maskinbygger-DNA og dygtige ingeniører, der skaber højteknologiske løsninger, er interessant fordi, det er svært at kopiere. Det har taget mange år at opbygge den viden. Den knowhow som Tresu har opbygget, den er ret imponerende. De har et forspring i forhold til konkurrenterne, og det er blandt andet derfor, de har brudt igennem på det nordamerikanske marked, siger Thomas Kvorning, der er investeringsmanager i Altor.

Kort om Tresu

Virksomheden udvikler og producerer flexo-trykmaskiner, som bliver brugt til at trykke fødevareemballager, blandt andet kartoner til mælk og juice. Hvert sekund bliver der trykt 6000 mælkekartoner på maskiner, som Tresu har udviklet. Maskinerne bliver solgt på verdensmarkedet. Virksomheden beskæftiger samlet 250 medarbejdere, og heraf 180 i Danmark.

Annonce

Flot rejse

Tresu udvikler og producerer blandt andet såkaldte flexotrykmaskiner til den emballageproducerende industri. Virksomheden beskæftiger omkring 250 medarbejdere på verdensplan, og heraf 180 mand i Danmark. Nu skal Altor så hjælpe selskabet videre og ud på nye markeder.

- Selskabet har i store træk det produktionsapparat, der skal til. Det kan da godt være, at de får brug for mere plads på et tidspunkt. Men der, hvor der skal investeres, er i forhold til at håndtere de mange nye kunder. Det kræver også en investering, hvis man vil vokse i nye regioner. Det vil kræve flere salgsressourcer. Den teknologiske base er virkelig god. Her er de markedsledende, men der skal selvfølgelig også investeres. Der er jo virkelig sket noget fra Erhvervsinvest overtog i 2010. Dengang var omsætningen 240 millioner kroner. I år går man efter en omsætning på 640 millioner kroner. Det er virkelig en flot rejse, siger Thomas Kvorning.

De seneste måneder har det været ret tydeligt for medarbejdere på hovedkontoret i Bjert, at Erhvervsinvest efter syv år som ejere - helt efter planen - var i gang med at sælge, fortæller direktør Søren Maarsø, der glæder sig over, at Tresu har fået ejerskabet på plads.

Annonce

Skaber sikkerhed

- Erhvervsinvest investerede rigtig meget, da de overtog virksomheden, og de har stor del af æren af, at vi kom videre. Til sidst var de mere kortsigtede. Det er meget naturligt. Derfor er det positivt, at Altor kom med. Nu kan de være med til at løfte os videre på længere sigt. Og det her er med til at sikre Tresu i Bjert. Det her vil kun styrke vores position, siger Søren Maarsø, der også hæfter sig ved, at Altor har erfaring med at investere i lignende virksomheder.

- Vores medarbejdere er glade for, at det er en ny kapitalfond, der har overtaget. Man ved aldrig, hvad der var sket, hvis det var en stor industrielinvestor eller konkurrent, der har overtaget os. De ville måske splitte nogle ting op. Det vil i hvert fald ikke ske nu. Så det skaber sikkerhed for arbejdspladserne, siger Søren Maarsø.

Annonce
Annonce
Regionalt For abonnenter

Efter brutalt corona-knæk blomstrer turistbranchen igen: Udlejere jubler over reddet og forlænget højsæson

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce