Annonce
Esbjerg Energy

Stor respekt for corona: Esbjerg Energy agerer som i et slutspil

David Vandane, der her ses i kampen mod SønderjyskE, sluttede torsdagens træning af med individuel skudtræning sammen med træner Jason Jaspers. Hvis træfsikkerheden er den samme fredag aften, er der noget at se frem til. Foto: Jacob Schultz
Respekten for corona er stor i Esbjerg Energy, hvor spillerne passer lige så godt på sig selv og hinanden som i et slutspil. Træneren har luftet tanken om en ekstra fridag, hvis de kommende to kampe giver seks point.
Annonce

Reelt set ved de i Esbjerg Energy først fredag formiddag, om truppen er coronafri. Da kommer resultatet fra den ugentlige test. Men torsdag eftermiddag var der ingen grund til bekymring, alle mand var på isen i den sidste alvorlige træning inden fredagens kamp mod Herning, og bestyrelsesformand Søren Mathiasen, der vanen tro så på fra tilskuerrækkerne, beretter om respekt for sygdommen, men ingen panik.

- Det er ikke sådan, at vi kontrollerer spillerne mere, end vi har gjort tidligere, de skal som altid agere ud fra deres sunde fornuft. Men sundhedsmæssigt kan du godt sige, at vi allerede her i oktober agerer, som vi normalt ville gøre i et slutspil. Da bruger vi også håndsprit og holder spillere med symptomer på sygdom hjemme, så det ikke spreder sig. Det gør vi også nu, fortæller Søren Mathiasen, der ærgrer sig over, at en af sæsonens første aflysninger gik ud over hans hold, da kampen mod Herlev i tirsdags ikke kunne afvikles, fordi Herlev havde hele 13 corona-tilfælde i sin trup.

- Vi er inde i en god rytme, så selvfølgelig havde vi hellere spillet, som Søren Mathiasen siger.

Annonce

Advarsel fra træneren

Sådan har træner Jason Jaspers det også.

- It sucks, er hans umiddelbare kommentar til tirsdagens aflysning - han er træt af den.

- Men vi respekterer selvfølgelig beslutningen, der er intet, der er vigtigere end vores alle sammens sundhed, uddyber Esbjerg Energy-træneren.

Han sender efter planen et topfit og fuldtalligt hold på isen fredag aften, og det er betydeligt mere, end man kan sige om Herning, der er ramt af både skader, karantæner og corona på centrale spillere. Midtjyderne havde inden tirsdagens 7-1-sejr over Odense således tabt fire kampe i træk og virker bestemt til at tale med lige nu.

- Men vi skal ikke fokusere på deres problemer, siger Jason Jaspers.

- Vi kan ikke gøre noget dummere end at bruge for meget tid på at tænke på, at de mangler nogle spillere. Det er stadig et rigtigt godt hold. Og sejren deroppe (Esbjerg Energy vandt 3-1 i Herning for to uger siden, red.) skal vi heller ikke lægge for meget i. Sæsonen er stadig meget ung, siger Jason Jaspers, der imidlertid melder om god stemning og stor selvtillid i truppen. Inden tirsdagens aflysning, der som bekendt gav halvandet point til begge hold, havde Esbjerg Energy vundet fire kampe i træk.

- Ja, der skulle en sygdom til at stoppe os, smiler Jason Jaspers, der som afslutning på torsdagens træning lige smed lidt ekstra motivation i puljen til sine spillere.

- Jeg sagde til dem, at hvis vi henter seks point i de næste to kampe mod Herning og Rungsted, får de en ekstra fridag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Er der en ledig plads i din boble?

Annonce