Annonce
Nordtyskland

Psykisk syg udløser massiv politiindsats

Modelfoto: © Landespolizeiamt SH

FLENSBORG: Politiet har nu afbrudt en stor indsats i Frisische Straße i den vestlige del af det centrale Flensborg. En psykisk syg mand udløste indsatsen. Myndighederne frygtede, manden kunne gøre skade på sig selv og rykkede derfor massivt ud.

Det lykkes dog at pågribe manden, inden der skete noget. Det skriver Flensburger Tageblatt på nettet.

Indsatsen startede omkring klokken 9.30 og var atter afsluttet ved middagstid.

Ifølge mediehusets oplysninger er det den samme mand, der tilbage i maj sidste år udløste en tilsvarende aktion. Her havde den syge sat sig i vindueskarmen og truede med at springe, fordi han var bange for farlige stråler. Af hensyn til den berørte ønsker politiet ikke at kommentere dette.

Også denne gang blev der opbygget en såkaldt springpude. Det er en meget tyk og stor pude, som brandvæsnet normalt anvender til at afbøde faldet for personer, der må springe ud fra en bygning i forbindelse med brand.

/JV

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Møde blev en skandale

Flere deltagere udvandrede i vrede, da cirka 35 advokater og ejendomsmæglere var mødt frem til et arrangement, hvor Styrelsen for International Rekruttering og Integration, SIRI, ville orientere om de regler, der gælder for udenlandske EU-borgere, som ønsker at slå sig ned i deres egen bolig i Danmark. Den frustrerede reaktion er fuldt forståelig. SIRI’s direktør Kasper Højvang Kyed og kontorchef Inge Thomsen var med. Civilstyrelsen stillede med direktør Lene Volke Roesen. Og så blev der ellers talt sort. Men konklusionen blev, at for eksempel en tysker ikke kan købe et hus i Danmark og så få et EU-opholdsbevis med virkning fra overtagelsesdagen. I stedet skal huskøberen først tage ophold i en lejet bolig, søge opholdstilladelse og efterfølgende flytte ind i sin ejendom. Den fortolkning er helt urimelig. Helt vildt bliver det, når kontorchef Inge Thomsen antyder, at den stramme praksis skulle bunde i politisk uvilje mod, at for eksempel tyskere køber ejendom i Danmark for at bo her. Disse mennesker er altså fra vores egen kulturkreds. I flere tilfælde er der desuden tale om personer, der i forvejen taler dansk, fordi de enten tilhører det danske mindretal eller har forberedt sig vældig godt på det nye hjemland. Samtidig er der ofte tale om stærkt efterspurgt arbejdskraft. Her bliver der absolut ingen problemer med integrationen. Skulle danske politikere virkelig være modstandere af denne form for indvandring, bør de pågældende efter kontorchefens udmelding straks stå frem og forklare sig. Det bliver i så fald interessant at høre argumenterne. Nu var der lykkeligvis både ejendomsmæglere og jurister med til det skandaløse møde. De sidstnævnte bør undersøge, om SIRI’s praksis ikke er i strid med EU’s bestemmelser. I givet fald skal der anlægges en prøvesag. Den nuværende tilstand er helt uacceptabel. Mennesker med viljen og evnen til at gøre noget godt for Danmark og en kulturel baggrund som vores egen er naturligvis hjertelig velkomne – eller bør være det.

Indland

Endnu en heftig vejr-weekend: Kraftig blæst og høj vandstand i vente

Annonce