Annonce
Kolding

Pengene er væltet ud af selskabet: Stor producent af malkeudstyr i alvorlige økonomiske problemer

A4 Agri tabte 27 millioner kroner i 2018. - Vi havde ikke styr på, hvad det er for nogle priser, vi skal have for at lave en positiv forretning. Der manglede kontrol, og så kommer virksomheden helt ud af balance, siger administrerende direktør Christian Ørum, der overtog posten i marts 2019. Arkivfoto
Pengene er væltet ud af selskabet A4 Agri, der sælger malkeanlæg på verdensmarkedet, de seneste år. Selskabet står bag Kolding-virksomheden SAC og hollandske Hokofarm Group. Sidste år tabte selskabet 27 millioner kroner.

Kolding: Udfordringerne tårnede sig op hos A4 Agri, der i efteråret satte en redningsaktion i værk, der skulle bringe virksomheden tilbage på sporet. Der var ikke styr på forretningsprocesserne, lyder det fra den administrerende direktør, Christian Ørum. Han satte sig på posten i marts, og han har netop præsenteret bestyrelsen for et underskud på 27 millioner kroner. De foregående to år har der været underskud på 11 og 17 millioner kroner.

- I 2018 ser vi en forværring af dem trend, vi har set de foregående år. Der er manglende kontrol, og der er nogle beslutninger, der ikke er helt gode. Så tingene eskalerer i 2018 i forhold til tidligere år, siger direktør Christian Ørum.

Problemerne rammer stort set hele vejen rundt - og i alle led i virksomheden, der har hovedkvarter i Kolding. Det gælder store og små anlæg til mælkeproducenter, forklarer direktøren, og det gælder både den danske del i A/S S.A. Christensen, der er kendt som SAC, og hollandske Hokofarm Group, der koncentrerer sig om Holland, Belgien og Frankrig.

- Vi har mange problemer. Der mangler intern kontrol i forhold til, hvordan vi laver forretning. Vi har ikke styr på, hvad det er for nogle priser, vi skal have for at lave en positiv forretning. Der manglede kontrol, og så kommer virksomheden helt ud af balance, siger Christian Ørum, der betegner 2018-regnskabet som meget utilfredsstillende.

Kort om A4 Agri

A4 Agri der udvikler, fremstiller og sælger malkeanlæg, beskæftiger flere end 160 medarbejdere i Danmark, Holland og i deres enheder i Norge, Rusland og Frankrig. Både i det danske selskab, A/S S.A. Christensen & Co, og hollandske del af koncern, Hokofarm Group, er der udpeget en bestyrelse og ledelse. I den danske del forventer man i år at lave et positivt resultat, og i det hollandske forventer man at lave et nul-resultat.

Forventet lille plus i 2020

Virksomheden er ejet af Steen A. Christensen, der overtog direktørposten kortvarigt, da turn around-planen blev iværksat i efteråret 2018, og der blev indsat en ny bestyrelse. Udfordringen med likviditeten har betydet, at ejeren har stillet et lån på ti millioner kroner til rådighed i december 2018, og der er stillet et lån på yderligere ti millioner kroner til rådighed i juni 2019 for at sikre virksomhedens drift.

Rutsjeturen har betydet, at mandskabet er skåret ned fra omkring 180 til 160 fra december 2018 til i dag, og der sidder i dag omkring 80 medarbejdere på hovedkontoret i Kolding. Direktøren er fortrøstningsfuld i forhold til de kommende år, når det gælder om at sælge malkeanlæg på verdensmarkedet.

- Vores produkter er generelt set meget velansete. Vi har en god platform, og der er en fornuftig efterspørgsel i markedet, og så er der et potentiale i, at vi bliver bedre til at hjælpe vores kunder med at have succes med vores anlæg, siger Christian Ørum.

Tallene for de første fem måneder ser gode ud, man ligger over budgettet, og direktøren forventer derfor, at virksomheden kan præsentere et lille positivt resultat før skat i 2020.

Annonce
Navne For abonnenter

Engang var hun millionøse med Strandvejsvilla og eget fly: Så døde ægtefællen, fabrikken gik konkurs og Lillian røg på bistand

Danmark

Mandagens coronatal: Fortsat under 100 indlagte - 17 i respirator

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Asbjørn lå død i 104 minutter på et skib i Nordsøen: Nu modtager hans kolleger international hæder for deres heltemod

Erhverv For abonnenter

Efter blodprop og rekrutterings-problemer: Kendt kædebutik lukker og slukker i butikscenter

Danmark

Nu bliver køreprøven dyrere: Fremtidens nye bilister skal betale for mere politiarbejde - og det undrer kørelæreres forening

Esbjerg

Vanvittig kørsel: 83 snuppet i fartkontrol - højeste hastighed målt til 144 km/t på landevej

Kolding

Efter kritik af miljøberegninger: EL kræver fuldt stop for Marina City

Kolding For abonnenter

Tasnim fik 9,2 i snit og vil gerne arbejde: Men ingen vil have hende, mens hendes opholdstilladelse behandles

Kolding

Ny tvivl om Marina City: Miljøstyrelsens havmiljø-rådgiver dumper grundlaget for Koldings ansøgning om klapning ved Trelde Næs

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg

Politiet efterlyser: 70-årig dement kvinde gået fra sin bopæl

Sport

Chris Ankers enke: - Jeg kan slet ikke rumme tanken om, at jeg ikke skal kysse min mand igen

Aabenraa For abonnenter

Efter tre års ventetid: Nu er der håb for de tissetrængende

Varde For abonnenter

Line Berner: Derfor var jeg alligevel nødt til at trække mig som Venstre-kandidat

Billund

Socialdemokratiet har fundet afløseren for Troels Ravn: Skriver valgt uden modkandidater

Annonce