Annonce
Esbjerg

Stor opbakning til Nordsøbadet på Fanø

Nordsøbadet Fanø skal blive et vandkulturhus med plads til blandt andet wellness, genoptræning og sjov og ballade. Der er dog stadig langt til målet. Arkivfoto: Orla Lund
70 procent at de afgivne stemmer i forbindelse med ”Sol og Strands Lokale Håndsrækning” landede hos støtteforeningen bag Nordsøbadet, der har været ude af drift siden 2012.

Fanø: Der bliver tale om en økonomisk håndsrækning på 15.000 kroner, men nok så vigtig er den moralske støtte, der kan aflæses i stemmeafgivningen til Sol og Strands Lokale Håndsrækning.

70 procent at de afgivne stemmer landede hos støtteforeningen bag Nordsøbadet, der har været ude af drift siden 2012. Ønsket er at få det genåbnet til glæde for såvel feriegæster som lokale, der i dag må til Esbjerg, hvis de eksempelvis vil gå til svømmeundervisning.

Formanden glæder sig over støtten på den 15.000 kroner, men han glæder sig da også endnu mere over, at godt 70 procent af sommerhusejerne har stemt på Nordsøbadet.

- Det er et skulderklap, som kan medvirke til at gøre vejen frem en anelse lettere. Opbakningen fra sommerhusejerne kan måske resultere i, at de i stigende grad vil benytte sig af at tegne folkeaktier, siger Jens Porsgaard.

Det vil koste otte millioner kroner at få Nordsøbadet i drift igen, og det er realistisk at nå det mål, mener Jens Porsgaard. Foreløbig har støtteforeningen formået at indsamle knap 600.000 kroner.

- Til en start er håbet, at vi kan indsamle i alt en million kroner, og når den milepæl er nået, vil vi, udover fortsat at tegne folkeaktier og lave indsamlinger og så videre, ansøge større fonde såsom RealDania og Lokale og Anlægsfonden, som kun støtter, hvis der er lokal opbakning, fortæller Jens Porsgaard i en pressemeddelelse fra Sol og Strand.

Bureauchef hos Sol og Strand Feriehusudlejning A/S, Kent Nymark glæder siger over, at han i år har fået muligheden for at uddele penge til lokale initiativer.

- Det er helt i overensstemmelse med, at Sol og Strand fremover er ejet af en fond, der støtter velgørende formål, siger Kent Nymark.

To andre fik penge

  • Sommerhusejerne kunne stemme på tre forskellige kandidater, og foruden Nordsøbadet, var der 15.000 kroner til deling mellem Sønderho Gl. Fuglekøje og Everten Rebekka.
  • Sol og Strand Feriehusudlejning er en danskejet virksomhed, der siden 1979 har serviceret, markedsført og udlejet privatejede ferieboliger i hele Danmark.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Fængselsdom: 21-årig mand voldtog hash-lammet kvinde to gange efter at have givet hende en stærk joint

Danmark

Onsdagens coronatal: Nu er over 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Tønder

Butikscenter står snart halvtomt: Kommunen arbejder på femte år videre med at etablere lyskryds i området

Kolding For abonnenter

Voldtægtssag skaber utryghed hos beboere i ungdomsboliger: - Jeg føler hele tiden, jeg skal gå og holde øje med, hvem der render rundt her

Esbjerg For abonnenter

Havnearbejdere strammer skruen: Blokade om undervandsbåd lammer Esbjerg Havn

Esbjerg

Voldsomt dobbelt-uheld på Esbjergmotorvejen: Mand hastet på hospitalet

Aabenraa

Om et år går det løs: Lokal vognmand skal hente de nye affaldsbeholdere

Tønder For abonnenter

Nis og Camilla gik i Luksusfælden med en gæld på 222.000 kroner: - Vi vidste, at de ville tage bilen

Sydjylland

Coronasmitten stiger igen flere steder i landsdelen - to kommuner stikker ud

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg For abonnenter

Software fra Danmarks største it-firma kan ende i blodig krig: Sagen har forbindelse til familieselskab i Esbjerg

Danmark

Hun så sin konto gå i nul, mens hun talte i telefon med svindleren

Sønderborg For abonnenter

Ulkebøldam: Rensningen er begyndt, men slutdato er stadig ukendt

Esbjerg For abonnenter

Politikerne tøver med udstykning i Andrup: Nervøse ved udsigt til oversvømmelse af nyt boligområde

Haderslev

Borgmester: - Ingen vilde heste, bisoner eller kvæg i Pamhule Skov

Annonce