Annonce
Sønderborg

Stor opbakning til hjemmeholdet: Egen er vores egen

Egen scorer for tredje gang. Foto: Birthe Juul Mathiasen
Den lille fodboldklub i Guderup har en trofast fanskare, der møder op til stort hver eneste kamp. Søndag havde publikum ganske vist håbet, at førsteholdet ville rykke op i jyllandsserien, men sådan gik det ikke.
Annonce

Guderup: Karin Hansen følger med fra sidelinjen, hver gang førsteholdet hos Egen UI løber på banen. Hendes søn Kim er en af spillerne.

- Ja, han er ikke med i dag, for han er skadet. Men jeg kommer alligevel, fortæller Karin Hansen, som er stolt over alle Guderups fodbolddrenge.

Den lille fodboldklubs førstehold er da også blandt de bedste på Als, og søndag eftermiddag er der stadig håb om, at holdet kan rykke op i jyllandsserien. Især, efter det er lykkedes Egen at score to mål mod Kolding IF.

På tribunen bag Karin Hansen lyder et kollektivt sug, da det lykkes Egen at afværge et af Koldings få angreb.

- I dag spiller de rigtigt godt. Så har der været andre kampe, hvor de burde have vundet. Det er selvfølgelig ærgerligt, men jeg står her, uanset om de vinder eller taber, forklarer hun.

Det var en skam, Egen tabte sidste gang, for de har ellers klaret sig fint. Så jeg kommer gerne hver gang, de spiller på hjemmebane.

Helmuth Nielsen, trofast fan af Egen UI, siden han for halvandet år siden flyttede til Guderup

Annonce

Egens bedste spiller

Jan Ganderup sidder i sin medbragte stol og håber ligesom Karin Hansen, at Egen vil vinde. Han har ellers firma i Kolding, hvor en af de ansatte er Frederik Rosendahl, der lige nu løber rundt på banen i Koldings blåhvide farver:

- Selvfølgelig holder jeg med Egen. Og jeg håber på en sejr, så jeg har håneretten over for Frederik hele vinteren, forklarer han.

Sønnen Magnus holder især øje med Egens målmand Martin Munkebo, som er den 11-åriges favoritspiller. Han er dygtig, synes drengen. For pensionisten Ejnar Wolff er det derimod Frederik Krath i trøje nummer syv:

- Han er Egens bedste fodboldspiller, fastslår Ejnar Wolff og tilføjer så:

- Han er også vores eneste.

Annonce

Det særlige ved Egen

Mange af Egens spillere er nemlig hverken fra Egen eller Guderup, men kommer fra hele kommunen. Det skyldes ifølge tidligere borgmester Jan Prokopek Jensen, der står på balkonen med mikrofon og løbende informere om kampen, at Egen UI gør noget særligt:

- Her spiller vi for at have det sjovt. Vi forlanger ikke træning fire gange i ugen, men lægger i stedet stor vægt på det sociale. Vi arrangerer fællesspisning, udflugter og træningslejr i Spanien og Tyrkiet, fortæller han.

Det styrker ifølge Jan Prokopek Jensen fællesskabet:

-Og det er fællesskabet, der gør det. Det, at man kan arbejde sammen som en enhed. Man kan jo se ude på banen, hvor gode de er til at spille sammen, forklarer han.

Før 2005 spillede førsteholdet i serie fire. Senere er det rykket op af rangstigen, flere gange endda til jyllandsserien.

Men sådan går det ikke denne søndag, hvor Egen ganske vist scorer et tredje mål og stort set gennem hele kampen holder Koldings forsvarsspillere travlt beskæftiget på egen banehalvdel.

For oprykningen afhænger også af, at Aabenraa og Hedensted taber eller spiller uafgjort i sæsonens sidste kamp. Det sker ikke.

- Selvfølgelig havde jeg gerne set, at vi var rykket op. Men omvendt bliver næste sæson da rigtig spændende, nu hvor Sønderborg Kommunen formentlig får hele tre hold i serie 1, nemlig både Gråsten, FC Sønderborg og Egen. Hvilke andre kommuner har det, spørger Jan Prokopek Jensen.

214 betalende tilskuere ser Egen UI spille sæsonens sidste kamp.

Læs mere under Sønderjysk Sport på side 8, og se flere billeder fra kampen på jv.dk.

Træner og hjælpetræner deler begejstringen over det andet mål med spillerne på bænken. Foto: Birthe Juul Mathiasen
De ældste blandt publikum holder sig til balkonen nær fadølanlægget. Nede på græsset foran det ene mål holder ungdommen til. Foto: Birthe Juul Mathiasen
Uh, her var det lige ved at gå galt nede foran Egens mål. Foto: Birthe Juul Mathiasen
70 minutter inde i kampen bliver Frederik Krath sendt på banen. Foto: Birthe Juul Mathiasen
Så ryger bolden ind igen. I Koldings mål vel at mærke. Foto: Birthe Juul Mathiasen
Her sidder Lukan Staugaard, Mathias Jespersen og Andreas Christensen stort set hver gang, førsteholdet spiller på hjemmebane. Og så snart kampen er fløjtet af, går de i gang med at øve målskud. Foto: Birthe Juul Mathiasen
Det bedste udsyn til kampen har man fra balkonen på klubhuset. Foto: Birthe Juul Mathiasen
I pausen kan man hente gevinst på indgangsbilletten, hvis man er heldig. Egen UI har 70 gavmilde sponsorer, så der er kø ved Jan Prokopek Jensen, der deler ud. Foto: Birthe Juul Mathiasen
En typisk situation fra kampen. Kolding IF halser efter spillerne fra Egen, som har bolden. Foto: Birthe Juul Mathiasen
Adam Teklay fra Egen EU dribler uden om Koldings nummer syv. Foto: Birthe Juul Mathiasen
Jason Lubago fra Egen UI kæmper for at komme uden om Koldings forsvar. Foto: Birthe Juul Mathiasen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Esbjerg

Coronaen lagde dæmper på Knæk Cancer i Esbjerg:: Færre mødte op på Tobakken til Tænd Et Lys-ceremonien

Annonce