Annonce
Sport

Stor overraskelse: Region Varde og Hans Andersen går hver til sit

Tilbage i september vandt Hans Andersen og Region Varde superfinalen i speedwayligaen og blev dansk mester for anden gang på tre år. Nu er Hans Andersen fortid i klubben. Foto: André Thorup

De danske mestre fra Region Varde skal ud at have fundet sig en ny A-kører til den kommende sæson.

Den lå jo egentlig lige til højrebenet, men speedwayveteranen Hans Andersen og Region Varde fortsætter ikke samarbejdet i den kommende sæson.

Hans Andersen har kørt for Region Varde i de seneste to sæsoner, hvor det er blevet til henholdsvis sølv og senest en guldmedalje i de afsluttende superfinale hjemme på Varde Motor Arena i Outrup.

- Vi har haft et ønske om at beholde Hans Andersen, men vi kunne ikke blive enige, men der er ingen "hard feelings", så er det bare ind i mellem, forklarer holdleder Steven Andersen fra Region Varde.

- Derfor vil jeg kalde det en udramatisk skilsmisse, men det havde selvfølgelig været federe, hvis vi kunne melde om en kontraktforlængelse. Sådan blev det ikke.

Hans Andersen havde da selv også en klar forventning om, at han skulle fortsætte i Region Varde i 2019.

- Samarbejdet har fungeret fint, hvis du spørger mig. Jeg føler i hvert fald, at jeg har bidraget med alt, hvad jeg kan. Og vi har skabt flotte resultater sammen.

Annonce

To danske A-kørere

Det springende punkt har ifølge Hans Andersen været, at Region Varde har en ambition om at have to danske A-kørere tilknyttet.

- Det er fint nok, men jeg har bare oplevet på egen krop, at den slags ikke fungerer særlig godt. Da jeg var i Munkebo, havde vi også Kenni Larsen som A-kører i den sidste sæson, og derfor skulle der altid vælges mellem os. Det blev aldrig rigtig godt, husker Hans Andersen, der dog føler sig overbevist om, at han nok skal komme ud at køre i den danske liga i næste sæson.

- Men situation er ny for mig, så der er et stykke arbejde at gøre, men jeg er optimistisk. Og mon ikke, at I igen får mig at se i en af de jyske klubber, lyder meldingen.

Region Varde ved endnu ikke, hvem der skal afløse Hans Andersen på A-pladsen.

- Vi arbejder på sagen, men vi er endnu ikke derhenne, hvor vi kan sige noget konkret. Det er korrekt, at vi godt kunne tænke os to danske A-kørere, men vi må se, hvor det lander. Målsætningen er i hvert fald at skabe mere konkurrence på A-pladsen, understreger Steven Andersen.

Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

134 klager på fem måneder: Tolkefirma har spændt ben for politiet i Syd- og Sønderjylland

Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce