Annonce
Kolding

Stor privatskole med 1000 elever flytter ud af Koldings midtby

Pladsen er trang ved realskolen, og man har forsøgt sig med at inddrage Vesterbrogade til skolegård, men forsøget blev stoppet efter naboklager. Arkivfoto: Søren Gylling
Kolding Kommune og Kolding Realskoles ledelse har landet en principaftale om, at den store skole forlader sine bygninger i Vesterbrogade og flytter ind på den tidligere Dronning Dorothea Skolen på Dyrehavevej.

Kolding: Efter langvarige forhandlinger har Kolding Kommune og Kolding Realskoles ledelse indgået en aftale om, at den store, private skole flytter ud af sine bygninger i Vesterbrogade i Koldings midtby senest i 2023 og rykker ind i nye omgivelser i den tidligere Dyrehaveskolen/Dronning Dorothea Skole på Dyrehavevej, der blev nedlagt som skole i sommeren 2014.

- Det er en stor drøm, der går i opfyldelse. Det er jo flere år siden, at vi begyndte at tale om at flytte realskolen. Nu lykkes det, oplyser borgmester Jørn Pedersen (V), som understreger, at skoleflytningen skal godkendes endeligt af realskolens bestyrelse og Kolding Byråd umiddelbart efter sommerferien.

Der er simpelthen ikke mere plads. Realskolen er også en trafikbelastning i midtbyen, og så vil vi gerne bruge området til byfortætning. Jeg tænker boliger.

Jørn Pedersen (V), borgmester

Boliger

Realskolen har cirka 1000 elever og bor i en hovedbygning fra 1889 i fire etager og yderligere tre bygninger i to og tre etager. Skolen har to skolegårde i midtbyen, og SFO'en samt idrætshallen ligger på Marcus Allé ved Kolding Stadion. Alle aktiviteter skal flyttes til bygningerne på Dyrehavevej, som Kolding Realskole overtager i et magelæg med Kolding Kommune. Det vil sige, at kommunen til gengæld får de nuværende skolebygninger.

- Det her giver god mening for både Kolding Kommune og Kolding Realskole. Skolen er jo begrænset i sine udvidelsesmuligheder på grund af sin placering. Der er simpelthen ikke mere plads. Realskolen er også en trafikbelastning i midtbyen, og så vil vi gerne bruge området til byfortætning. Jeg tænker boliger, men det er der jo god tid til at finde ud af nu, siger borgmesteren.

Annonce

Børnehaven

Aftalen mellem Kolding Realskole og kommunen betyder, at kommunen nu skal se sig om efter en anden placering til daginstitutionen Skovbrynet, der skal flytte fra sin nuværende placering i forbindelse med, at Comwell udvider med et hoteltårn. Det er kun få uger siden, at politikerne i plan-, -bolig og miljøudvalget satte gang i en lokalplanlægning, som skulle bane vej for en ny børneinstitution på et grønt areal lige ved siden af den gamle Dyrehaveskolen - men det projekt sætter magelægget mellem Kolding Kommune og Kolding Realskole en stopper for.

- Men vi har egnede arealer andre steder til en børneinstitution, så det løser vi, siger Jørn Pedersen.

En flytning af Kolding Realskole stod allerede på den politiske ønskeseddel i 2015, da Venstre foreslog, at man skulle kigge på, om Kolding Realskole skulle være en del af campusområdet. Helt konkret arbejdede IBC's ledelse på en plan om at få realskolen ind i et nybyggeri i tilknytning til IBC, men det blev som bekendt aldrig til noget.

Annonce
Kolding For abonnenter

Pernille har været ramt af alvorlig sygdom og bekymringer i flere år: - Mit fleksjob gør, at jeg ikke har alt for ondt af mig selv

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

En Europa-palle er steget med 100 kroner: Pallefabrik har aldrig oplevet noget lignende

Sydjylland For abonnenter

Rikke er mor til et handicappet barn - og der er mange bekymringer: At søge hjælp kan være opslidende

Erhverv

Mange nye virksomheder søger sammen i lokalt netværk: - Vi sætter en ære i at være størst

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Karakterbogen: Et klippeforsvar og en offensiv åbenbaring

Livsstil

Vin fra Spaniens høje helvede: Kom med til masterclass med Jonas Tofterup fra Esbjerg, Danmarks eneste Master og Wine

Aabenraa For abonnenter

Minister klapper i: Familie frygter for livet efter advarsel om udvisning

KIF Kolding For abonnenter

Nederlaget var klart og tydeligt, men KIF viste et mere værdigt ansigt end sidst

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sønderjyske Fodbold

Genlæs livebloggen: SønderjyskE snuppede sejren til sidst

Sport

Mindeord: Chris Anker Sørensen glemte aldrig sine rødder, og var ganske enkelt bare et ordentligt menneske

Erhverv For abonnenter

Iværksætter postede millioner i at gøre asfaltarbejde grønnere: - Vi skal nok udvide med 8-10 mand

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Se videoanalysen og højdepunkter: Derfor var sejren over Brøndby helt fortjent

Sydjylland

Dansk Handicap Forbund: Familier må tit kæmpe for at få den hjælp, de har krav på

Annonce